Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je rozdíl najet s autem 2000km nebo 10x 200km?

Od: yungau odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Mám dvacet let staré auto a jezdím s ním už několik měsíců po dálnici cca 250km denně. Motorově však bych řekl, že už má hodně za sebou. Nepochybuju že by auto nezvládlo dalších 10 tisíc kilometrů, ale nyní s ním mám jet na dovolenou a nevím jestli je rozdíl když ujedu 1500km na jeden zátah. Jestli je rozdíl najet 2x 1500km a nebo 10x 300km. Je v tom nějaký rozdíl? Za předpokladu samozřejmě že se bude správně chladit apod.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Delsi trat bude pro auto mene namahava. Mene studenych startu, mene rozjizdeni a pomaleho poskakovani, mene spojkovani...klidna dlouha jizda se zahratym autem nicemu neublizi.

V praxi to bude ale jedno. Kdyz ma auto dost, tak ma proste dost. A kdyz ne, tak se jede. At tak nebo tak.

spu
hodnocení

2x

Je to jedno

daniela1
hodnocení

2x

Obecně jsou pro motor delší trasy lepší, ale v tomhle případě, kdy i ta kratší má 300 km, bych řekla, že je to úplně jedno. Na jednu nádrž a bez zastavení se stejně 1500 km nenajede, takže ani startér a takové součástky víc trpět nebudou. :) Jedině snad studené starty a zahřívání motoru, ale pokud se jede se studeným motorem s citem, nemá ani to velký vliv.

Nu... já mám rekord na jednu nádrž při jedné cestě 1343 km. Ona tedy ta cesta byla trošku delší, ale musel jsem dotankovat. A dá se říct, že to bylo bez zastavení... protože, když jsem jezdil tyhle dlouhé trati, tak jsem při zastávce nevypínal motor. To by pro něj bylo horší, než ho nechat běžet nějakou dobu na volnoběh.

hodnocení

2x
Jaký rozdíl? Stejně se půjdeš po třech hodinách vychcat, protáhnout a dát kafe a potom třeba oběd nebo svačinku, další kafe? Nebo chceš jet 15hodin v kuse? Doufám, že pojedeš sám a ani nikoho jiného neohrozis.

break
hodnocení

0x

10x300 km možná bude víc náročné než 6x500km nebo dokonce 3x1000km...

hodnocení

0x

Není v tom rozdíl.

asd1
hodnocení

0x

Rozdíl je hlavně v ceně odtahu z nejvzdálenějšího místa *smich*

Pak možná na Německy dálnici když to budeš kalit 200 tak může víc papat olej.. Jiank delší jízda v kuse je pro auto lepší než couračky (ale tvoje 250 km denně dálnice fakt neni couračka)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]