Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace navigace

Od: pedros odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer. Používám v autě navigaci Garmin. Při zapnuti navigace mne to upozornilo abych provedl aktualizace. Aktualizace jsem uspěšně provedl přes notebook. Psalo to že bude aktualizace trvat 21minut. Po 5 minutách byla aktualizace nainstalována a ukončena. Chci se zeptat že byla aktualizace dříve nainstalovaná že je méně změn na cestách objíždky atd? Dále možnost vymazat historii cestování když vymažu historii bude to mít vliv na navigaci jaký? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x
jedina navigace, ktera opravdu ma smysl a nezavede vas nikdy nikam do riti, protoze ma aktualni mapy 10min stare, je Waze app, ale to jste asi slyset nechtel ze ten garmin muzete davno hodit do kose
Jsou Joudové, kteří potřebují bezpodmínečně nejnovější mapu i pro cestu vedle do obchodu pro svačinu a jsou lidé, kterým stačí deset let starý papírový atlas pro cestu přes půl evropy. Ale to jste asi slyšet nechtěl...

Ono na deset let staré mapě může souhlasit jenom směr. Mnohdy jsou změny tak velké, že opravdu sedí jenom směr světových stran. A to pak jsou pak staré papírové a neaktualizované mapy GPS na prd. Proto je nejlepší třeba to WAZE... Neboť mapy do originálních navigací v autech jsou běžně 1 a více let staré. To tak prostě je... To nedokáže pochopit jen ten co jezdí za humna nakoupit a nebo k babičce do vedlejšší vesnice...

hodnocení

3x
Joudic@ mám stejnou zkušenost; standardní automobilová navigace, i při pravidelných aktualizacích, nebere v úvahu uzavírky ani problémy na trase, havárie... takže leží "v šuplíku"... už dlouhou dobu. Na rozdíl od Waze, která řeší aktuální stav...navede na objížďku po vzniklé havárii, nevede řidiče do uzavirek, pomůže hlavně na neznámých silnicích (pro mě) atd. A délka aktualizace? Hodně proměnných; kolísavá rychlost připojení, počet aktualizovaných map, počet změn v mapách...

jurajjuraj*
hodnocení

1x

ja ted pred dovolenou aktualizoval garmin co mam v aute ( soucast radia ) , trvalo to asi 8 minut a svete div se , dojel jsem do cile i zpet domu, a TO VSE BEZ WAZE

Co byste byl za šofér, kdyste nedojel... A pokud nejsou uzavírky a havárie, pak nějak dojedete... Jinak stojíte v zácpě, Garmin o havárii neví, na rozdíl od Waze... tož tak. Dlouho jsem používal navigaci auta, ale po přechodu na Waze je to o něčem jiném. Nechci vás přesvědčovat, pouze zkušenosti s oběma typy... A ještě dotaz, bez navigace byste domů nedojel?
jurajjuraj*

ono je taky otazka, jestli je lepsi postat napr.15 minut v zacpe, nebo to 15 minut objizdet kotehulkama

jinak u toho garminu mam i dopravni info a kdyz sem ho zkousel tak sem to deaktivoval, vyzkousel sem to tady v okoli kde vim a znam to a kdybych podle toho jezdil tak zbytecne objizdim, waze muze byt samo o necem jinem

hodnocení

0x
Prvotní délka aktualizace bývá vždy vypočítána orientačně, stejně jako když stahujete soubor z internetu, kdy následně v průběhu kolísá rychlost připojení na daný server. Jinak mapy se neaktualizují celé, ale pouze dané změny v jednotlivých segmentech a jednotlivé aktualizace se tak svou délkou pochopitelně liší. Historii cestování mazat nemusíte, aplikaci to neovlivní a je výhodné, když v historii můžete vybrat často používané cíle a trasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]