Nejste přihlášen/a.
Ono přijde na to, jaký retarder to je.
Nedaleko našeho podniku v Kyjích mají snad všechny možné typy - v Budovatelské mají takové ty velké, vypouklé čtverce - ty přejíždím tak, že najíždím středem auta na střed čtverce, u krajů jsou totiž nejnižší, takže se auto jen lehce zhoupne, . Dále pak v ulici Za Černým mostem jsou menší kruhové boule na střídačku přes šířku vozovky - tam se dá při troše šikovnosti najet tak, že je minete.
Ovšem ve Vodňanské jsou ,,úžasné´´ retardery - vydlážděné ze zámkovky a vysoké jaxviňa - tam už nepomůže žádné najíždění, jen klasicky brzdit před ním tak, aby při najíždění na něj už bylo auto odbržděné a tudíž pružiny nezatížené bržděním, což pomůže k plynulejšímu přejetí.
Hlavně nešaškovat a nejezdit přes něj jedním kolem. 90% dílů na nápravě se mění stejně v páru.
Navíc se při najíždění jedním kolem ničí stabilizátor. Kola jdou do střihu, jak houpnou proti sobě. Lepší aby se zhoupli společně.
No ty retardéry s "pokličkama" zrovna společné zhoupnutí neumožňují. Kdo zná nové provedení retardéru za kruhákem v Pitkovicích, raději by bral zkušební polygon Tatrovky. Zatímco na starém retardéru na stejném místě jsem měl najetou ideální stopu, tady to musím nechat jen setrvačností převalit a stejně se modlím, abych to nevzal hlavou o strop.
Jak s kterým autem. Vzhledem ke konstrukci mého auta mi nějaký retarder vrásky nedělá. Jen musím včas zatnout zuby, abych si nepřekousl jazyk.
Tak do tohodle má daleko . Měl jsem Jeep Cerokee XJ (ten byl do terénu lepší), teď mám Jeep Cherokee KJ (to už sice není ono, ale furt to ještě projede víc, než by člověk čekal). Za 14 dní jedu do Milovic.
a pak to firemní skončí někde v bazaru, tam si ho koupí nějaká rodinka a budou mít z tohodle zacházení auto-šrot. Ty nárazy otřesy poškozují i elektroniku vozu-plošné spoje.
Chudák ten ,kdo to auto pak koupí
Pokud by jsi dělal v malé firmě a některý z mých zaměstnanců huntoval auta a každý rok by mi to prodražovalo opravy vozového parku nebo fakt, že za 2 roky dostanu za herku méně, tak ti nepřidám a nebo rovnou vyhodím. Taky se může stát, že budu mít své auto v servisu a bude mě některý ze zaměstnanců vozit nebo jen jednu cestu pro mé auto do servisu a nebude to moc pěkná vizitka sednout si do chlívu.
Jak mě má motivovat péče o svěřené nářadí? Z autem je to stejné.
my naštěstí máme jenom dvojkové octavie všechny kolem roku 2007 max 2009 s nájezdem i přes 500 000. Takže to si myslím že už tak si rozumný člověk nikdy nekoupí, ale na podzim bysme měli mít nové i30
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.