Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabě svítí potkávací světlo a dálkové vůbec

Od: marek010 odpovědí: 14 změna:

Zdravím, stal se mi menší problém na autě, konkrétně, že mi začalo slabě svítit potkávací světlo na pravé straně, den/dva nato jsem zjistil, že dálkové na té stejné straně nefunguje vůbec... tak jsem dneska šel koupit žárovku (potkávací), protože mě napadlo, že jednoduše odešla.. Ale po výměně žárovky svítí stále stejně slabě... intenzitu svítivosti bych přirovnal k parkovačkám. Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Pravděpodobně se servisu nevyhnu, ale nerad bych byl týden bez auta, tak se prvně ptám zde.

Auto: Toyota Corolla 1.4VVTI, 2005

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

2x

Je to lepší proměřit.

Může to být kostra, zkus se mrknout zda někde ze zvazku od světel nevede na karoserii.

Nebo drát / kontakt konektoru ve světle.

Co blinkry, jsou v tom samém světle? co dělají při ruzné kombinaci světel?

hodnocení

2x

di po veškerých konektorech světel vycvakat očistit mírně naohejbat prostříknout kontaktolem dále zkouknout ukostření světel a prověřit pojistky zda taky nejsou zoxidovaný

kami123

jj, hlavně i konektor u žárovky , který tak trochu podezřívám.

marek010
hodnocení

Děkuji za rady, zítra vyzkouším a dám vědět.

asd1
hodnocení

2x

Nejspíš přechodák v kabeláži = projít kostry, knektory, kontakty pojistek apod.. Může to být i nakousaný drát který visí na pár zbývajících vláknech..

hodnocení

1x

Bez měření není vědění. Nejčastěji se stává, že je kostra zoxidována. Šikovný si s tím poradí, třeba přivede náhradní kostru k žárovce.

Není u dálkového světla prasklá pojistka?

marek010
hodnocení

Tak jsem to ještě jednou zkontroloval, odpojil zapojil atd.. nepomohlo, ale všiml jsem si konektoru, který vypadá dost pofiderně.. může být tohle příčina? viz obrazek

Slabě svítí potkávací světlo a dálkové vůbec
kami123
19.08.21 18:32

ano

19.08.21 18:34

ano, i

tohle není ani origo. Ten faston je nalomenej

marek010
hodnocení

To auto mám necelý půl rok, do prostoru světel jsem nikdy nekoukal.

Na autech z 90% jsou fastony cínované (šedivé) a kdyby se takto trhal, tak má uvnitř zbytek izolace. Tohle krimpovalo nějaký čuně a ještě ho zlomilo.

Jasný problém. Znovu nakrimpovat.

Mě se osvědčili kleště Knipex, ale málo kdo umí krimpnout faston nebo kabelové oko jak z fabriky.

marek010
hodnocení

Dobrá tedy, dívám se na ty fastony, ale nevím který... našel jsem tyhle

autokelly.cz/...

autokelly.cz/...

autokelly.cz/...

autokelly.cz/...

Který z nich bude ideální? například průzeř vodiče, průměr atd.. v tomhle se fakt nevyznám.

Potřebuji foto, v jakém plastovém těle jsou zacvaknuty a nebo zda jsou navolno.

Ale s největší pravděpodobností tyto:

tme.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]