Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přišel mi nyní email na zaplacení povinného ručení za motorku se kterou jsem za rok jel jednou a teď přemýšlím, jestli ji dát do depozitu. Kdybych se rozhodl ji dát do depozitu musím uhradit pojištění a pak ji dát do depozitu a pojišťovna mi vrátí peníze a nebo stačí ji dát do depozitu a doplatit pojišťovně jen pár korun za ty dny co nebyla pojišťená či jak to funguje? Díky
Je třeba reagovat ma email. Pokud dlužíte pojišťovně, tak musíte dluh uhradit. Zároveň uložíte značky do "depozita". Poté doložíte pojišťovně ukončení smlouvy na základě "uložení značek". Ještě počkáte na sankci ČKP a jim uhradíte sankci.
Čím dříve uložíte značky, tím levnější to bude.
Na stránkách CKP snadno zjistíte, zdali máte vozidlo pojištěno ke konkrétnímu datu, který si zadáte.
Jasně, je to tak jak píšete, ale já nevím, jak dlouho neplatil...
Pokud má pojistku stále platnou, jen neuhrazenou, nepůjde po něm ČKP. Proto jsem mu radil, jděte ihned.
Může mít oboje - dluh pojišťovně za pojistné, pak pojišťovna ukončila pojistku pro neplacení a zbytek sankce ČKP za nepojištěné vozidlo.
Ano depozit, pak se vyrovnat s pojišťovnou a zároveň jí oznámit depozit (pokud pojistka už není tak oznamovat netřeba) a ČKP bych to poslal automaticky, měl by se tim ušetřit poplatek za obeslání (sankce za nepojištění přijde prakticky jistě)
asd,
ČKP bych to poslal automaticky
to nejde, páč nemají k čemu přiřadit platbu. Neví částku, neví variabil, není ještě žádná pohledávka.
Počet dnů ví on, vozidlo taky, spočí tá si částku, pošle jim to na účet a oznámí kdo a za co platil. Pak už nemaj co vymáhat, protože to je zaplacené.
Nebo na to jen být připravený, sice poplatek ale inflace ho dorovná...
Podle toho co píšete, je smlouva povinného ručení v platnosti. Možnosti máte obě. Zaplatíte, dáte do depozitu, ukončíte smlouvu a pojišťovna vrátí nespotřebované pojistné. Nebo nezaplatíte, dáte do depozitu, ukončíte smlouvu a pojišťovna pošle nový předpis na pojistné za dobu nezaplacenou od výročního dne do ukončení smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.