Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,před asi 3 týdny jsem prodal staší vůz.Bohužel jsem ho neodhlásil
a nechal to na novém majiteli s plnou mocí,což on neučinil. Dal jsem mu všechny
doklady a odhlásil vklidu povinné ručení.Ale nedalo mi to a na registru jsem zjistil,
že nový majitel neudělal nic.Na evidenci vozidel mi řekli,že bez velkého techničáku
nic nemohou.Spojit s novým majitelem je nemožné. Můžete mi někdo poradit co dál?
díky
Já bych došel na úřad nahlásil ztrátu dokladů, nechal vystavit duplikáty a přepsal na nového majitele. Poslal mu je doporučeně a pak ať se stará on. Doufám ,že máte kupní smlouvu a veškeré informace o novém majiteli.
Cestou na úřad si můžete vymyslet nějakou povídačku o ztracených dokladech, které jste předal s autem a plnou mocí novému majiteli. Až se s nimi nový majitel objeví na úřadě, budete mít rozhodně co vysvětlovat.
are, dobrý "právník či znalý" by z toho dokázal něco vytlouci...
ale za hloupost se platí.
doplněno 07.04.10 17:10:co myslíte, are, když prodáte auto, že víte komu a jak se k němu dostat?
Pokud je to uplně cizí člověk, tak mu přeci nepředáte doklady od vozidla jen tak. Ale vždy se najde řešení. Že by na něj neměl telefon, adresu a podobně...?!?!?!?!
Napsel jsem tazateli co bych udělal já co udělá on netuším. Rozhodně si nemyslím ,že by došlo k soudu a i kdyby tak zkušeného právníka si mužu najmout taky. A co by z toho mohl vytlouci určitě převod vozidla na sebe ,vždyť podle smlouvy je jeho a já jsem udělal vše proto aby to tak bylo i úředně. Asi by se asi u soudu divili.
A že se za hloupost platí , asi jsem opravdu hloupý když jsem vlezl na zapovězený píseček kde není důležité jak jsem poznal co kdo radí ,ale kdo radí. Jinak samozřejmně ostatní rady jak z problému ven byly taky přínosné a tazatel ví jak nato.
Přeji krásné podvečer plný
Milane určitě ne, dnes je krásný den a od rána se s parcí daří tak mě dnes asi nic nerozhodí . Jen jsem napsal jak to cítím a vidím. Bohužel takových "vychcánků" kteří jen zkouší různé fígle při nákpu auta je čím dál víc a pokud se jim bude jen ustupovat jejich drzost se tím jen zvýší. No nic jdu dostrojit blatnik.
to jste mě udělal radost, přeji Vám, aby nikdo blatník nepoškodil.
(nebo podle Vaší činnosti aby hodně poškodil)
mozečku, já být novým majitelem tak na tebe podám trestní oznámení za to, že jsi nepřemýšlel když jsi mi ty doklady dal do ruky, zrovna jezdím s malým techničákem na tvé jméno, když mě zastaví policejní hlídka, která si ověří platnost registračního dokladu , zjistí, že jsi včeta na úřadu lhal jako když tiskne a nahlásil ho jako ztracený...je tedy neplatný a já hrubě porušil zákon, prokazujucse policii bezcenným papírem...teď mám jít do správního řízení a čeká mě pokuta a nějaký trestný bod...Ale mám v ruce kupní smlouvu, kde je sice napsáno, že mi dáváš plnou moc, ale není tam termín, do kdy mám udělat tu odhlášku..zatím se mi to nehodilo, a 3 týdna nejsou tak dlouho...a také jsi mi ty doklady předal s autem, ve smlouve je uvedeno i číslo TP...
Zajímavej posun v uvažování jednou jako rada a jediné možné řešení nahlásit lživě strátu malého TP a podruhé rovnou podavá žalobu.
"Autor: nu
Datum: 02.03.10 07:18
Předmět: RE: Nekomunikující kupní strana
odpovědět
Je to jediná možnost, jak malý TP získat, na úřadu vyplníte malou žádost o zápis změny, jako první změnu uvedete vystavení jiného malého TP za ztracený, jako druhý bod změnu vlastníka, uvedete zde osobní údaje kupujícího.
Pracovnice úřadu by Vám měla nechat vyplnit ještě oznámení o ztráte malého TP, tam uveďte, že malý TP ztratil nový majitel, kterému jste doklad zapůjčil, což je v podstatě pravda. Za duplikát malého TP zaplatíte poplatek 100,- Kč,. odhláška je bezplatná, na pojišťovně jste měl změnu vlasníka nahlásit hned po prodeji, že platíte pojistku za auto které jste prodal je Váš problém...
Doklady s vyznačením změny vlastníka pak pošlete dotyčnému poštou s dodejkou, dodejka se Vám vrátí jako doklad...Tím to proVás skončilo...Po vystavení nového malého TP je ten co byl prohlášen za ztracený neplatný..."
mozečku peronell, najdi dva rozdíly - "nekomunikující kupní strana" -" spojit se s novým majitelem je nemožné"
Pokud to ještě nechápeš, u nekomunikující kupní strany je snaha prodejce s kupcem něco řešit, u slovního spojení "spojit se s majitelem je nemožné" si naopak představím nezájem a lenost předposledního majitele cokoliv s novým vlasntníkem řešit, například z lenostři, nebo proto, že se mu nechce nikam psát nebo nedejbože jezdi, aby náhocou vlastntí pohodlnost nezaplatil projetou půlkou nádrže benzinu...lepší je psát sem, je to zadarmo, a lhát na úřadu samozřejmě také...
To že kupec nechce komunikovat ,nebere telefon nechá se zapírat a podobně někdo nazve jako nekomunikující starana a druhý že se není možné s novým majitelem spojit. Situace je ale obdobná jenom je rozdíl kdo to chce jak pochopit. Lhát na úředě o TP je stejná lež ať už protistrana komunikuje nebo ne. Takže si ujednoťte jeli to jediné možné řešení a nebo na žalobu.
Přesto věřím že vy si důvod ke své radě lhát jako jediné řešení a podruhé žaovat určitě najdete snad vás to vnitřně uspokojí.
ale broučku, musíš být schopen rozlišit dvě rozdílné životní situace, v prvním případě, pokud je nový vlastník hajzl, tak se k němu tak budu chovat...ale pokud je jen daleko, a nechce se mi s ním komunikovat, z různých důvodů, neznamená to, že se k němu hned budu chovat jako k hajzlovi...už to konečně chápeš? Tobě jsem ochoten vysvětlovat své názory donekonečna...piš, ptej se...
Já to říkal ,že jsi pro sebe nějakou výmluvu a pro vás argument najdete. Tentokrát to je jasnovidectví, že tazatel se nesnažil kontaktovt kupuícího. I to tykání nepřekvapuje já vím že uvás v rodné straně si všichni tykáte. Tak jen dál nám předvádějte vaši "inteligenci" soudruhu nu
broučku, před měsícem jsi veřejně sliboval že si tady definitivně zrušíš registrarci...jsem rád, že jsi to neudělal, chyběl bys mi...
Soudruhu já svůj slib dodržel, Jsem snad registrovaný? Takže zase vedle pane bolševik. Vám ovšem to přejmenování z nespokojeného uředníka na nu stejně nepomohlo jako KSČ na KSČM
polopatě tady poradte.cz/...
nemam důvod být zticha pokud někdo plácá jednou tak a podruhé tak je potřeba mu to připomenout. A pokud má někdo soudružské móresy tak ho tak oslovuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.