Dobry den, v prve rade se omlouvam za diakritku. STK mne bohuzel vykoplo z emisi i kdyz prosli vyborne, v ridici jednotce ulozeny chyby P14a3, P2002, P0471. V servisu vymeneno cidlo tlaku vyfuku ale stale se objevuje chyba P14a3. Zadna z techto chyb nevyvola kontrolku, jdou jen precist pres OBD. Ve stanovach STK jsem se docetl ze nelze projit s autem pouze s chybovyma hlaskama P02XXX az P06XXX. Je tedy zavada P14a3 relevantni pro neudeleni STK? Vi nekdo? Dekuji!
Jedná se prostě o nějaký problém s DPF, takže emisemi určitě neprojdeš. Třeba už je příliš zanesený popílkem (přesto že pořád regeneruje). Nebo je problém v kabeláži toho snímače. Chtělo by to pořádnou diagnostiku a vyčíst hodnotu zaplnění a diferenční tlak. Pak zkusit servisní regeneraci a pak nový DPF.
P14a3 je chybný snímač spalin, ale to neznamená, že je třeba vadný, ale že je chybný parametr tlaku. Tedy, že tlak je buď vysoký, nebo naopak nízký. Pokud se nejedná o diferenciální snímač, kde je možnost poškození hadičky kde v určité situaci může tlak být i nižší, tak zpravidla je vyšší, což vyznačuje ucpaný filtr, teď záleží zda jde ještě regenerovat, či je po něm. Pokud je hyn, je třeba zkontrolovat retězec čerpadlo, vstřikovače (diesel), neboť jsem již viděl, jak motor dobře kouřil a filtr by plný po 10km...
Chlapi diky za poznatky. Jelikoz vysledky z emisi i kourivost byla papirove perfektni, vsechno na minimech, nenapadlo me ze by to mohl byt filtr pevnych castic, je to f11 z 2011 takze ani ani nejezdi na mocovinu navic 95% pouze jezdeni dalnice takze opravdu jsem si rikal ze to je spis el obvod kterou ted nemuzu resit kvuli vytizeni..
Jednoduchá odpověď: svítí kontrolka motoru = neprojdeš, nesvítí kontrolka motoru = projdeš a to nezávisle na chybách v ŘJ. Zkrátka jsou chyby které nerozsvití a jsou chyby které rozsvítí kontrolku. Ovšem nesmí být kontrolka motoru ovlivněna vnějším zásahem, tzn. třeba odpojena. Je pak ještě jedna možnost kdy se v protokolu z emisí objeví chyby v ŘJ. hodnocené jako závada typu B i když nesvítí kontrolka motoru, a to tehdy, když auto neprojde emisemi z důvodu kouřivosti nebo koncentrace plynů z výfuku (laicky řečeno).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.