Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypustit olej ze servořízení Berlinga?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 5 změna:

dobrý den, prosím o radu jak nejklépe vypustit olej ze servořzení Citroen Berlingo 1.6, 2006? Olej je již začernalý, na výměnu dle citroen service boxu mám Total AT42. 1 litr.

Stačí u tohoto auta na spodku u serva zptáteční hadici odpojit?, odpojím a nechám olej vytéct, pak naplním nový a odvzdušním? Nebo je nejaký figl na toto auto...

diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Skutečně nevím,ale takto mi to popsal jeden mechanik, když jsem v minulosti chtěl měnit kapalinu v posilovači na 106.Odvzdušnění řízení pomalým otáčením volantu ma místě z jednoho maxima do druhého maxima a to vše min.2x po sobě a mělo by prý být odvzdušněno.

Ještě dotaz? jak jste přišel na to že to má být Total AT42? Udává se že do posilovače Vašeho auta má přijít toto (jedna z nich) : Fluide XLD FE :Fluidmatic XLD FE :Fluide G3 :Fluidmatic D

hodnocení

je to v service boxu citroen...

Pro vozidla vybavená posilovačem řízení s mechanickým čerpadlem : Používat výhradně hydraulickou kapalinu TOTAL AT42 (Mimo : Verze pro severské země).

U vozidel verze "velká zima", vybavených mechanickým čerpadlem posilovače řízení :

Do č. OPR 10677 : Použít kapalinu do posilovače řízení PENTOSIN CHF11S

Od čísla OPR 10678 : Použít kapalinu do posilovače řízení TOTAL FLUIDE DA

POZOR : Hydraulické kapaliny TOTAL AT42, TOTAL FLUIDE DA a PENTOSIN CHF11S nejsou vzájemně mísitelné.

Jste si zaplatil vstup na svc box? Měl jsem jej hooodně prolezlý, ale toto jsem na své modely (zejména Xantie a P106, ostaní pak jen okrajově!) ale toto jsem nenašel, ledaže by to byla novinka ve zpoplatněné verzi. Ale stejně je to jedno to výše-jestli je tom ten nebo jiný "olej" , na výměněn to nic nemění!

hodnocení

jasně jen zda je to stejné jako napr u staršího berlinga tam stačilo dole odpojit hadici od zpětného vedení - beztlaké, jeste jsem se na to moc nedíval...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma servo olej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]