Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se poradit, jaké auto si vybrat pro užívání taxi služby
jelikož mám v současné době na výběr pouze ze 3 pro mne adekvátních (slušných) ojetin
1.) VW Passat 2.0i benzin, r.v. 2001, původ SRN, najeto 142 tkm ale bez doložených úkonů ze servisu,
2.) Renault Scénic 1.6 benzin, r.v. 2007, původ ČR, najeto poctivých 95 tkm, ze servisu doloženy všechny úkony vč. rozvodů,
3.) Ford Fiesta 1.3i benzin, r.v. 2007, původ ČR, najeto poctivých 150tkm, proběhl nějaký servis.
Vybírám si benzin jelikož nafťáka nechci. Dá někdo tip?
Děkuji.
Tahle auta budou žrát po městě 10 - 20 litrů. Navíc jsou to všechno staré vrány a ty nájezdy bych nevěřil ani náhodou. Jako taxivozidla potkávám nejčastěji Superby, Citroeny C5, Mondea, Audi A4/A6, Mercedesy C/E nebo Transportery. Samozřejmě pouze diesely - nejen kvůli spotřebě, ale taky kvůli krouťáku v nízkých otáčkách. A většinou automaty. Chce to prostě velké a pohodlné auto, uvědomte si, že v něm strávíte celý den. Ve Fiestě si to fakt neumím představit.
Běžte do města, kde chcete jezdit a koukněte, čím jezdí taxikáři. Tak zjistíte, čemu budete konkurovat a co uživíte. Já s tím skončil před deseti lety, nesleduji, jak je to dnes - kupoval jsem auta s nájezdem 200tkm, za 50 - 100 tkč. Za dva roky měly půl mega a šly do šrotu, kupní cena se vrátila na pojistných událostech rozpočtem. Octy, venta, toleda, nafta, velký kufr. Pokud to šofér naboural, žádná velká škoda. Pokud to zákazník poblil, vyluxovalo se to na benzině a jelo se dál...
K malým autům - pamatuji, když v Bystřici pod Hostýnem měli Daewo Tica... Našlapali tam tři babičky a vozili je na Hostýn.. V Přerově jezdliy tři Suzuki Swift... Samozřejmně, pokud chcete jezdit od mezinárodního hotelu, letiště, to chce superkáru.
Tady je Satam, ten provozuje dacie. Třeba se ozve.
A teď si vyberte...
A co Octavia 1 s klasickým motorem 1.9 TDI 66kW(bez variabilních lopatek turba), s motorem 81kW jsou svižnější ale zase se daly sehnat hůř v opravdu dobrém stavu, proto těch 66 kW radím.
Zdaleka ne všechny jsou zrezlé, mají dost místa v kufru a spotřeba kolem 6-7ti litrů i po městě s lehčí nohou.
Nesmrtelný motor, týpek prorazil silně vanu a ujel dalších 7km, stále mu svítila kontrolka mazání, nezadřel, jen nechal vyměnit vanu, prostě NIC. Co se na takovým motoru může pokazit za drahou věc? Má natočeno kolem 800 000 km tehdy totiž mapovali kvůli navigacím, tak jezdili všude.
Jsou to stále elegantní vozy, pokud nemají v háji lak.
Podle mě nemá cenu řešit ani tak značku, nájezd, spíš je to o tom, v jakém je auto stavu.
Mám Alfu 156 kromě špatné spojky, svítící kontrolce airbagu(a menší vůle v horním rameni lichoběžníkového zavěšení) je v pohodě. A není důvod, a bude sloužit ještě další 2 roky. Mám ji už 6 let
Nepohodlná, hlučná, líná, vzadu stísněná a nevariabilní lopatky mají jen ty nejstarší kusy před faceliftem.
původní 66kW s jednoduchým turbem bez variab.lopatek byla snad až do 2000 či 2001 tak nějak.
Já bych taky raději 81kW od roku výroby 2002 do 2006 ale kdo takové nevylágrované kousky pustí z ruky? Dnes v době aut s DPF filtry, přísnými limity, kde každé zaváhání čidla znamená stopku na STK či nutnost "zaponenout" pro technika 1000Kč na zadním sedadle...
co se týká hlučnosti, tam hodně záleží na stavu motoru, pohodlí-stačí mít nahuštěné pneu na 1.7(pro město paráda!) a nesnažit se na nízkou spotřebu hustit na 2.2 baru
Ale máš pravdu, že předfacelift vzadu málo místa, tedy nejlíp po faceliftu
Je rok 2021. A v době Octavie čtvrtý generace nikoho nebude zajímat přes 20 let stará hujda. Ojetin je všude kvanta, dosáhnout na ně se dá s nulou. Pokud chceš jako dročkař fungovat, tak ne s takovým starým krámem.
break
sám tazatel píše o roku výroby 2001 Passaat
2007 ostatní auta
Do těchto ročníků se Octavky Tour vejdou
Opravdu nevím, jestli zázkazník bude řešit , zda je to Octavia 1, možná máš pravdu, nevím
Někdy mají lidi auto zánovní, jenomže smrdí a je špinavé. Proč by měla vadit čistá Octavia 1? Já mám v háji vrchní lak-olopuaný, ale ten interiér, to je jak zánovní auto, snad ani škrábanec, žádné cigarety. Na čistý interiér zákazníci třeba dají a pak si ten samý taxi vůz příště zase zavolají
U nás ve městě jezdí Fabie III a co vidím a někdy se i musel svést, tak to není žádné terno. Výbava holota a třeba těsnění dveří dorvané a mnohdy sedačky špinavé (asi vozí i ožralce a někdo tam i blije).
Vyvoněná TOUR by mi vůbec nevadila. U taxíků jsou to pořád stejné plečky. A voňavé gelové pásky do pisoárů narvané ve výdechu klimy nebo pajduláci mr mrs mi vadí při cestě víc než to, zda je auto nové či staré.
Zajímalo by mě pouze to, zda probíhá nenucená konverzace nebo absolutní klid (obojí kvituji), čistota (žádný smrad a ani z převonění a klidná jízda.
Ten Passat totální nesmysl a kór v tyhle motorizací.
Fiesta malá a bez výkonu
Scenic s tímhle motorem tě sežere
Na tvým místě bych koupil novýho Logana a byl by klid a po starostech
Bude mít po starostech ohledně stavu vozu, to ano, ale co ten komfort jízdy, když už jsi psal, že je doba Octávií 4.generace? Já neměl možnost jet s novým Loganem
Proč sem motáš furt tu Octavii? Dacia teď vyrábí novej model, určitě bude stačit na cestování.
V čem je ta jedničková octa tak zázračná? Má sice kufr na dva kubiky, ale jinak velký auto na podvozku malýho auta, vzadu si nesedneš, nepohodlný sedačky a TDI 66 kW nejede.
Nevidím smysl v tom kupovat starý auto, když mě má živit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.