Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej stareho auta

Od: zname odpovědí: 12 změna:

omlouvam se, mozna stupidni dotaz, nechci ale naletet, jelikoz nemam s tim zkusenosti.

mamka ma poskozeny auto, r.v. 2001, ted to chce prodat.

jeden pan to chce koupit na ND, ale nejdrive to zkousel tak, ze SPZ do depositu a ze to nekoupi s TP.

pisu mu, ze to chcem prodat prdum vsechno, tedy vcetne TP

na to se ozval, ze se mu to nevyplati koupit, ze by musel platit ekologickou dan, ale pak jakoby otocil, ze to koupi, vyjme z toho motor a par drobnosti a pak nam posle dokument o ekologicke likvidaci a my to odhasime...

V podstate se v tom nevyznam, muze mi nekdo vysvetlit lapidarne, jak nejlepe postupovat a nenaletet? Musi se platit ekologicka dan ci nemusi, kdyz se auto v podstate prodava aby se rozebralo?

dekuji moc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Děláte jen dobře. nedávejte z ruky bez zápisu změny na úřadu! Budťo se zapisem změny nebo NIC-pokud si necháte doklady, jemu dáte auto-už s tím budete mít jen problémy, např se zrušením PR a pkud zruší pojištovna PR ,apka se může stát že se ozvě po nějaké době CKP a opět máte fin.problém.Další nastane v momentu kdy budete chtít zapsat ZÁNIK motorového vozidla= nemáte auto, nezlikvidujete s ekoprotokolem -navíc na likvidaci musí auto nafotit takže snad žádné místo pro likvidaci si toto nedovolí oblafnout!Raději oželte těch případných (nwn co je to zač) 10 000kč auto sám nechte zrušit. a opak zapsat zánik do ORVII-TP. Minulý týden jsem takto rušil malinkého Peu 106-dostal jsem k ekoprotokolu 2436kč (2,8kč/kg)

zname
hodnocení

dekuji, jak a kde se zjisti, ze se na to platila ci neplatila ekologicka dan? On by ji musel zaplatit, kdyby to auto kupil s prepisem...

asd1

Zaplacení ekodaně je zapsané v techničáku.. 2001 bude aspoň euro3, tam to je tušim nula? Přepis je 800 a evidenčka tak 400,-

Zaplacené EKO je v TP v části B ) ÚŘEDNÍ ZÁZNAMY. Asi v tomto znění " dd.mm.rrrr.-Zaplacen poplatek na podporu sběru a využití autovraků. Emise , TP-část D) Technický popis ; kolonka EMISE číslo 16 předpis EHK OSN číslo : nebo 17 Směrnice EHS/ES č.: 94/12 (to mám u P106 = platilo se 3000kč.

V ORV II (novější typ dokladu ) je to obdobné.Tabulka převodů sm,ěrnice se dá lehce nalézt ne netu!

xenofob
hodnocení

5x

auto si muze koupit jak na ND, tak na kuličky nebo jako suvenyr, ale podle zakona je povinnosti obou pozadat do 10 dnu o zapis zmeny vlastnika...jde o prodej a s tim souvisi zakonna povinnost prepisu

auto v depozitu se da opatrit odcizenymi značkami, da se s nim páchat různá trestna činost, prestupky nebo tankovanio bez placeni...auto v depozitu se da vytežit a zbytek vraku ponechat kdekoliv a pak musi obce a mesta hledat ,majitele vyzyvat k odvezeni priapadne to davaji ekologicky zlikvodovat a ak vymahaji naklady po majiteli

prodabat ato v nedeli odpoedne z 8 tis bez prepisu, a pak se soudit s naklady 15-16 tis za sopud a advokadat, to je skutečne kratkozuraka hloupoast...

kazdy den je tady nejake vlakno o neuskutečnenem prevodu ale lide jsou nepoucitelni, kvuli par tisicum zi pak zkazí par let zivota

ja bych tomu zájemci treba prodal motor z 8 tisíc s tím že mi stejný motor ale špatný naloží do kufru a dal bych to odtáhnout na vrakáč

asd1
hodnocení

4x

Obecně bez přepisu nedávat z ruky - vykašle se na to a vám zbyde zápis v registru..

Může si u vás přehodit motory a jiný díly výměnným způsobem (tj. vadný motor bude ve vašem autě klidně v kufru, tak aby to byl pořád kompletní vůz) a pak to prodáte do ekolikvidace.. Kdyby to chtěl mít u sebe na dílně tak nějaká smlouva o zapůjčení, prachy při odvozu, značky do depozitu a doklady u sebe, pak by to mohlo fungovat pro obě strany..

zname
hodnocení

dekuji, ale kdyz jsou spzky v depositu tak se stale plati povinne ruseni, ne?

asd1

Depozit = není provozované = nemusí mít POV. Ale taky nesmí na veřejné komunikace, tak bacha aby to nepřejíždělo a nenabouralo.

hodnocení

1x
Zdravím.Nenapsala jste, jaké je to auto..Dalo by se od oka určit,jakou má zbytkovou hodnotu.Ale všichni už to napsali za mne.Kolik vám pán nabízí? Opravdu jsou s tím velké problémy,pokud to nepřepíše! A myslím, že z usmolených pár tisíc, které vám možná pán dá..by mohlo být daleko víc peněz za pokuty později z vaší kapsy!..viz ČKP atd.. Sám jsem to zažil..

xenofob
hodnocení

1x
Je to stupidní dotaz normální člověk napíše že je to škoda fabia 1.4 bourana na levý bok s dobrým motorem... Ti ostatní píši hadanky

Ono je to tajné !Nikdo to nesmí vědět!

makk
hodnocení

0x

Bacha na něj, chce auto na ND a nechá ho napsané na vás. Auto mu fyzicky předejte až když bude napsané na něj. Běžte s ním na magistrát, případně sami s plnou mocí od něj. Na sliby, že to přepíše on nebo že zařídí ekolikvidaci v žádném případě nepřistupujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]