Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia olej

Od: dominik007* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
koupil jsem do Octavia 2 1.9 TDI CR, olej 10w40, ale zjistil jsem že tam má být 5w30 můžu tam nalít 10w40? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dal bych tam to, co tam patří, co předepisuje výrobce-5W30. 10W40 je hustší a teď, kdy bude už přes podzim v noci zima, tak by motor při studených startech nějakou tu minutu mohl trpět.

Za pár měsíců je zima a motor bude trpět na studený starty

Investuj těch pár stovek, vyplatí se ti to

hodnocení

0x

Za prvé 1.9 TDI není CR. Za druhé jestli dáte 5W30 nebo 10W40 je celkem fuk, pokud nemáte DPF a dodržíte specifikaci, kterou jste ale asi vůbec neřešil. Takže základní otázka zní: jaký je to přesně motor?

I když teda 10W40 jsem lil naposled do nějakého křápu z minulého století. To si moderní motor nezaslouží.

xenofob
hodnocení

0x

bude to motor PD ktery na spatny olej trpi, hlavne rozvody

break
hodnocení

0x

Malej tam to, co doporučuje výrobce. Jak podle viskozity, tak i specifikace

jurajjuraj*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]