Nejste přihlášen/a.
Uvažujeme o zakoupení celoročních pneumatik, abychom se vyhnuli skladování a přezouvání. Prosím o klady a zápory, jaké máte zkušenosti.
Celoroční pneu jsou vhodné pro nenáročné použití a do oblastí, kde nebývá krutá zima s množstvím sněhu a ledu.
Neboli - pokud nežiju v kopcích, autem jezdím na poštu a do Lídlu, roční nájezd 2.000 km, tak to dává smysl.
Pokud ale jezdíte dál, vyšší nájezdy, mnohdy za nepříznivých podmínek, chcete mít jakousi jistotu, je rozhodně lepší mít dvoje kola. My máme dvoje kola na všechny auta, i na to malé va courání po městě. Žijeme totiž na Vysočině, kde třeba letos jsem sice přehodil letní kola už začátkem dubna, ale za týden jsem honem dával zpět zimáky, kvůli tomu, co tu napadlo sněhu.
Záleží,jak máte velké a těžké auto.Pokud hodně těžké,jsou v zimě opravdu lepší zimní pneumatiky a to ještě s pěkným vzorkem.
A jestli musíte jezdit za každého počasí v zimě.Tak zrovna tak.
Játo řeším tak,že jezdím celoročně na zimních.V létě nejezdím rychle,takže mi trochu větší hluk od kol nevadí.
Ušetřím peníze a čas za přezouvání a nemusím kupovat a skladovat druhou sadu pneu.
Ideální to není..prostě taková šetřící varianta.Každopádně bez zimních pneumatik bych si fakt v zimě na sněhu a náledí a do kopců už opravdu neriskl.
I v panelákové kóji jsem donedávna skladoval 3 sady kol (kompletní)2x 15"-mazda a xantia a sada13" na p-106.Teď už jen dvě sady-15" mazda a 16" na C4
Já nad něma uvažoval mnohokrát taky. Pro naše mírné zimy mají v podstatě ideální vlastnosti. Při teplotách okolo nuly mají lepší vlastnosti než zimáky. V létě to taky není žádná hrůza. Rozhodně jsou lepší kvalitní celeročky než levný letní Barumky. Jenže pak přijde to největší ale. Minimální předepsaná hloubka dezénu je v zimě jiná než v létě, takže se vám snadno stane, že na konci léta skončíte s pneumatikama, které by další léto v pohodě vydržely, ale přes zimu už s něma jezdit nemůžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.