Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má plný invalidní důchodce automaticty ZTP?

Od: kluuzo* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,chci se vyhnout eko dani,návodů o přepsání na ZTP jsem přečetl dost.Velice často se píše o průkazu ZTP.,,Maminka"mojí manželky je plný invalidní důchodce.Je automaticky ZTP?Když jsem se ji ptal,tak řekla že neví,že žádnou průkazku nemá.Jak to tedy je?Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

Plný invalidní důchodce NENÍ automaticky držitelem průkazu ZTP. O tom, zda toto získá, rozhoduje komise (správa soc.zabezpečení)

cyril*
hodnocení

4x

Zájemce o ZTP musí podat žádost na odbor sociálních věcí místněpříslušného pověřeného úřadu obce či města. O přidělení rozhoduje tento odbor na základě vyjádření posudkového lékaře úřadu práce (u důchodců).

kluuzo*
hodnocení

Díky za info:)

kluuzo*
hodnocení

Ještě se chci zeptat,jestli držitel ZTP,který už jedno auto vlastní, může přijít o příspěvky které dostává od státu,když mi pomůže s převodem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]