Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda na červenou obhájení

Od: tatrman odpovědí: 23 změna:

Ahoj

Včera večer jsem jel Prahou a před semaforem jsem nezastavil na oranžovou (mohl jsem) jenže byla prázdná silnice,navíc třetí semafor kde jsem stavěl během snad 3 minut...Samozdřejmě kdybych jel trošku rychleji stíhám to projíždět jenže je to nastavený tak,aby ovce co jezději poctivě 50km/h schválně zastavovali...

Po projetí vyjeli schovaný měštáci co byly za rohem a samozdřejmě mě stavěli,ukazovali mi záznam jakoby z boku křižovatky,kde neni vidět přímo světlo semaforu ale jakoby jen odraz no ale vidět to je.Pokutu zaplatit nechtěli,prý se to bude řešit někde na správnim či co.Podepisovat nic nechtěli.

Otázka zní dá se z tohoto nějak vyvlíknout? Koukal jsem,že je nějaká právní ochrana řidičů,nemá někdo zkušenosti? Je to přece jen 5 bodů kvůli takový banalitě...Dík.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

7x
no mne se kdysi stalo ze jsem takhle oranzovou nechtel projet na posledni chvili a zastavil, a ten zamnou se mi podival do kufru protoze si myslel, ze ti jeste projedu :) skoda za 90 tisic, a par tydnu nepojizdny auto. od te doby kdyz zamnou nekdo jede oranzovy projizdim. jestli za tebou ale nikdo nejel, tezko budes takovej argument pouzivat. kor jestli naskocila i cervena.
firmy na pravni ochranu ridicu fungujou tak, ze jim zaplatis balik, a oni hledaji nedostatky v rizeni jenom aby mohli oddalovat jeho ukonceni. ja bych do toho nesel, zaplatil bych pokutu, nechal si sebrat body, a priste nejezdil na cervenou :)
tatrman
hodnocení

Mě se to už taky stalo ten zamnou si rošvihal měsíc starýho Superba teda nárazník a chladiče o kouli tažnýho :D Právě to je další důvod no.Auto za mnou bylo ale měl docela odstup.Asi máš pravdu hold budu muset rok jezdit před semaforama jak blondýna z nákupáku a dát pod nárazník nějakou traverzu :D

hodnocení

4x

"Je to přece jen 5 bodů kvůli takový banalitě..."

Mně se to taky nelíbí. Za takovou "banalitu", jako je úmyslné projetí na žlutou (když lze bez problému zastavit), by měli na místě odebírat řidičák.

Může být jen rád , že je to taková banalita. Ono se taky mohlo stát, že někoho sejme a pak by byla banalita třeba ublížení na zdraví!

Na druhou stranu je hloupost nastavení světel tak, aby třeba o půlnoci jedno jediné auto na křižovatce čekalo až padne zelená.

diesel - To máte sice pravdu, taky mě to štve, ale když už tam ty semafory jsou, tak by se měly respektovat. Jinak je to anarchie.

Jo máme jednu takovou-na všech ostatních bliká oranžová jen ne jedné jdou neustále-sejří mne to ale respektuji to.

hodnocení

2x

Obrať se na prestupkoverizeni.cz/... ale upozorňuju že to není levné.

tatrman
hodnocení

A máš stím zkušenosti?

Jen ty, že znám toho člověka co za tím stojí. A tím jsem taky slyšel nějaké story o tom co řešil.

xenofob
hodnocení

2x

ve správním řízení ouřadům řekni že nejsi obyčejná ovce ale bača...tím se ze všeho vyvlíkneš protože pro baču pravidla neplatí:-P

tatrman
hodnocení

To je fakt a rovnou bych se mohl zeptat jestli nemaj trenýrky když už tam budu :)

xenofob

nikam nechod prijde ti pokute prikazem zaplat a trenyrky neřeš

hodnocení

2x

Jak může někdo napsat "samozdřejmě", když je původ slova (a tedy i pravopis) zřejmý?

Snadno. Jako vyjeli měštáci co byly ..

hodnocení

1x

Už je to řadu let, byli jsme ve Vídni. Já všechno odřídila, manžel navigoval. Taky mi před křižovatkou na žlutou řek jeď. Ještě jsme jí neprojeli a už zleva policajt na motorce. Bez smlouvání 2000 šilinků. Za blbost se platí a to děkuju pánu Bohu, že jsme nikoho nenabourali.

Je to vaše chyba, tak jaképak vyvlíkání se z následků. Tady je každý zvyklý všechno obejít a dělat si co chce.

Od toho ty body jsou, aby o ně neukáznění řidiči přicházeli.

Boba neukáznění řidiči nepřicházeji o body!Naopak -sbírají je. Za každý bodově hodnocený přestupek jsou body připočítány!

O body pak přicházejí za následný rok bez přestupků, absolvování kurzu bezpečné jízdy...

hodnocení

1x

@tatrman - Otázka zní dá se z tohoto nějak vyvlíknout?
Pevně doufám, že nedá - takové jako vy potkávám brzy ráno často. Taky vidí "prázdnou silnici", tak co by stavěli. Jenže než na tu oranžovou projedou, už je červená, chodci mají zelenou ale nepřejdou, protože semafory jsou pro "ovce" a jestli někdo stojí na chodníku je "banalita".

Ufff - jsem se odreagovala *smich*

Nedělej z toho vědu. Na jihu Itálie je červená pokyn k rozhlédnutí a v Turecku nezávazné doporučení...

Jenže nejsme ani na jihu Itálie ani v Turecku !

Nevím co bys dělal pokud tě takový ital nebo turek srazí, nabourá tebe nebo blízké nebo nedejbože způsobil zranění neslučitelná se životem?Pak bys asi takovou píp nenapsal!

Jak to souvisí se svítícím semaforem na prázdné silnici? Pro tebe musí být blikající oranžová smrtící záležitost!

@genehawkins

nechtěl jsem reagovat , ale - s tímhle přístupem se klidně nechte naočkovat třeba 10x, stejně vás sejme na přechodu nějaký frajer pro kterého přece červená nic neznamená

Než u nás zavedli kruháče,jezdíval pravidelně jeden tirák na červenou - co by se zdržoval przděním a rozjížděním, s houkačkou projel celé město.Než mu to PČR spočítala ...

@nunici: Nech si to bebí pofoukat, ať netrpíš dlouho...

hodnocení

0x

Nevím,ale toto asi MP nemá pravomoc řešit a musí to dát do sporávního řízení,PČR by tě asi hned dala tzv příkaz na místě ve výši 2500 a ve správním řízení 5 bodů.

Nebo zase spr. řízení a 5 bodů na Vaše konto a pokuta 2500-5000kč pokud jde o 1.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]