Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto 7 měsíců v servisu

Od: requied® odpovědí: 20 změna:
Zdravím.
Jak byste řešili placení servisu za generálku motoru která trvá přes 7 měsíců místo slíbených třiceti dní?
Jedná se konkrétně o Fiat ducato 250 multijet 100, l3h2.
Jiné jsem nechtěl protože do 200tis jsou všechno vylitane vrány a tady kromě motoru je zbytek ok.
Celá situace je trochu složitější.
20.12.2020 Motor auta začal mlátit a po předběžné diagnostice mechanik usoudil, že za to můžou pouze vadné vstřiky (opravdu byli dle protokolu externí firmy mizerné)
Ty se nechali repasovat a motor už pak ani nenaběhl.
Než mi to mechanik oznámil, tak už auto stihl odvézt do partnerského servisu a motor začali rozebírat.
Pak se ukázalo že jsou vadné ložiska na klice, jeden píst, pár ventilů, prasklá hlava a další. Takže motor na generálku a výměnu vadných věci.
V lednu mi poslali nabídku na 120tis za kompletní repas motoru, vstřiky, turbo, demontáž/montáž a že to bude trvat cca měsíc s čímž jsem souhlasil a vyšlo by to cca stejně jako vzít jiný starší neznámý motor bez záruky stavu.
Repas motoru nedělali oni, ale externí firma.
Dnes po nekonečném urgovaní a výmluvách je prý auto hotové a v úterý pro něj mám jet.
Jak byste se stavěli k placení?
PS.
Auto jsem u nich nechal tak dlouho, protože nikdo kupodivu nechtěl vzít do opravy už rozebraný motor.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

3x
Stavět jste se měl po 30ti dnech a řešit penále... Teď můžete jednoduše zaplatit
hodnocení

Po 30ti dnech výmluvy že čeká na to a to... Takže stejně by se to řešilo až teď.

hodnocení

2x

@requied

jako první bych ti doporučil PROČÍST SI PEČLIVĚ OBČANSKÝ ZÁKONÍK, KTERÝ NA TYTO VĚCI KOLEM OPRAV AUT PAMATUJE.

Za určitých podmínek bys mohl žádat "náhradu účelně vynaložených nákladů" na vznesení tohoto požadavku máš nějakou lhůtu, která je asi jeden měsíc od převzetí díla.

Co tu píšu neber jako 100% info, nejsem odborník !

Co se týká ceny, tak k tomu se vyjadřovat nechci, nemám představu, co všechno to obnášelo.

jenda22
hodnocení

1x

Cena 120 tis. je naprostý úlet. Starší motor by vyšel nejméně o polovinu levněji. Dejte sem rozpis ceníku oprav. Oprava motoru není vůbec nic složitého, pokud nemáte díru v bloku. Píst stojí cca 2400 Kč za kus. Sada pístních cca 3000 na 4 válce. Přebrus kliky do 1000 Kč, sada pánevních ložisek do 3000 Kč. Atd.

Pokud jste s cenou souhlasil a nechal to tam tak nesmyslně dlouho, na co se vlastně ptáte? Nechal jste se okrást a ještě poděkujete.

doplněno 31.07.21 18:18:

Motor po G.O. Fia/...

hodnocení

Cena opravdu tak nějak vychází.
Holý motor údajně po GO se dá koupit kolem 50tis bez záruky a v bůhví jakém stavu.
Pak k tomu věci kolem, rozvody, těsnění, montáž, atd...
Kdyby to stálo 120 a bylo za 2 měsíce hotové, tak s tím nemám problém.
Název servisu případně zveřejním až to bude vyřešené. Teď to dostal můj právník ať se mám o co při přebírání opřít.
hodnocení

Samozřejmě některé ceny jsou trochu vyšší, ale já bych zadarmo pro nikoho taky nedělal.
Dovedu si tedy představit i mnohem vyšší cenu.
V nabídce není repase vstřiků (12tis) které už jsem platil přímo firmě co repasi dělala.
Neptám se jestli je cena adekvátní (v případě běžné doby opravy), ale jestli je ze zákona nějaká penalizace za neúměrně dlouhou dobu.
Auto 7 měsíců v servisu
asd1

