Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi zařadit 5 stupeň převodovky

Od: cermi71 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Hledám odpověď na svůj problém, třeba tu někdo bude mít podobnou zkušenost :) Zhruba před 2 měsící mi při jízdě nešel zařadit 5 stupeň převodovky (respektive jde ale hodně ztuha, přes zuby to nešlo) jinak jde o auto škoda octavia 2 1.6 MPI 75kw 2012 najeto 66tis - kup od známého (kilometry ověřeny), bylo to při cestě domů z práce cca 8km dlouhá jízda, druhý den ráno to pořád nešlo, tak jsem si domluvil schůzku v servisu ale během cesty do servisu to "povolilo" a šlo opět řadit bez problému (samozřejmě na mě koukali jako na blázna co neumí ani zařadit a problém žádný neshledali). Po 2 měsících tu mám znovu ten stejný problém, 5 zařadit jde ale jakoby za tím kvaltem bylo něco, co tomu brání aby to lehce přeskočilo a zacvaklo se to, ostatní stupně jdou zařadit bez problému. S auty kromě jízdy moc zkušeností nemám, ale pokud by odcházela převodovka, je mi divné že by to 2 měsíce jezdilo bez problémů a to jsem najel cca 3000 km.

Děkuji za případnou odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řadící páka je propojena s převodvkou dvěma lanovodnými bowdeny. Ty se musí seřídit. Pokud seřízeny jsou, tak pak je na vině samotná převodovka.

cermi71
hodnocení

Děkuji za odpoveď a zároveň za nápad, co by to mohlo být.

Stejně mi nic jiného nezbývá než zaject do toho servisu znovu, ještě jsem našel na internetu podobný článek kde měnily synchron 5 stupně a i tak to dále zlobilo, nakonec byla vada v domku řazení na převodovce, mechanizmus řazení na převodovce se promazal, vyčistil a pak to fungovalo vše na jedničku :)

Dám vědět na co přišli.

Díky

cermi71
hodnocení

Tak zajímavé, dnes mi to řazení opět šlo normálně. Myslíte, že kdyby bylo něco s převodovkou tak by se ta funkčnost 5 rychlostního stupně takhle střídala?

hodnocení

0x

Jen jestli není problém někde vy vypínání spojky

jenda22
hodnocení

0x

Synchroní kroužek/...

Vyměňte olej v převodovce za přesný typ podle výrobce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]