Nejste přihlášen/a.
Mám Octavií 1.9 TDI r.v 2001 66kw
Včera jsem měl problém se světly, měl jsem zaple dálkové světla a po vypnutí, nenaskočili potkávačky, nepomohlo vypnutí a zapnutí světel, ale zpět na dálkové normálně šlo. Pomohlo teda jen vypnout a znovu nastartovat auto. Ujel jsem nějakou vzdálenost, a bylo to v pohodě, světla z dálkových normálně přepínaly, a po delší době se to stalo opět, úplně to stejné, s tím rozdílem že už nepomohlo vypnout a znovu nastartovat auto. Fungovali jen dálkové světla, potkávací nechtěli naskočit, na budíku také kontrolka nesvítila. Už bylo sice pozdě večer ale nerisknul jsem jet jen s dálkovými světly, tak jsem chvíli čekal a asi po pěti minutách potkávací světla opět samovolně naskočili. Po cestě už jsem raději dálkové nezapinal. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Zatím jsem nic nezkoušel. Děkuji
0x
Nemám Škodu, ale setkával jsem se u elektronických pojistek. Pokud jedna ze žárovek má odlišný poměr v odběru proudu (jiný výrobce, jiný druh stejného výrobce - zpravidla se vyrábí 3 druhy dlouhá životnost, vysoká svítivost a třetí typ kompromis mezi nimi, jedna nesvítí nebo už stářím má jiné parametry ...), elektronika vyhodnotí jako závadu a přepne na světla s bezzávadovým odběrem.
0x
Ty otočné přepínače nevydrží věčně. Sám jsem měnil na O1 s nájezdem 250tkm a dal tam z transportera T5 ![]()
doplněno 27.07.21 22:38:
Lucas většinou vydrží víc, ale ten otoč ne. Octa přes něj tahá docela proudy, aby ušetřila na relátkách. Smysl spínání světel není relátky jako u Feldy, ale otočným přepínačem (aby nešlo dát zadní mlhu bez potkávaček nebo předních mlh či tlumená světla bez obrysových).
U Favorita a Feldy, kdy byl čudl vždy od každého světla samostatně se muselo dát relátko, aby uživatel zapl správné kombinace i ten neznalý
. Octa má otoč, kdy jsou světla podle smyslu postupně. Díky tomu odpadá potřeba relátek a na tlumená světla spínač proud přenese přímo na halogenky bezproblému, ale časem se vyhřeje za těch pár stovek tisíc km ![]()
- Nejdou potkavací světla
- Nefunkční potkávací světla
- Obrysová a potkávací světla
- Denní svícení s potkávacími světly
- Nesvítí potkávací světla Fabie
- Přestaly svítit potkávací světla
- Potkávací svetla
- Potkávací světla slabě svítí
- Potkávací světla a odpojený kabel
- Nefungující potkávací světla vs kontrolka
- Spatne mi sviti potkavaci svetla
- LED potkávací světla - jsou dobré?
- Potkavací svetla
- Potkávací a dálková světla
- Nesvítí světla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.