Nejste přihlášen/a.
Disky nejsou letní, nebo zimní. Jen pneumatiky. Já na zimních gumách tyhle "vymoženosti" techniky nepoužívám. Svítí sice kontrolka, ale není to nijak intenzivní, tak to neřeším. Na jaře dám zpět letní kola, kontrolka zhasne a je to.
A nejezdit s tim na západ - když policajt uvidí svítit kontrolku tlaku tak tě odstaví, buď to opravíš na místě nebo odtah. A když počkáš až zmiznou a odjedeš tak pokud tě někde zkontrolujou znova tak to už bude drahý
Přehazovat je blbost. Daj se sehnat levný funkční alternativy z Činy, srovnatelný s originálem a výrazně levnější.. TPMS je mor, radši mám aute kde to řeší přes čidla ABS - tam čidla tlaku v kolech nejsou... Schade, Fiat atd.
Souhlasím. Ale ta pravděpodobnost, že by u mě stál policajt a díval se na kontrolky a já měl u toho nastartovaný motor, moc vysoká není. Jednak na západ v zimácích moc nejezdím (vůbec) a druhak to není jen o ventilcích, ale i o bateriích uvnitř. Sice vydrží dlouho, ale stejně jednou dojdou.
honzin myslíš že když stojí u dveří tak nevidí na palubku?
Kontrola talku neni marná věc hlavně na pomalý defekt na dálnici, ale TMPS s baterkama je dost nešťastný a drahý řešení obzvlášť pro druhou sadu kol.. Přes ABS to je rozumnější, ale to zase nepozná když jsou podhuštěný všechny 4 kola (kdo kašle na dofukování a ujde to časem)
Teoreticky je použít můžeš, ale u některých vozidel jsou TPMS tvarovány tak,že mají jiný tvar do elektronu a jiný do plechu. Je to ale asi spíš výjimka. Pokud budeš mít druhou sadu disků, tak si necháš namontovat neoriginální TPMS co se naprogramují k danému autu a tam už stojí jeden "jenom" cca 700-1000Kč. Jjeicj přehazování jinak nese riziko poškození a né každý je nějak nadšený s TPMS pracovat...Jinak pokud je máš ve výbavě, což je dnes již povinně, mělo by měření být funkční a může to být závada na TK či problém při "důsledném" řešení nehody.
TPMS senzory jsou u ventilku ale uvnitř kola. Nedává smysl koupit druhou sadu disků, ale pak pneu sundavat kvůli TPMS. Senzory přemontovat nejdou, při demontáži se pravděpodobně poškodí, znovu namontovat půjdou jen obtížně, do toho nikdo nepůjde.
Holt kupte k ráfkům i čtyři nové senzory, které se naklonují podle původních a auto vlastně nepozná, že jste kola vyměnil a vše funguje jak má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.