Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzduchový filtr Felicia - je to v pořádku?

Od: feldar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

měnil jsem vzduchový filtr a všiml si, že je v tom kastlíku taková klapka, nevím zda je ve správné pozici? Může někdo poradit, pak je tam ještě takový kovový "zlatavý" čidlo, bylo trochu olouplé. Je to v pořádku nebo je tam něco špatně dle fotky? Filtr byl jen trochu zatmavený - černý, nic hrozného, nevím jak se pozná zcela zdevastovaný. Děkuji za radu.

doplněno 04.08.21 20:09:

Jde mi o to, zda ta klapka je dobře "otevřená-zavřená"

Vzduchový filtr Felicia - je to v pořádku?
Vzduchový filtr Felicia - je to v pořádku? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je správně. Zespodu saje čerstvý vzduch od nárazníku a z boku tou hadicí saje teplý vzduch nad výfukem od sběrného plechu.

Funkce je hlavně v mrazech, kdy by vstřikovače místo prášení kapaly, kdyby přes ně foukal mráz a né teplý vzduch. Mlha a aerosol paliva by kapalněl v sání při mrazech -5 -10...

Postříkej tu měděnou čepičku zmrazovacím sprejem nebo dej celý box do lednice. Klapka sjede dolů a přepne, pokud funguje.

Je to pak vpořádku.

hodnocení

0x
To je klapka na přisávání teplého vzduchu do motoru. Ten čudlík je termostatický člen (podobný, co je u klasického termostatu v chladícím okruhu). Reguluje teplotu vzduchu, co vstupuje do motoru. Nechat jak je, v pořádku.

feldar
hodnocení

Děkuji za odpověď. Měl jsem strach jestli je to takto při vypnutém motoru v pořádku, tj. trubka přiklopena.

makk

Ono je to v podstatě jedno v jaké poloze to je. V zimě by to mělo sát teplejší vzduch od motoru a v létě neohřátý. Rozdíl je zanedbatelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]