Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
momentálně vybírám nové auto. Nyní mám 20 let starou Octavii 1.9TDI a jelikož na ní spoustu věcí odchází, tak musím jít do nového. (tedy mám na mysli ročního nebo nějaké předváděčky). Po různých recenzích, videích apod. mám 3 favority:
1) Škoda Scala 1.5TSI 110kw (Bohužel všude jsou s infotainmentem Bolero a já bych rád Amundsen)
2) Ford Focus
3) Mazda 3 (ale ta už je docela dost drahá v plné výbavě a tedy trochu mimo můj rozpočet)
Fakt nevím, pro co se rozhodnout, co by se vyplatilo nejvíce. Potřebuji, aby bylo auto co nejvíce svižné při předjíždění, zároveň se s ním dobře jezdilo a samozřejmě co nejméně poruchové.
Volila bych Mazdu. I když je dražší určitě se vyplatí. Mám mazdu CX 5 (vybavení střední vyšší třídy) a jsme s ní velmi spokojení.
Co se týče motoru mají dobrý výběr (bez turba který já preferuji). A má nejlepší kompresní poměr na světě. Je dobré že mají benzín a manuál i na vícelitrové motory (většina aut už hlavně jen diesel a automat)
Design má velmi krásný jak venku tak ve vnitř, není tam takový ten obyčejný plast, prostě když sedíte ve vnitř cítíte se tam velmi dobře a luxusně.
A jak jste zde psal že je hlučnejší není tomu tak. Škoda je hlučnější. Když jedu 130km/h absolutně nic nejde slyšet snad jen něco málo když jedu 190km/h ale i to je zanedbatelné a můžete si užívat cestu.
Radím vám koupi nijak něuspěchat, podívat se na různá videa, recenze atd (hlavně né ty placené) a jako velmi důležitý bod bych brala i bezpěčnost jsou na to též různé stránky kde vám řeknou co je bezpěčnější)
V čem konkrétně je lepší než Scala nebo ten Focus? Jinak v recenzích od lidí jsem četl, že je mazda 3 při vyšších rychlostech dosti hlučná. Ale na druhou stranu jsem z mé naftové Oktávky zvyklý na velký kravál
Když kupuji auto, sednu si a sepisuji základní požadavky. Vždy něco nakonec vyjde, jako jediné možné, něco se musí doplatit, a ne vše lze současně splnit. Například:
- maximální poměr výkonu na jednotku váhy (horská oblast)
- atermické sklo (absorpce infračerveného/tepelného záření)
- ESP, protiprokluzový systém
- omezovač rychlosti, tempomat
- elektrické (okamžité) odmrazování čelního skla (nežijeme na jihu)
- zadní kamera pro couvání
- dvě zadní světla pro couvání
- snadná dostupnost náhradní kola bez nutnosti vykládání zavazadel
- zcela sklopná sedadla pro naložení dlouhého nákladu (lyže ...)
- snadno vyjímatelná zadní sedadla
- snadný přístup doplnění kapaliny v ostřikovačí a viditelná indikace výše hladiny při plnění
- signalizace stavu kapaliny v ostřikovačí
- kromě dálkového i mechanické zamykání s kontrolou zavřených oken/automatické zavření
- hliníkové/ALU disky kol
- průměr kol 15" a více palců vzhledem ke stavu našich silnic, široké pneu
- 2D seřiditelný volant a přední sedadla (nahoru/dolů, dopředu/dozadu)
- zavření oken při uzamčení
- stačí pasivní klimatizace
...
já bych byl asi pro mazdu cx5 když už. Focusy jsou skvělý, až na motory , jak píšou asd a break.
Hyundai Tucson taky nebude k zahození.
Ale ta mazda cx5 má takovou cenu, že se dá sehnat koupit i 4 roky stará ALfa Romeo Stelvio, která má základní objem kufru 525 litru, dobře využitelnej, maximální přepravní kapacita kufru je 1600l, i když po sklopení sedaček není zcela rovná plocha, tak je opravdu dost dlouhá, aby se tam člověk vyspal a nestavěl stan..
za cenu 700 tisíc Kč se dá sehnat s motorem, jaký se testuje zde
Je to první, opravdu praktická Alfa
ještě odpověď pro @break- registroval jsem se dávno na Alfistech, ale už neznám heslo, pač tam týpkové radili takový šílenosti, že jsem tam už nelez
CX5 s motorem 2.5 l - ma to rozvodovy retez ktery se podle vyrobce nemusi menit po celou dobu zivotnosti motoru...
kdyz ma tazatel na scalu ma i na mazdu...predvadecku nebo lehce ojetou ...
To jsem byl já a myslel jsem starší Ekobuřty - ty problémový jsou. Nový 1,5 tříválec už může mít vychytaný mouchy, ale nedělám si iluze a jsem spíš skeptik - vývoj mi přijde tvrdě do snížení výrobních nákladů na minimum. Tak žekám že až jich hafo bude mít přes 100kkm tak nějaký typický problém vyskočí.. U starších EB praskaly písty, bloky motoru mezi válcema, odcházela vačka vysokotlakýho čerpadla, defekty chlazení atd. Obvykle motor hyn a nový minimálně polomotor tak za 50k, v rámci reklamace to řešili málokdy - obecně zákazník dá prachy a pak ho vyfakovat.
Z moderních oturbených kolovrátků narvaných asistentama a podobnýma píííp si moc nevybereš...
Focus celkem OK, ale Ekobuřt taky žádnej zázrak neni... Praskaj bloky motoru, písty apod. 1,6 nejhorší, 1,5 o něco lepší... Ale asi lepší než TSI..
Novej Focus má úplně novej motor. Ta 1.6 už je dávno v propadlišti dějin. Dělá se 1.5 a ta je tříválec
1,6 praskala ve velkým, 1,5 o něco lepší ale taky problémová - praská blok mezi válcema A tipuju že časem toho bude víc...
Usazuje se olej v sání a když si to pak cucne tak to praská...
Myslim MK3 čtyřválec 1,5...
Tříválec 1,5 ekobuřt se uvidí co vyskočí, moc iluzí si nedělám ale třeba se povedl..
Litrovej taky nic moc... Zlatý atmosféry...
njn, kupte si škodovku - sice nebude tak dobrá, ale zase bude dražší...
Dacia je snad poslední automobilka, která všude nerve start-stop systém. Přitom její kvalita rapidně stoupá. