Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
mohl by mi prosím někdo poradit, kde je něco špatně?
Při nastartovaném motoru hučí ventilátor , vetšinou spíš klimatizace.
Čím vyšší jsou otáčky, tím je hluk větší.
Dělá to jen u ventilátoru bez/s klimatizací.
Děkuji za odpovědi.
Třeba Karosa má pohon ventilátoru hydropohonem přes hadice od čerpadla pohonu na motoru a hluk se mění s otáčkama normálně.
bmw neznám. U takových otázek je výrobce, model,rok,motor zásadní popis.
Ventilátor bych vyměnil nebo zjistil, zda do něčeho nenaráží jeho lopatky.
r.v. 2012 , 135kw ,2.0 diesel.
Auto bylo rok zpátky bouchlé na předek , ale byla rozbitá jen chladičová stěna. Dál se náraz nedostal..
Takže byla koupena nová stěna + doplnění media .
Od té doby to hučí..
Potom je jasné, že větrák sahary (motorek) má nějak poškozené uložení. Proto hučí. Na 100% to určí pouze mechanik na místě. A nebo otestovat motorek mimo auto, zda hučí.
Píšeš hluk po 4 letech a rok zpátky bouchlé a od té doby.
Tak kdy?
Auto mám 4 roky .
Rok zpátky mi chlápek nedal přednost.Potom oprava.. Po naplnění klimatizace to žačlo.
Před naplněním jsem si toho hluku buď nevšiml , nebo to ještě nedělalo..
Chápu, díky.
Potom, jak jsem psal. Pravděpodobně byl poškozen i ventilátor sahary, který hluk dělá. Opravit, vyměnit.
Pokud máš samostatný ventilátor na klimatizaci, tak ten se sepne pouze při funkční klimatizaci, tak pokud byla nefukční, tak nejel a tedy nebyl slyšet hluk..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.