Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palivový filtr Fabia 1 1.2 47kW AZQ

Od: mikihans® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, chtěl bych vyměnit (jak jsem zjistil stále původní ve 330 000 km *smich* ) palivový filtr na Fabii 1.2 HTP 2004, 47 kW, kód motoru AZQ. Zjistil jsem ale, že pro tuto motorizaci se dělají dva typy, s regulátorem na 3 nebo 4 bary. Podle čísla dílu, který tam je, bohužel nelze zjistit, který tam patří (mají stejné číslo, liší se písmenem za, ale tady žádné není) a prý od roku 2004 se právě dělaly dvě verze.

Vše co jsem našel na fitru: UFI 31 819 00, 6Q0 201 051, datum 16.04.04

VIN kód je TMBJY46YX44095442, kdyby z toho někdo dokázal správný díl zjistit :)

Díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

3x

6q0201051h - 3bar

Palivový filtr Fabia 1 1.2 47kW AZQ
hodnocení

Díky. Ještě jsem zkusil ETKA a vypadá to, že se to dělí až od roku 2005, pro 2004 ukazuje jen 3 bary. Stejně by mě zajímalo, proč je tam vůbec pro stejné motory víc možností :)

jurajjuraj*

tak ono staci ze treba zmeni software jednotky a k tomu klidne daji i jine dily

hodnocení

2x

Rád bych ti pomohl Miki dle VIN, ale nepouští mě to. Takže otevři kapotu a řekni mi nebo odfoť, kolik trubek paliva vede k pravému domku tlumiče (je to taková plastová lišta a z ní vedou ty trubky od podvozku).

Dle toho i dle nádrže se používá ten nebo ten filtr.

doplněno 06.08.21 20:45:

Dal bych 4 bary

forum.skodahome.cz/...

doplněno 06.08.21 20:46:

4 bary bych dal pokud máš filtry dle 9 a 9A

Palivový filtr Fabia 1 1.2 47kW AZQ #2
hodnocení

Ahoj, hadice jsou dvě (tři na filtru), tedy dle 9, jinak bych se neptal na filtr s regulátorem :) díky, tak tu teď mám dvě rozdílné rady *smich*

hodnocení

oprava: 9A samozřejmě... *hi*

Koukám ještě jednou a měl by to být:

6Q0201051H

cc-autodily.cz/...

3 bar

Ovšem regulovat na vyžším tlaku by to mohlo líp prášit a možná klesne spotřeba ;).

forum.skodahome.cz/...

hodnocení

Zajímavá úvaha :) no, objednal jsem ten "origo" 3 bar, od Filtronu, tak snad to bude ok.

Jak psal juraj. Měl by to být ten 3 bar. Ovšem ono vylepšení by mohlo být i k vůli modernizaci na BME 47kW.

hodnocení

Asi jo, prý má snad BME jiné vstřikovače, tak asi proto ta změna tlaku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]