Zdravím, potřeboval bych poradit - nasměrovat, jak postupovat při výběru auta, nemůžu se totiž rozhodnou mezi Renaultem Vel Satis 3,0 diesel, rok 2003 a Fordem Fiestou 1.3i benzin z roku 2007... Je mi jasné že Ford bude méně náročný na údržbu, ale zase to pohodlí v prostorném Renaultu? Oba vozy jsou za cenu 50 tisíc. Co mám zvolit, má někdo zkušenosti? Díky moc, Štefan
Ten VelSatis se u nás moc neprodával takže všechny díly budeš kupovat originály, repliky krom dílů na motor neseženeš. Fiesta měla zase vždycky mizernou antikorozní ochranu. A navíc mizernou ergonomii. Při svých 186cm,jsem měl problém protáhnout nohy pod volantem. Jestli chceš za 50000 velký auto 2003-2007 koukni se po Citroenu C5 nebo peu.307 v kombajnu. Takový prostor za tu cenu budeš jinde hledat marně. Akorát že většina C5 v dolní cenové relaci bude diesel. Furt to bude ale lepší volba než nějaký 3x stočený pašík ( passat)
stefanblack
Rozumím - děkuji za doporučení a názor. Ve Fiestě jsem seděl, ovládá se mi dobře a ani s místem jsem osobně žádný problém neměl, spíš jen že na větší vzdálenost je to pořád takové "městské" auto. Citroena ani Peugeota ze zásady nechci, již jsem měl a nevěřím těm značkám - jasně, je to individuální a nejspíš kus od kusu, na který zrovna narazíš, ale to už bych raději šel do Fabie Combi, kde však je zase problém najít vhodný a optimální motor. Ještě zauvažuji nad Meganem, a ten Vel Satis asi tedy vynechám.
To jsou stejné pověry jako že jsou poruchovější Fiaty než škodovky ale jak myslíš. Stejnou nelichotivou pověst měly třeba laguny. A přitom po prvním faceliftu už měly vychytané závady a jejich poruchovost byla nižší než průměr. Jen tak pro zajimavost.. Citroeny jsem už měl čtyři a dcera dva a peu. k tomu. Myslíš že bych to kupoval, kdyby to byly poruchové křápy? Zato fiestu už bych nechtěl ani zadarmo. ...Diesel byl rychlejší
stefanblack
Jasan, já vás kluci chápu oba, nechci se svým názorem nikoho dotknout, ale hlavně to beru tak, že to jsou všechno 15-20 let staré auta, takže se dé facto může udát cokoliv na čemkoliv - záleží na péči předchozího majitele(ů). Měl jsem i Punto, vůbec to není špatné auto, ale záleží jak se o to kdo staral, určitě lepší a živější než Fabie. Jenomže na trhu s ojetinami v současné době není moc z čeho vybírat, sehnat slušné Punto je téměř nemožné a celkově mi přijde že za poslední půlrok je nabídka ojetin bídná, a když už se něco ucházejícího objeví, je auto klasicky hned zamluvené (buď reálný zájemce nebo překupník který prodává dále). Většinou vozy s nájezdem do 150tkm, pokud jsou slušné a je to značka a typ vozu, co se nekazí, jsou ihned pryč. A po bazarech nemá smysl jezdit, vždy vychválí do nebe a pak těžký držkopád - šroty. Jasně, kdybych měl jiný rozpočet, není o čem mluvit
S rozpočtem co máš ale nájezd 150 je věc pod kterou se nemáš šanci dostat. A v téhle době už vůbec. Lidi pochopili že eko-blázni tu elektrifikaci prosadí i kdyby půlka Evropy měla kvůli nim chodit pěšky a tak jsou schopní se o slušné auto se čtyřmi hrnky bez turba pomalu poprat. Můj první citroenek s motorem jednoduchým jak facka jezdil do svých 25 let a neodešel na kastli ani na motor ale na brzdové potrubí. Proto jsem ti doporučoval tu C5 protože tam je potenciál že ji dlouho udržíš při životě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.