Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace světel jiných než od výrobce

Od: radzio odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

chci jen krátce vysvětlit mojí situaci. Mám na autě původní přední světla od výrobce a chtěl bych je vyměnit. Mám vybrané jedny na internetu a ty mají normálně E homologaci. Byl jsem upozorněn, že by teoreticky mohl být problém na technické. Musel bych prý mít potrvzení o montáži a následně nechat u výrobce zapsat do TP. Co jsem četl na netu tak tohle sem tam nenašel. Je to pravda?

Díky

Radzio

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

3x
Naštěstí světla se do TP nezapisuji... Ani výfuk... Ani klika... Ani anténa.. Pokud jsou schválena a mají homologaci mění se jako ND... Světla Hella za depo atd... Pokud vozidlo není s daným typem světel schváleno muselo by se provést nové schvalování... Na staré auto nové ledky... Pak se objednat do technické zkušebny a zaplatit si tam zkoušky...nejde o regloskop ale o lumeny a elmag. Kompatibilitu... To obyčejná STK neposoudi... Pak s protokolem na úřad požádat o nové schválení... Po schválení požádat o zápis změn do TP... To je zákonný postup
radzio
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

hodnocení

3x

Důležité je, zda mají homologaci na sobě vyraženou. Pokud ano, problém nebude.
Druhá věc ovšem je, že neoriginální (čínská) světla svítí vždy špatně a vypadají hnusně.

doplněno 02.08.21 09:29:

Jo, tahle světla, to je krásný příklad nesmyslně vyhozených peněz... :-D

radzio
hodnocení

Děkuji za odpověď :)
radzio
hodnocení

Peníze jsou druhořadá věc. Auto je pro mě koníčkem a vylepšování mě dělá radost. Vím že tím hodnotu auta nezvednu a taky to ani není účel. Každopádně díky za odpověď.

Taky jsem měl koníčková auta, ale tohle bych jim prostě nemohl udělat. Naopak, co šlo jsem vracel do původního stavu.

Moje řeč. Zásah tunerem je pro auto cesta do pekel. Navíc naprosto neprodejný. Normální člověk to nekoupí a jiný tuner má úplně jinou představu tudíž to taky nebude chtít.
Starý auta jedině v původním stavu.
gumid
Auto po tunerech je vesměs neprodejné a na vrakac

hodnocení

2x

Pokud je to náhradní díl na daný model auta-pak je to OK pokud nejsou určena na daný model-pak nepomůže potvrzení o montáži ale jen a pouze schválení a to vyjde dráž než koupit homologovaný ND!

radzio
hodnocení

V podstatě bych měl tam tyhle: tuning-in.cz/...

Mám 1.6 golfa IV 74 kw takže by to mělo být vpohodě ne?

xenofob
hodnocení

0x
Normální lidé si dávají čirou optiku... Aby to dobře svítilo... Včetně kvalitních žárovek... V životě by mne nenapadlo zatmavovat světla směrovky atd... Folii sprejem kouřem ani jinak... Asi jsem divný... Raději si na tom pedecku udělej pořádně ventily a dej tam lepší brzdy toje nejlepší tuning... Ecko na plast ti za peníze vylisuji... Jakékoliv

jenda22
hodnocení

0x

Sedí číslo náhradního dílu s originálem? Pak je vše OK.

xenofob
Proč píšeš podobné hlouposti...přestaň hulit

jenda22

Každý normální člověk kupuje podle čísla dílu. Vy v rauši asi ne. A v EU je normální, že čísla dílů musí být identifikovaltelná pro určení. Homologace je standard. Xenofobe, jdi k lékaři. Už máš dost.

Už jen to, že někdo na plastový díl dodá E je hovadina na druhou. Fakt jsi divný. Označení je součástí vstřikovací formy, o které ani netušíš, jak je složitá a přesná. Cena vstřikovací formy je opravdu velká a nedá se to jen tak udělat. Nepiš o věcech, kterým nerozumíš. Jsi primitiv.

xenofob
Přestaň hulit.
jenda22

Xenofobe, takovým bláznů jako ty je plný internet. Že hulíš ty, neznamená to samé i pro ostatní. Trhni si nohou. Cenzore, kde jsi, že takový pitomec jako xenofob tady žvaní kraviny a nic se neděje? Toto je server pro blázny.

xenofob
hodnocení

0x

Jenda22.. Bez si stěžovat rodicum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]