Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat

Od: honzah odpovědí: 28 změna:
Dobrý den chtěl bych se zeptat, dneska když jsem jel do práce se mi na dálnici paní lepila furt na zadek u auta. A furt vrtěla hlavou že to není možné. Když jsme se přiblížili k vozu přede mnou tak jsem začal zpomalovat přičemž paní se začala vztekat. Pak jsem přijel zpátky do pravého pruhu a vyjel na sjezdový pruh a začal sjíždět z dálnice. Paní nebezpečně vedle mě byla a začala jsem měl být a začala točit kamerou v telefonu pak nejela vedle mě málem nabourala vozidlo před sebou a stále mě nahrával a z boku.
Mám se něčeho obávat nebo to nemám řešit. předem děkuji za odpověď

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No, moc jsem Vaše vyprávění nepochopil, ale jestli Vás natáčela za jízdy na mobil, byl bych klidný. I kdyby měla nějaký důvod někde něco hlásit, musela by přiznat, že se nevěnovala plně řízení a mohlo by jí to přijít docela draho.

Jo - a užívejte prázdniny, za chvíli bude po nich.;)

mathew
hodnocení

6x

Co máte dělat? No buď nejezdit tak aby nad vaší jízdou ostatní kroutili hlavou a pokud už tak jezdíte tak si jich nevšímat

hodnocení

5x

Z Vašeho popisy vyplývá, že jste jel bezdůvodně pomalu v levém pruhu místo v pravém!Tím jste se dopustil přestupku, protože je povinnost v jízdě mimo osadu jezdit vpravém pruhu a jen na ředjetí používat levý , za předpokladu že to není souběžná jízda=tznoba pruhy jsou plné.

Pak se není co divit že se Vám někdo nalepí na zadek, gestikuluje a klepe si na čelo!

jirikoo

projezdil jsem autem jako ridic cast Evropy, Australie, celou USA cca trikrat, Malajsii, castecne i Thajsko, FIlipiny, atd. nikde jsem nezazil takovy ridice bridily jako jsou tady v CR. Lepej se na zadek, neumi ridit, nedokazi predpovidat, jsou agresivni ci nerudni...takovou situaci jako jste zazil jsem zazil za tech 30 let co zde jezdim nekolikrat, proste je ignorujte, je to jejich potiz, ze se vztekaj, asi maji mindrak, jsou ve stresu, atd.

asd1

Z popisu vyplývá že jak jel on moc nevíme a paní byla magor co se lepí na zadek, za jízdy natáčí videa a nesleduje provoz.

I kdyby se coural, tak to není důvod na lepení se na zadek, už vůbec ne najídění, blikání, troubení (mmch. třeba němčouři problikávání dost tvrdě trestaj) a fakt už vůbec předjetí "kudykoliv" a pak vybrždění "za trest", to už ja magor psychopat (sebrat papíry).

Mmch. stačí jezdit i něco málo přes limit a nějaký lepič se najde každou chvilku. Jedeš tacho 60 po vesnici a kamion 5m za kufrem.. Pak se cokoliv semele a máš ho v kufru. Zlatý Německo s jasně daným odstupem a fungující policí..

asd1

PS Diesel - popisu rozumim tak, že jeli v levém pruhu, on dojížděl další auto v levém tak zpomalil tak aby měl odstup a nebyl na něj nalepený a čekal až on předjede/ uvolní levej pruh... A hned se mu nalepila na prdel jakože zdržuje (jako to udělá 90% "děsně spěchajících". Po předjetí se zařadil doprava a ona najela vedle něj, telefon do ruky a točila si ho (= čuměla na něj místo před sebe) - tohle udělá jen magor psychopat...

