Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám Citroen C4 coupe - 1,4 benzin rv.2006. O víkendu jem dolil vodu do chladiče, olej atd...bohužel dnes tak po 30km mi začala jít pára z podkapoty...po otrevření... nahoře nad chladičem mi stříkala voda z takové matky + šla pára. Divné že jsem jel stejnou cestu do práce a nic. Teplota na 3 čárky z 6. Vodu jsem dolil těsně pod max. Auto má najeto cca 225tis.
Přiložim video.
Díky za rady
Může být vadné čerpadlo (u VW se normálně protočí plastová vrtulka - nevím jak u PSA), ucpaný chladič nebo vedení, ventil expanze, těsnění pod halvou, prasklá hlava.
Pokud není čidlo teploty ponořeno ve vodě, ale jak motor tlakuje a dělá bubliny, tak je čidlo ve vzduchové kapse, pak ukazuje hodnoty menší, než ve skutečnosti jsou.
Kolik se dolévalo vody? Vypadá to na zavzdušnění u Citroenů je chladič níže než hlava motoru. Když se dolévá vic chladící kapaliny a nejsou otevřený ovzdušňovací šrouby tak to způsobuje tyto problémy. To těsnění pod hlavou to může taky být .,ale zkus to přádně ovzdušnit.
Já tu C4 přesně neznám ,ale jestli je to plastový šroub s těsněním a je na chladiči tak je to ovzdušnění chladiče. A sehnat se dá asi jedině na vrakovišti nebo zkusit ocelový šroub jestli nemá stejný závit. Další ovzdušňovák je někde u termostatu a třetí bude za motorem na hadicích co vedou do topení v kabině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.