Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vodu do střikovačů?

Od: mnbl* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mám doma koncentrát na letní směs do ostřikovačů do auta, a nevím jestli se ředí normální nebo destilovanou vodou. Děkuji J.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dominik007*
hodnocení

6x
Normální kohoutkovou

hodnocení

3x

Pochopitelně destilkou. Kohoutková voda je dle krajů plná vodního kamene a zanese Vám hadičky, trysky, udělá sedlinu v nádobce a poškodí motorek.

Jen krátkodobě na proplach kohoutková nevadí (tzv. prolejt).

doplněno 11.08.21 18:52:

Já kupuju Sheron v Globusu za pár kaček hotovej a nic nekoncentrátuju. Naleju a finíto. Žádný blbnutí s poměrama.

dominik007*
Já když si párkrát koupil ten koncentrát tak jsem dal kohoutkovou vodu. Jinak teda nevidím důvod si kupovat ty koncentráty to si raději koupím ha 70 korun vodu do ostřikovačů a nemusím řešit žádné ředění, ani to nevyjde o tolik levněji.
olinl

Přidávám se ke gumidek-destilku a za mě i možnost demineralizovaná voda..

hodnocení

2x

Samozřejmě, můžete použít i vodu - buď měkkou, nebo dešťovou.

Jenže - v létě je největší problém s hmyzem, který ukončí svou životní pouť na čelním skle za efektu rozmáznutí se, Ten potom stěrače po ostříknutí obyč vodou dokonale rozmažou po skle a tím se značně omezí průhlednost skla.

Proto používám letní směsi - ono je celkem jedno, jestli jde o kanystr z Lidlu za kilo, nebo ze Shellky za tři kila, myje to zhruba stejně. Krom toho je možné naředit si to z různých koncentrátů, naše firma to kupuje už několik let - do pětilitrového kanystru se dá velký panák koncentrátu a funguje to dobře.

Ale chápu, že takto složité míchání směsí je zřejmě nad matematické možnosti některých řidičů *smich*

mnbl*
hodnocení

Dostal jsem totiž 2x 40 ml letní koncentrátu letní směsi od firmy Berner. Dostal jsem to ke koupi nového vozu i s jinými přípravky. Jinak kupuju jen hotovou naředěnou směs, ale tohle je škoda nevyužít

hodnocení

0x

V době kvalitní okeny s lihem jsem míchal ,letní poměr cca 1:5 ředěno kohoutkovou vodou, v zimě skoro čistou okenu.Teď většinou hotové směsi do ostřikovačů,

joudic*
hodnocení

0x
kanystr z benzinky za pakatel

jabraka*
hodnocení

0x

Tam,kde vodovody obsahují vodu z povrchových zdrojů,(Želivka)je téměř bez minerálů.Přidat do ní trochu smáčedla je vhodné.Při cenách destilky mě mrazí.Na zimu je ale potřeba přidat aspoň 10 = lihu.J

ABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]