Ahoj, už delší dobu slyším zvuk v kabine když dám klíček do 1.polohy. Trvá to 10 sekund, jakoby se tam něco roztahovalo, přirovnal bych to ještě k tomu když různě mačkáte a hrajete si s nafouknutým balónkem přesně tento zvuk jakoby nějaký pohyb něčeho. Dělá to větrák v palubce? Předtím to nikdy nedělalo. Vetrák mi nijak normálně nevrže když zkouším topit nebo ho zapnout. Nějak jsem nepřišel na to co to je ani jsem se ještě nekoukal, nevíte nekdo? Fabia 1.4mpi Díky
Palivové čerpadlo tlakuje benzín aby byl bezproblémový start. Je zajímavé že některé fabie to dělají hned po otevření dveří a některé až po zapnutí zapalování. Patrně se to liší podle motorizace i podle roku výroby.
taalla ... možná to byl vývoj, kdy experimentovali s palivovými filtry s ventilem ve filtru a dvouma trubkama (přívod, odvětrání nádrže a nebo u starší koncepce tří trubek, kdy bylo přívod, vratka odvod a odvětrání nádrže ... a možná, že to občas dělalo problém, že motor nenaskočil hned, tak to dali na dveře, aby hned auto dočerpalo a natlakovalo systém.
Nebo to převzali z VW od Pola, Foxe, Golfa,... netuším
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.