Nejste přihlášen/a.
dobrý den. koupila jsem si od soukromé osoby auto seat cordoba z roku 1995. auto mělo být naprosto v pořádku, nicméně po půl hodině jízdy se rozbila spojka. na tuto opravu chtěl původní majitel přispět 3000kč. Ale jelikož jsem neměla peníze, tak ji zaplatil celou a dohodli jsme se že mu to splatím. Po čtyřech hodinách jízdy od automechanika se auto opět rozbilo. tentokrát je to převodovka. auto je nepojízdné. Snažila jsem se to řešit přez původního majitele ale ten odmítá navrácení peněz či zaplacení opravy. do čtrnácti dnů od koupě jsem mu odeslala odstoupení od smlouvy. on na mě vyrukoval,že se to na auta starší deseti let nevztahuje. teď nevím co mám dělat, jak z toho ven. auto jsem si koupila k jízdě po silnici a ne po opravách. prosím poraďte mi co můžu dělat. mnohokrát děkuji
pokud máte smlouvu o koupi vozidla, protokol o prvotní opravě - spojka, protokol o druhé opravě napište panu majiteli /bývalému/ dopis že uvedenou koupi budete řešit soudně jako podvod /doporučuji se poradit s někým kdo dané problematice alespoň trochu rozumí / - zda se nechce domluvit o mimosoudním vyřízením věci, pokud nebude chtít nezbývá Vám než navštívit právníka a jít do soudní pře - připravte se že to bude běh na dlouhou trať a vůbec nemáte zaručen úspěch...neznám všechny okolnosti, ale předpokládám že jste si asi naběhla , proč jste si proboha nevzala sebou někoho kdo autům rozumí - nebo nedala zálohu a nenechala si auto prověřit v normálním, když už ne třeba značkovém servise, co jste čekala od popelnice staré 15 let...no asi jsem Vás nepotěšil...ale nebude to zřejmě tak jednoduché...
Myslim, ze to neni uplne jednoduche - spojka muze odejit na nesetrne zachazeni a je to spotrebni material - s tim se musi pocitat kdykoli. A co se tyce prevodovky, je otazka, jestli ji neposkodili pri vymene spojky. Takze IMHO v prvni rade by bylo dulezite posoudit typ a priciny zavad, pak zhodnotit zneni smlouvy (jestli tam treba neni veta, ze stav odpovida veku a najetym km...), jestli kupujici umi pouzivat spojku a radici paku, jestli v tom servisu nepodelaji na co sahnou a spoustu dalsich okolnosti.
Ja se treba vzdycky pri prodeji desim, jestli to nedostane do ruky nejaky ... a neudela z auta vrak za par dni, i kdyz je auto celkem OK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.