Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz , zda se skutečně musí dávat nový třmen(viz obrázek), který drží hřídel ložiska poloosy, jedná se o tu "dělitelnou" poloosu, ne tu co je vcelku.
Vozidlo Focus MK1 1.6 74kW
Tyto vozy docela znám, mají je příbuzní i ho máme v rodině, ale převodovku jsem ještě na tomto voze nedělal. Snad výměna nebude těžší než Alfa 156, kde jsem musel vyndat i přední nápravnici, protože se prostě s převodovkou vyhnout kolem nápravnice nedalo(u JTD motorů ano)
Je na tomto voze nějaký zádrhel při výměně spojky, něco neobvyklého?
Díky za odpovědi
Už jsem v akci, mám ještě otázku, je nutné rozebírat ten vnitřní kloub, jak je zakroužkováno? Když chci hřídel jen vyndat kvůli demontáži převodovky?
U předchozích aut jsem takto přestřihávat sponu a rozebírat vnitřní kloub spojovacího hřídele nemusel, prostě jsem hřídele vytáhnul z diferenciálů.
díky
Nedává se novej díl.
Občas jde hůř vyndat levá poloosa. Napružit a přes diferenciál vyklepnout vyrážečem.
Když vše jde, za 4 hodiny je hotovo
Napravnice se nevydává. Místa dost
díky @break za odpověď
pak ještě tohle-píšou, že se musí hvězdicový homokinetický kloub naplnit vazelínou-100gramů. Je to ten hvězdicový, co je u diferenciálu, to se opravdu takhle poctivě dělá?
pak ještě píšou, že se před demontáží hřídelí asi tak o 5 otáček povolit matici tlumiče. Je to proto, abych mohl jít s rejdovým čepem(těhlicí) víc hýbat a mohl snáze vysunout spodní kulový čep ramena z rejdového čepu? Nebo je zbytečný povolovat tu matici
Tu Alfu jsem dělal bez návodu, tohle mi akorát motá hlavu
Triangly můžeš zkontrolovat popř doplnit mazivo, nebejva s nima problém.
Ne, do zavěšení krom vyndání čepu z tehlice nic nerozdělávám, nepovolují, nesundavam. Místa je tam dost. Když motor bez akcelerační vzpěry nasuneš k chladiči, tak místa víc než dost. Je to úplně na pohodu i u diesela a 1.8 a 2.0 vyjma ST
Vnitřní kloub poloosy se rád vymačkává, resp. tipuju že hlavní příčina je bordel nasypaný při výměně spojky = brusná pasta a vydře se to.. Jedna z nejdražších oprav na FF MK1, zdvojnásobí to hodnotu vozu Takže určitě mazivo ano a úzkostlivě dodržet čistotu kloubu... Horní šroub tlumiče se povoluje aby se mohl tlumič líp kývnout do strany při odklonění těhlice (vytažení poloosy z těhlice), ale zdá se že to jde i bez povolení.
@asd1
tobě taky díky za radu
otázka je proč vůbec ten vnitřní kloub rozebírat? Nikdy jsem vnitřní kloub nerozebíral, jen vnější, kdytž byla prasklá manžeta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.