Pokud jel v levým 80 a dělal špunt tak je to lama, ale ani to neznamená že vytáhnu telefon a začnu kamerovat. Možná tak zajet za nim a v klidu probrat co dělal blbě (ale to maj dělat policajti v rámci prevence)

Ten odstup - v Německu je jako minimální "halb tacho", při 130 kmh to je 65 metrů. Kdo tohle v ČR dodržuje a obzvlášť pokud jede vláček aut za sebou? Tady sice nejsme v D, ale máme doporučený dvě vteřiny. A rozumný minimum při 130 abys dokázal reagovat když se něco semele je aspoň 50 metrů (tj to halb tacho docela sedí).. To platí pro dva osobáky, pokud máš před normálním autem Porsche nebo je kamion za osobákem tak odstup musí být větší - tam je rozdíl v brzdné dráze v desítkách metrů.

V Německu předjíždíš "cokoliv", jedeš svých 140 a i když přilítne Ferrari tak zpomalí a v klidu počká až předjedeš 70m před předjížděnýho a až pak mu uvolníš pruh. Nelepí se na zadek, netroubí nebliká prostě nemá problém počkat tu chvilku v klidu. Pak zmizne v dálce a jede si svých 200+ (samo i tam jsou psychopati co to vezmou odstavným a vybrzdí tě, ale je jich minimum a policajti je řeší dost tvrdě)

Pro Asd cituji tazatele : " jsem jel do práce se mi na dálnici paní lepila furt na zadek u auta. A furt vrtěla hlavou že to není možné. Když jsme se přiblížili k vozu přede mnou tak jsem začal zpomalovat" Z tohoto popisu je jasné že to není jak si myslíš ale že jel v levém-pokud by jel v pravém-neměla by důvod se na něj lepit . alespoň já to takto vidím! A ještě jedno potvrzení že jde o "levopoudaře -cituji :" Pak jsem přijel zpátky do pravého pruhu !"

Ještě doplnění na dotaz tazatele- nemusíte dělatž NIC jen zpytovat své svědomí kde děláte chybu a té se příště vyvarovat!

wweg
hodnocení

5x

Nerozumím řeči vašeho kmene, ale jestli jste jel na dálnici v levém pruhu a paní chtěla jet rychleji, tak se máte uhnout do pravého a nechat ji předjet.

hodnocení

3x
"tak jsem přejel zpátky do pravého"... Takže jste levoproudař a paní nechápala, že vidí jednoho hned po ránu. To, že pak točí a nekouká sama na cestu je její problém.

break
hodnocení

2x

Buďte jste v klidu. Paní byla točila pak na internet dala co viděla u auta na sjezdu měla byla telefon v ruce by byla měla pokutu dostala . Vy byl jel v pruhu v levo pomalu , proto je paní hlavou kroutila byla .

sirokko
hodnocení

1x

Když jsi jel padesátkou v pravém pruhu, tak to se ani nedivím. Při běžné dálniční rychlosti nemáš šanci poznat a sledovat, jestli je v autě za tebou chlap nebo ženská, natož jestli vrtí hlavou.

jirikoo

Vy osobne v obci jezdite kolik? Obcas nekdy nekdo hleda, chce odbocit, tak nejde vzdy na maximalni povolenou rychlost, ne? ja osobne kdyz jedu predpisovou rychlosti, tak jsem tam skoro nejpomalejsi, viz treba D5 za Berounem v omezeni, 80 a kazdy tam jezdi cca 86-100 a vyse, v CR totiz znacka omezeni rychlosti je pro vetsinu jen znacka...
zda se mi, ze kdyz nekdo nejdede v obci min. tech 50, tak je na obtiz a brzda provozu

A kolik ti je vlastně let po těch Filipínách a Malajsii Jirko? Máš ještě ve svém vysokém věku reflexy a nebo potřebuješ jet 30km/h a hledat 200m odbočku?

Schválně pomalá jízda (ne jízda v koloně) je taky problém stejně jako překročení povolené. Taky přestupek. Pozor na to.

sirokko

Jiřík nechápe psaný text. Tazatel píše o jízdě po dálnici, já mu na to odpovídám a jirikoo cosi mele o obci

hodnocení

1x

Z Vašeho popisu jsem jen asi pochopil, že jste porušil.

Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního
jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3.

