Nejste přihlášen/a.
Prostě to extrémně klepe od tlumičů
0x
To není jen klepání, ale dunění , že když přejedu ty podélné díry v silnici tak to udělá fakt 2x bum a ozve se to všude. Najeto mám málo 90k, ale neříkám že nemuzou byt tlumiče ko, to snad můžou dělat jen tlumiče nebo to uložení jinak nevím. Měnili se silentbloky v ramenech na obnou stranách a přestal zvuk cucání odcucnutí.
Ještě se měnila guma na obou ramenách vpředu. Možná škoda, že se nezkusil ten tlumič teĎ :D. Kód dílu 1k0407183e.
Co ještě vyměnit? Asi samotné tlumiče to tak vidím.. Nebo je tam ještě nějaký puk? Akorát v ramenu takový černý celý, ale to se snad kupuje rovnou celé rameno to ani vyměnit nejde nebo jo?
Jinak, že by bouchalo uložení převodovky nebo motoru? ty spodní a nebo ty horní nahoře u motoru levý a pravý. Je fakt, že to bouchá i vzadu a už jsou tam utrhlé ty prachovky které klapají.
Bude vhodé jít teď na STK kde dělají kontrolu podvozků? Na tlumičích jsem byl 83% předek a 75% zadek.
Myslíte, že kdyby to byli tlumiče tak to taky najdou?
0x
Horní uložení tlumičů (silenty) s ložisky?
Gumy objímek stabíků?
Výfuk?
Urvané silenty motoru (klidně jen reakční vzpěra)?
...
Dítě na zadních sedačkách, co ti při každém prohoupnutí klepe kladívkem do dveří?![]()
Pokud to klepe moc, tak je tam někde fakt velká vůle a měla by se najít velice snadno.
Klidně klepe i axiální táhlo řízení, popř uchycení celého řízení k nápravnici, popř kardany řídících tyčí k
volantu?
..
Tlumiče bez oleje taky klepou a nemusí být nutně mokré.
Čím více se jezdí tím víc to bouchá. Když auto nejezdí den dva tak to dělá až po 30km třeba. Je to divný, ale jde už i o to jestli se tím neco víc neničí. Ale kolikrát mě to vytočilo, vždy to jsou jakoby dvě rány bum bum do palubovky hlavně.
Stejně to budou ty tlumiče prootze v podvozku to auto vypadá jak nové :D. Nevím proč to řeším. Nebo jedine nějaký uložení motoru ale to nevím jak zjistit
Ano. Tlumič to neabsorbuje a náraz absorbuje doraz, ložisko v uložení, silent a sváry kastle (v nejmenší míře).
Houby dorazy, nefunkční tlumič = kolo kmitá na péru nahoru - dolu = víc rázů a větší vibrace. A tlumič může tlouct i uvnitř, pístnice o píst ve vyjetým uložení apod. Pokud tlumiče nebyly funglovky tak nechápu proč jsi je automaticky nevyměnil taky..
Bouchat ale může všelicos, často vejfuk o podlahu apod. Asi nejlíp to umí najít na STK na "houpačce"
Test je ale vždy ok 83% vpředu a vzadu též. Vím že to je orientační.
Mám vyměněné vše okolo krom těch tlumičů tak snad se to nějak projeví na stk. Nevím no týpci vyměnili horní uložení nq předku a nebyli mi asi schopni říct jestli je to ok.. Hlavne ze měli tlumiče v ruce, že... Jsem na pochybách jestli vůbec to ulozeni udělali :D uz me to nebaví asi koupim stahovák a jdu na to sám. Za lozisko kola si vzali o 900kc více a za tlumiče to radeji ani nechci vědět, ale přední tlumič bez pruziny je nejak 2200 a to neni bůh ví jak drahej servis, spis zapadlej ale práci umí snad. Nechal jsem tam ještě čistit skr.klapku tak doufám že ji aspon vytahli a nečistili na aute..
Ohledně té klapky, můžu s tou klapkou trochu pohnout abych se podíval do ní dolů? Aniž bych ji sundal z auta? Chci se mrknout jak je čistá, jen ji trochu prstem odklonit opatrně. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.