Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit - nasměrovat,
jak postupovat při výběru auta, nemůžu se totiž rozhodnou mezi Renaultem Vel Satis 3,0 diesel, rok 2003 a Fordem Fiestou 1.3i benzin z roku 2007... Je mi jasné že Ford bude méně náročný na údržbu, ale zase to pohodlí v prostorném Renaultu? Oba vozy jsou za cenu 50 tisíc. Co mám zvolit, má někdo zkušenosti? Díky moc, Štefan
potřeboval bych poradit - nasměrovat,
jak postupovat při výběru auta, nemůžu se totiž rozhodnou mezi Renaultem Vel Satis 3,0 diesel, rok 2003 a Fordem Fiestou 1.3i benzin z roku 2007... Je mi jasné že Ford bude méně náročný na údržbu, ale zase to pohodlí v prostorném Renaultu? Oba vozy jsou za cenu 50 tisíc. Co mám zvolit, má někdo zkušenosti? Díky moc, Štefan
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
4x
stefanblack
Rozumím - děkuji za doporučení a názor. Ve Fiestě jsem seděl, ovládá se mi dobře a ani s místem jsem osobně žádný problém neměl, spíš jen že na větší vzdálenost je to pořád takové "městské" auto.
Citroena ani Peugeota ze zásady nechci, již jsem měl a nevěřím těm značkám - jasně, je to individuální a nejspíš kus od kusu, na který zrovna narazíš, ale to už bych raději šel do Fabie Combi, kde však je zase problém najít vhodný a optimální motor. Ještě zauvažuji nad Meganem, a ten Vel Satis asi tedy vynechám.
Megan bude asi lepší volba než obě dvě uvedené v dotazu.
Osobně po 3 citroenech s hydropneumatikou jednom bez a dvou Peugeotech jiné než od PSA nechci!.Jinak v malém saxu-106 je více místa než ve větší fóbii
To jsou stejné pověry jako že jsou poruchovější Fiaty než škodovky
ale jak myslíš. Stejnou nelichotivou pověst měly třeba laguny. A přitom po prvním faceliftu už měly vychytané závady a jejich poruchovost byla nižší než průměr. Jen tak pro zajimavost.. Citroeny jsem už měl čtyři a dcera dva a peu. k tomu. Myslíš že bych to kupoval, kdyby to byly poruchové křápy? Zato fiestu už bych nechtěl ani zadarmo.
...Diesel byl rychlejší![:) :)]()
...Diesel byl rychlejší
stefanblack
Jasan, já vás kluci chápu oba, nechci se svým názorem nikoho dotknout, ale hlavně to beru tak, že to jsou všechno 15-20 let staré auta, takže se dé facto může udát cokoliv na čemkoliv - záleží na péči předchozího majitele(ů).
Měl jsem i Punto, vůbec to není špatné auto, ale záleží jak se o to kdo staral, určitě lepší a živější než Fabie. Jenomže na trhu s ojetinami v současné době není moc z čeho vybírat, sehnat slušné Punto je téměř nemožné a celkově mi přijde že za poslední půlrok je nabídka ojetin bídná, a když už se něco ucházejícího objeví, je auto klasicky hned zamluvené (buď reálný zájemce nebo překupník který prodává dále). Většinou vozy s nájezdem do 150tkm, pokud jsou slušné a je to značka a typ vozu, co se nekazí, jsou ihned pryč. A po bazarech nemá smysl jezdit, vždy vychválí do nebe a pak těžký držkopád - šroty. Jasně, kdybych měl jiný rozpočet, není o čem mluvit ![:) :)]()
S rozpočtem co máš ale nájezd 150 je věc pod kterou se nemáš šanci dostat. A v téhle době už vůbec. Lidi pochopili že eko-blázni tu elektrifikaci prosadí i kdyby půlka Evropy měla kvůli nim chodit pěšky a tak jsou schopní se o slušné auto se čtyřmi hrnky bez turba pomalu poprat.
Můj první citroenek s motorem jednoduchým jak facka jezdil do svých 25 let a neodešel na kastli ani na motor ale na brzdové potrubí. Proto jsem ti doporučoval tu C5 protože tam je potenciál že ji dlouho udržíš při životě.
Můj první citroenek s motorem jednoduchým jak facka jezdil do svých 25 let a neodešel na kastli ani na motor ale na brzdové potrubí. Proto jsem ti doporučoval tu C5 protože tam je potenciál že ji dlouho udržíš při životě.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]