Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TRVALÉ ODHLÁŠENÍ Z EVIDENCE

Od: hostinne* odpovědí: 28 změna:

Ahoj,při odhlášení auta trvale z evidence,mám napsat čestné prohlášení,že ho třeba přestavím na traktůrek k mé potřebě?Když jsem tam zkusil říct,že si ho nechám na náhradní díly,tak mi řekli,že to nejde.Je na to nějaký fígl,poradte.DÍK

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zapomeňte na čestné prohlášení. Taky by Vás s tím mohli poslat ...

Vyplňte žádost o vyřazení (odpoledne jí můžu poslat na email) a v důvodu uveďte. "zanikl účel využití - zhotovení domácího traktoru"

Nic více není třeba vymýšlet.

hostinne*
hodnocení

Prosím o zaslání té žádosti.Dík

doplněno 19.04.10 19:55:

Jejda,chybička se vloudila,omluva a předem velkej dík!Email-AckoA@seznam.cz

posílám, chytejte!
(nebylo by lepší sdělit emailovou adresu, kam to zaslat?)
ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

ar*
hodnocení

0x

Ano pokud to "předěláte" na traktůrek a nebo psí boudu tak to lze ,ale přesněji vám to vysvětlí milancukrar v tomto místní špica.;)

repak*
hodnocení

0x

Když tady budete hledat najdete dřív než vám odpovědí a nebudete se cítit blbě, že jste otravoval s něčím co už řešilo 100 lidí před vámi.

repáku, máte pravdu, ale bylo to více jak 500 lidí. Převážně začátkem minulého roku a každý týden 2x. A na jiných poradnách opět to samé.

repak*

Já být Vámi tak mám "nacyklostylovanou" odpověˇ"Hledej, Šmoulo, hledej." Většina z tazatelů totiž nemá žádnou specialitu, jen je líná hledat a trochu přemýšlet.

repaku, je to humorné někdy unavující, páč třeba včera večer.

vše jsem odpovídal jak vyřadit vozidlo... a téměř nakonec byl dotaz, vadí to, že na mě není napsané vozidlo?

telefon trval asi 20 minut...ještě že to neplatím.

nu*
hodnocení

0x

k žádosti přiložte fotodokumentaci traktůrku se záběrem na VIN, který je vyražen na rámu, a doložte, co se stalo s dalšími díly, nepoužitými při výrobě traktůrku...Tak Vám to ukládá zákon, zánik účelu využití doložit...tak dokládajte...

nu, prosím sdělte mi kde je napsáno že :" fotodokumentaci traktůrku se záběrem na VIN, který je vyražen na rámu, a doložte, co se stalo s dalšími díly, nepoužitými při výrobě traktůrku"

to si vy vykládáte zákon 56/2001 takto?

ale to jste mimo...

dejte mi číslo paragrafu, kde se toto píše!

díky

nu*

přečtěte si správní řád, úředník se musí dobrat materiální pravdy a může vyžadovat v podstatě jakýkoliv doklad, aby měl na základě čeho rozhodnout, doložit je od slova doklad a foto je dokladem, takhkle nelze vyřadit neexistující zaniklé vozidlo, tak proto je nejjednodušší požadovat důkaz, že vozidlo existuje a nezaniklo, jen je z něj dnes něco jiného...o doplnění paragrafového znění nedokonalé novely zákona, nebo dopracování odkazu na vyhlášku a její dopracování lze oslovit svého poslance a ministerstvo dopravy

ale pane NU, "dobrat materiální pravdy"

dobrat ano, proto mu sdělím udělal jsem traktůrek a hotovo.

Kde máte napsáno že musíte zkoumat čím jsem to dělal, zdali jsem to dělal...

ale už je tady zase Váš bratr. Nemáte právo chtít fotku VINu! Páč je Vám k ničemu.

nu*

ale mám právo chtít foto VIN, jinak by se mohlo stát, že budete chtí vyřadit auto, které jste předloni někomu prodal ale nenahláSil změnu vlastníka...a přišla Vám výzva z ČKP k zaplacení pokuty a dlužného pojistného a teď panikaříte...nebo auto, které jste v roce 2007 rozebral a nemáte doklad o ekolikvidaci...atd...Pokud auto máte a je z něj traktůrek, nevídím v tom žádný problém...jiní musí nosit potvrzení o převzetí autovraku, vy chcete traktůrek, tak to doložte...ukládá Váj tio zákon...Paragraf si můžete najít v novele zákona číslo 56/2001Sb., je to tam JASNĚ napsáno...ZÁNIK ÚČELU VYUŽITÍ MUSÍ ŽADATEL "DOLOŽIT"...Když ndedoložíte, nevyhovím Vám...pak se mlůžete odvolat a hnát to až před nejvyšší správní soud...