Ty ceny jsou dost drsnej ojeb... Tohle jim nědo dobrovolně odkejvá?

makk
hodnocení

0x

Ono hlavně záleží, co mají ve sluvních podmínkách a co máte v protokolech. měla by tam být předběžná cena opravy a termín. Ale taky by tam mělo být, co když jedno nebo druhé nebude dodrženo. S cenou je to snadné, tu mohou překročit tuším o 10%, víc jen s vaším souhlasem. U termínu by pak měla být sankce za jeho nedodržení. pak by to bylo jasné, ale tak to zřejmě není, takže můžete jen smlouvat.

hodnocení

Jako je jisté, že nedostane víc než má na té nabídce.

asd1
hodnocení

0x

Prakticky buď zaplatíš a daj ti auto, nebo nezaplatíš a nedaj ti ho. Na kolik usmlouváš že to půl roku stálo záleží na smlouvacích schopnostech a jak jsou solidní.. Klidně může přihodit 10% a pokud v objednávce nemáš penále za nedodržení termínu tam máš smůlu...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

Auto jsem u nich nechal tak dlouho, protože nikdo kupodivu nechtěl vzít do opravy už rozebraný motor.

tak to by musel byt extra blbec

hodnocení

Právě. Takže to že auto hned po převzetí rozebrali bylo od nich docela účelové.
jurajjuraj*

vsak kdyz ti rekli ze to rozebrali, si mohl rict ze s tim nesouhlasis a at ti to poskladaji zpatky

hodnocení

Jistě a asi jsem rovnou věděl že to u nich bude tak dlouho.
jurajjuraj*

vlastne nevim na co si stezujes, nic ti nevadilo, kdyz ses mel ozvat ze se ti to nelibi tak ses neozval a ted kdyz je hotovo a treba platit tak mas najednou problem

rockybalboa
hodnocení

0x

podal bych na tento neskutečny darebacky autoservis trestni oznameni někdo by za tu prodlev vam mělzaplatit velkou finančni pokutu aby si takove velke lhuty na zakazniky přiště rozmyslely mužu se zeptat na nazev toho servisu a od kud přesně jsou aby od toho servysu odradily dalši zakazniky a aby nejlep skrachovaky nebojte se do toho jit hodně štěsti a pohrozte jim soudem nebo policii na takove šmejdy musite bythodně tvrdy pěkny den přeji

doplněno 31.07.21 18:27:

moc vas prosim o nazev tohoto nechutneho autoservisu na takove darebaky musite jit chytře napište my ten nazev servysu a ja se už postaram o to ABY SKRACHOVALY A ABY SI UŽ DO BUDOUCNA V ATOSLUŽBACH ANI NEŠKRTLI TADY SE JEDNA O OBROVSKOU NESPRAVEDLNOST JENOM SE NEDEJTE

doplněno 01.08.21 09:19:

napište my prosim vas oktery autoservis jde a ja vam garantuju že budou mit velke opletačky se zakonem nesmite se bat prostě nemam rad obrovskou nespravedlnost hodně štěsti

jurajjuraj*

pokud jim to napises takovym stylem, tak radeji zavrou sami

rockybalboa

proč my nenapišete ten nazev autoservisu jste tak zbaběly dyt ja to s vama myslim dobře ten servis bude mit velke problemy a oto sakra de budte tak laskavy a napište my ho ja už je srovnam do latě nebojte se nic

break

Ty máš zase velký problémy s češtinou

jenda22
hodnocení

0x

Pokud není ve smlouvě či zakázkovém listu, tak není. Ty ceny jsou naprosto šílené. Např. 11 L chladící kapaliny: 5L koncentrátu stojí 222 Kč + 5 L destilky je to 500 Kč, ne za 1700,- atd.

Chladicí kapalina/...

Repase motoru ( co přesně atd.) a zároveň oprava hlavy. Jak jsem napsal, prostě vás okradli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]