Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předání vozidla do autoservisu

Od: tonik* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chodil jsem pouze do autorizovaného servisu a jsem zvyklí na nějaké předání vozidla. Jak je ro v ostatnich neautorizovaných servisech? Nedávno jsem v jednom byl a jen jsem položil klíčky a skoro nic více. Žádná kontrola vozidla, ověření komu patří a zapsání údajů jména a rz.
Auto dnad ukrást nemůžou aspoň ne oni. Našel jsem autoservis u nás ve městě se 100 recenzemi na googlu a 90% petihvezdickove a to stejný na facebooku taky pár recenzi jen dobrých. Snad si nemazou špatný recenze.
Chtějí si auto nechat aspoň 2-3dny záleží co tam vše bude, samozřejmě že si to musi zvednout a možná projet, objednat díly.
Výměna 2 ložisek přední a kontrola tlumiče když bude tehlice venku a vnějšího kkoubu. Něco lupe a křupe, potom asi další 3 opravy ale motoru ne, elektrika a egr vycistit.
Co musí nebo by měl servis udělat pri předávání klíčků

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

3x

od roku 91 co mame servis tohle po nas nikdo nechtel, ani tady zadne predavaci protokoly nemam

prijede zakaznik, zapisu jmeno, adresu, telefon, domluvime se co potrebuje s tim ze jak zjistime co a jak tak nacenime, po schvaleni opravujeme ( u stalych zakazniku uz se to neresi - vime obe strany co a jak ) , opravi se, zavola se , prijede zakaznik, zaplati a nazdar

pri vjezdu a na placu mam kamery takze kdyz prijede auto poskozene tak je to hned videt ( byli i takovi co prijeli s rozbitym a chteli to pak opravit ) , pokud by se u nas poskodilo nejake auto, mechanikem, pocasim tak na to vsechno mam pojistky

na nejake komedie zapisovani kolik mas benzinu, jaky zvedak a rezervu si fakt nehraju, byly tady treba i prenosove vozy kde je vybaveni za miliony a taky nikdo nic resit nechtel

hodnocení

2x
Přes dvacet let jezdím k jednomu se vším a nějak to vůbec neřeším. Zavolám, že je potřeba to a to, řekne mi, kdy má volno, auto mu postavím na dvůr, když tam není, nechám klíče v zapalování a odcházím.

Sice ne 20 let,Ale mám to obdobně. domluvím termín , den dopředu věčer dojedu-je-li doma dám klíče osobně, není-postavím auto na ulici,klíče hodím do schránky.

hodnocení

2x

Párkrát jsem byl v autorizáku VW a žádná kontrola se nekonala. Vlastně ani nevím jistě, zda jsem dostal nějaký protokol o předání. No a v "obyč" servisech je tohle utopie, tam prostě položíte klíče na pult a jdete :)

hodnocení

1x
No.. může se stát cokoliv.Ukrást to můžou i před obchodem.. Mě to mechanik šoupl do "temné uličky" když to měl hotové a před dílnu se mu to nevešlo.. Přišel jsem o novou baterii.. Trochu ho podezírám, že to nezamkl.Nic nebylo zničené,ale jen baterie chyběla..A proč už nechcete do autorizáku, když jste byl spokojen s prací i cenou? Nerýpu..jen se ptám

hodnocení

0x
Nechci se vám smát,to určitě ne...Ale je vidět, že jste opravdu jezdil jen do předražených autorizaků.. Já opravuji sám co jen můžu..Ale spoustu let musím taky využívat služeb různých mechaniků a servisů.. Jen jednou za život jsem dostal něco jako předávací protokol! Jinak se auta nechávají různě v ulicích a klíče se hází do schránek a nebo se nechávají různě schované v odemčeném autě :) To když vám mechanik řekne.. přijeďte a nakonec není přítomen...A spousta dalších perliček:)
tonik*
hodnocení

Taky bych si dokázal nasadit tlumiče atd, ale nakonec se stejně něco najde a bude to muset jít tam. A jinak jsem chtěl říct, že nakonec se ten autorizák celkem vyplatil aspoň v ceně. Náhradní díly stojí tolik co opravdu mají stát a přírážka nikdy nebyla, maximálně u motorového oleje, ale to až posledních pět let, dříve ne.
Tak ale víte co, nechte si někde auto :D. Já vím, že to ukrást nemůžou.

xenofob
hodnocení

0x

pokud chce nejaka firma vlastnit certifikat kvality ISO XXXX, musi mit nastaveny vnitrni postupy...vcetne postupů pri prejimce auta...proto musi mit zrizenu funkci prejimaciho technika...take vse radne uctovat vcetne DPH...

maly zivnostnik nemusi ani tušit co je norma ISO ia jaky ma vyznam v podnikani...ve srovnani se servisem s 20 zaměstnaci je levný a ti slušní zpravidla i umí...pokud objednavka sluzby a samotna sluzba neni radne zdokumentovana, muze nastat problem s prokazovanim ruznych skutecnosti v pripade reklamce

jurajjuraj*

ani ve znackovem servisu neni az takovy problem se domluvit bez faktury

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]