jasně, "DOLOŽIT" četl jste metodický pokyn mdcr?
takže doložím, že jsem vozidlo (část) předal do šrotu a ze zbytku jsem udělal traktor. Vy budete chtít doložit který díl jsem použil a která ještě nikoliv a který jesm dal do šrotu?
vy jste svůj bratr. fakt.
Proč stačí některým uředníkům stačí doložení "udělal jsem traktor" a jiným to co chcete vy?
to je ochota uředníků.
nu*

metodické pokyny jsou pro orgány místní správy a samosprávy nezávazná doporučení, nikdo je nemusí respektovat, protože žádný magistrát ani úřad není podřízen ministerstvu dopravy...Krajský úřad, který by mohl, činnost úřadů v rámci kraje neokoordinuje..proto se metodických pokynů někde drží, jinde je ignorují..zákon může vyložit jen soud, a ten k tomu zatím nepřijal žádné stanovisko...doložíte mi prostě vše, co budu požadovat, bude to iddividuální, případ od případu...Pak se rozhodnu...

uf, to bych vzal správní řád a začal:
§4, §5, §6, Váš nadřízený a jeho nadřízený... nu, Vás dneska opravdu zastupuje bratr.

ar*

Milane mám stejný názor, navíc auto bych šel zrušit ještě předtím než traktůrek začnu "stavět".

are, to jsme již taky řešili s nu, co bylo dřív vejce nebo slepice, vyřadit a pak udělat, nebo udělat a pak vyřadit...

vyhnout se nu, to je správné.

ar*

Tvrdý souhlas.

nu*

zkuste si také najít paragraf pojednávající o nesprávném úředním postupu, nebo o náhradě škody vzniklé nesprávným úředním postupem, k tomu přidejte pár lživých čestných prohlášení, několik desítek plných mocí k provedení nejakého úkonu na úřadu, které nemusí být podle zákona č.500/204 ověřeny, proto je na nich falešný podpis zmocnitele, který nikdy nikoho k ničemu nezmocnil atd...pak se vraťte k paragrafu číslo 3 správního řádu a postupujte tak, aby byl zjištěn skutečný stav věci, o němž nejsou důvodné pochybnosti...

nu, jak můžete argumentovat "přidejte pár lživých čestných prohlášení, několik desítek" copak každý je podvodník a ty slušné pravdu mluvící budete šikanovat vaším přístupem?

Vy budete zkoumat " falešný podpis zmocnitele,"

to klidně ještě v rámci "zjištěn skutečný stav věci," budete předvolávat prodejce vozidla?

to jste (ne)úředník!

že Vám to dělá dobře někoho zlobit, ale mě ne!

sebod*

Ačkoliv jsem po operaci kotníku na vozíčku, sjíždím na něm z prvního patra po schodech, jedu do nejbližší prodejny, koupím to nejlepší pití a pak se budu plácet 2 km na zdejší dopravku za našimi úředníky. Flašku jim předám s díky a se slzami v očích. Proč? Protože na rodíl od NU jsou to normální lidé, kteří nám poddanému lidu radí a pomáhají nám. Ámen *andel*

20.04.10 12:56

sebode, *palec**hej*

nu*

kdyby jste někdy někde slyšel něco o etickém kodexu úředníka, znamená to, že si nesmí vzít od klienta vůbec nic...sice podle Vás nejsem normální, ale kodex platí a nikdy bych si od Vás nic nevzal...

sebod*

NU... věřte tomu, že Vám ani nikdo nikdy nic nedá...:(

Představte si, že jsem měla kontrolu od FÚ. Bylo to kdysi na začátku podnikání. Přišla mi na kontrolu ženská, hotový *cert*. Byla jsem celá vystrašená, co a jak. Vůbec když jsem slyšela ty zvěsti o ní. Svojí práci odvedla nesmírně precizně. Byla důsledná a nekopromisní. Ale nebyla to BUZERACE, byla to její práce. Po skončení kontroly jsem ji dala obrovskou kytku. Jako poděkování za její práci. :)

nu*

To co jsem napsal není buzerace, ale můj názor, na který mám právo, stejně jako Vy...prezentuji tady názor a pohled z opačné strany přepážky než drtivá většina těch co sem píše.S tou drtivou většinou mám své zkušenosti, praktické. Pokud se budu držet původního zadání, ještě jednou a naposledy připomenu,že ten, kdo auto podle zmiňované novely zákona vyřadit chce, ten auto i vyřadí...Je to jednoduché...

nu*

jen se zhluboka nadechněte, co jsem napsal se běžně děje, každý není podvodník, ale právě proto, že i podvodníci jsou, musí se zjistit objektivně skutečný stav věci...pokud jde o starou stopětku bez hodnoty, je to jiné než auto za sto tisíc nebo milion...

se závěrečnou větou (jako mnohokrát) s Vámi souhlasím. Dýchání mě jde OK, ea nerozčílím se nad jiným názorem.

Ale když přijde někdo se skodovkou na traktor... proč hned VIN? zdali to auto existuje? při montáži se poškodilo...a opět jste tam co bylo dříve...

ale to je na dlouhé psaní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]