Asi se řidička divila správně, proč konáte to, co se nesmí.

jirikoo
hodnocení

0x
projezdil jsem autem jako ridic cast Evropy, Australie, celou USA cca trikrat, Malajsii, castecne i Thajsko, FIlipiny, atd. nikde jsem nezazil takovy ridice bridily jako jsou tady v CR. Lepej se na zadek, neumi ridit, nedokazi predpovidat, jsou agresivni ci nerudni...takovou situaci jako jste zazil jsem zazil za tech 30 let co zde jezdim nekolikrat, proste je ignorujte, je to jejich potiz, ze se vztekaj, asi maji mindrak, jsou ve stresu, atd.

hodnocení

0x

Paní nebezpečně vedle mě byla a začala jsem měl být a začala točit kamerou
Co to je za slovosled?

...

Nezdržuj provoz a nezávoď. Pokud svým chováním nevytváříš kolizní situace (což je i pomalá jízda nebo nerozhodné předjíždění, brždění, blinkr a pak nic,atd...), tak druhé neřeš.

Ale paní asi měla důvod něco takového natočit. Pochybuji, že by točila něco, co by nebyla perla.

jirikoo

pani mela duvod si ukroutit hlavu...? jak vite jaka byla situace v tomto konkretnim pripade tazatele? v Praze a v CR jsou snad nejhorsi ridici, a kdybych za tech let mel ridit podle toho jak nekdo krouti hlavou tak bych byl bud mrtvej nebo by mne to odradilo tady vubec jezdit

Myslím, že se jezdí u nás pořád v rámci předpisů než někde v Pákistánu, kde se jezdí i v protisměru a všude se protrubuje a jezdí cik cak.

Klídek gumidku-on asi ani nevíí na co odpovídá.Odpovídá tazateli, ale pod mým příspěvkem, bere v potaz vesnice přičemž dotaz je o dálnici atd.Prostě jak je řečeno na jiném místě o podobných neregistrovaných- je to hn... ktarý se snaží jen prudit!

02.08.21 20:22

*uf*

break

Je tu nuda, když Zdeňkovi netrápí Felicie.

Snad už vše vyměnil :)

mipro*
hodnocení

0x

a kolik bylo na tachometru? to je zásadní.. Po dálnicích jezdím jen párkrát za rok. Všude píšou že se u nás po dálnici má jet max 130.. No a mě se to stává pořád.. Jedu cca 115 km h.. začnu předjíždět stejného lenocha před sebou,, zvýším rychlost nad 130km/h a zamnou auto, blíká a bliká, a já předjíždím a předjíždím,. a když předjedu tak frajer zamnou taky kroutí hlavou.. tak já nevím co dělám špatně..

daniela1
V popisu chybí jedna zásadní věc - kde se vzalo to auto, které bliká?
Jelo rychleji a muselo brzdit kvůli někomu, kdo začal předjíždět, omezil auta za sebou, ale teď nejede ani 130? Protože každý (běžný) tachometr něco proměřuje, 130 na tachometru je ve skutečnosti méně. Sice by se ani tak na nikdo teoreticky blikat nemělo, ale ono docela naštve, když jede několik aut za sebou vyšší rychlostí a najednou to prvnímu pošle někdo pomalejší těsně před čumák. Při dálničním předjíždění je třeba používat zrcátka a mít nějaký odhad, jak daleko jsou a jak rychle jedou auta za mnou, od kontroly dodržování rychlosti je tady policie.
Jiný případ je, že předjíždění trvá tak dlouho, že to blikající auto přijelo "odněkud". Pak nemá vůbec co blikat, ale nejen zákonná povinnost, ale hlavně slušnost je uhnout zpátky do pravého pruhu hned, jak to bude bezpečně možné.
To jsou takové moje postřehy z praxe, které ne ve všem odpovídají zákonům. :)
To není tvůj problém, že on jede rychleji. Ty ho máš pustit. Když nemáš na to, abys někoho předjel rychle, tak nepředjížděj.

Týden jsem byl nucen jezdit po D1 směr Ostrava .Pravidelně v +- stejnou hodinu na stejném úseku kamion který začal předjíždět další kamion , žádný blinkr prostě se "vyvlnil" do levého pruhu a skoro souběžnou jízdou 98 km/h blokoval provoz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]