Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automaticka Převodovka passat b5.5 5kvalt 96kw

Od: sk* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den , mám takovej problém. automat mi řadí bez problémů 1-5.ale zpatecka nějak necouva, po rovině to jede ale jak přijde menší kopec tak ani prd. jak kdyby prokluzovala spojka.. v každém servise mi řekli něco jiného. buď málo oleje v dalším špatný hydromenic. a v dalším že to chce komplet celej repas převodovky za 35 tisíc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud vam udela nekdo komplet repas ZF 5HP za 35 tisic, tak vubec nevahejte a jdete do toho. Budete mit prevodovku jako novou. Mam ale neblahe tuseni, ze pojmem repas se zde mysli pouze rozebrani a oprava toho nejnutnejsiho. To by mozna te cene odpovidalo. Mozna proto, protoze pred rozebranim se da cena opravy pouze odhadovat. Komplet repas planetove prevodovky je kazdopadne stotisicova zalezitost.

Pokud jsou dopredne kvalty v pohode, je spatny hydromenic kravina. Olej zkontrolujete a vymenite snadno.

Ale pravda je takova, ze ZF 5HP trpi na zpatecku. A to tak, ze hodne. Proc hodne? Protoze rovnou ze dvou duvodu. Ten horsi, a tim myslim mnohem horsi je, minimalne tedy co se financi tyce, kdyz se roztrhne reakcni bubnem zpateckove brzdy. To se pozna tak, ze v olejove vane jsou fragmenty bubnu. Pak ale zpatecka nejde vubec, takze to nebude vas pripad.

Druhy duvod je privetivejsi a to, ze v ridicim modulu jsou poskozene tesnici krouzky a ventily nedrzi potrebny tlak. Tedy dochazi k prokluzovani. V tomto pripade ani nemusi prevodovka ven z vozu. Modul je vyjmutelny zespodu.

hash
hodnocení

0x
Ahoj. Povedlo se ti to nějak vyřešit? Mám úplně ten samý problém! Jezdím s tím takhle už 6let a nějak jsem se s tím naučil žít. Jezdím všude prostě předkem. Akorát teď chci na autě dělat tažné a zpátečka v takovém stavu a s naloženým vozíkem už je průser. Tak hledám na netu nějaké rady jak to opravit. Zkoušel si třeba měnit ty těsnění jak ti tady poradil kolega? Díky moc za každé info. Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]