Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky přezutí

Od: delina® odpovědí: 13 změna:

Uvažujeme o zakoupení celoročních pneumatik, abychom se vyhnuli skladování a přezouvání. Prosím o klady a zápory, jaké máte zkušenosti.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Celoroční pneu jsou vhodné pro nenáročné použití a do oblastí, kde nebývá krutá zima s množstvím sněhu a ledu.

Neboli - pokud nežiju v kopcích, autem jezdím na poštu a do Lídlu, roční nájezd 2.000 km, tak to dává smysl.

Pokud ale jezdíte dál, vyšší nájezdy, mnohdy za nepříznivých podmínek, chcete mít jakousi jistotu, je rozhodně lepší mít dvoje kola. My máme dvoje kola na všechny auta, i na to malé va courání po městě. Žijeme totiž na Vysočině, kde třeba letos jsem sice přehodil letní kola už začátkem dubna, ale za týden jsem honem dával zpět zimáky, kvůli tomu, co tu napadlo sněhu.

break
hodnocení

5x

Celoroční pneumatiky bezvadně kokombinuji nevýhody zimních a letních pneumatik. Člověk je pak překvapen, že v létě fungují jako zimní a v zimě jako letní.

hodnocení

4x

Záleží,jak máte velké a těžké auto.Pokud hodně těžké,jsou v zimě opravdu lepší zimní pneumatiky a to ještě s pěkným vzorkem.

A jestli musíte jezdit za každého počasí v zimě.Tak zrovna tak.

Játo řeším tak,že jezdím celoročně na zimních.V létě nejezdím rychle,takže mi trochu větší hluk od kol nevadí.

Ušetřím peníze a čas za přezouvání a nemusím kupovat a skladovat druhou sadu pneu.

Ideální to není..prostě taková šetřící varianta.Každopádně bez zimních pneumatik bych si fakt v zimě na sněhu a náledí a do kopců už opravdu neriskl.

hodnocení

3x
Mám dvě komplet sady. Přehazuju sám a kdy se mi zachce, žádné čekačky, když půl republiky čeká na první sníh koncem listopadu a pak se hromadně nahrne do pneuservisu. Jinak měl jsem i celoročky a byly naprosto vpohodě, pro běžné ježdění se nemusíte obávat. Pokud nebydlíte na Pradědu nebo nemáte závodní licenci, jděte klidně do nich. Jen neberte ty nejlevnější, po netu je testů dost...

hodnocení

2x

Zápor? je to takový kočkopes.-pokud pak jsedete na 4mm pak se nedá -něměla použít v zimě.

Jediné plus vidím v tom že není třeba skladovat druhou sadu pneu, s tím i odpadá potřeba zakoupit tu druhou sadu.

hodnocení

2x
Chápu, že někde v paneláku se čtyři kola těžko skladují. Ale i přes potíže se skladováním se určitě vyplatí mít dvě kompletní sady kol. Pak se nemusí přehazovat pneumatiky na ráfku, stačí kola jen převážit a přehodit. I s kafem záležitost maximálně půlhodiny.

I v panelákové kóji jsem donedávna skladoval 3 sady kol (kompletní)2x 15"-mazda a xantia a sada13" na p-106.Teď už jen dvě sady-15" mazda a 16" na C4

Jistě, že to jde..Ale máte štěstí, že se u vás nekrade.. Sestře několikrát vykradli z kočárkárny pneumatiky..ze sklepa celá kola atd

hodnocení

1x
Michelin Crossclimate a Goodyear 4 season by měly být "opravdu" celoroční..Na jedno auto jsem koupil ty druhé jmenované a řeknu vám na jaře,jestli je to pravda:) Zatím teď v létě se na nich jezdí dobře..Ale vzorek je plný kamínků,tak se bojím,aby se nepropíchly anebo netrhal vzorek.. Uvidíme :) Přečetl jsem spousty recenzí a zkušeností jiných s těmito pneu..

hodnocení

0x
Dobrý den,
Je potřeba uvádět roční nájezd a kam je s autem ježděno, zdali na hory atd. Pokud na auto malý nájezd a jen párkrát jedete na hory, pak stačí celoroční. Jen vybrat předepsaný rozměr v velkém TP a dle indexu max rychlosti H nebo V. Dále se podívat na hodnocení indexu na mokru/sněhu a pak spotřeba, A je nejlepší + recenze na netu. Ale pozor, kola by se měly každý rok prohodit na stejné straně letní za zadní, aby se stejnoměrně sjížděly.

joudic*
hodnocení

0x
zalezi na najezdu, ja jezdim jen na zimakach uz tak 15let, i v chorvatsku jsem byl 3x na zimakach

nigi
hodnocení

0x

Já nad něma uvažoval mnohokrát taky. Pro naše mírné zimy mají v podstatě ideální vlastnosti. Při teplotách okolo nuly mají lepší vlastnosti než zimáky. V létě to taky není žádná hrůza. Rozhodně jsou lepší kvalitní celeročky než levný letní Barumky. Jenže pak přijde to největší ale. Minimální předepsaná hloubka dezénu je v zimě jiná než v létě, takže se vám snadno stane, že na konci léta skončíte s pneumatikama, které by další léto v pohodě vydržely, ale přes zimu už s něma jezdit nemůžete.

break

A pak nastává situace, kdy má člověk dvě sady celoročních pneu. Jedny na zimu a druhý na léto *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]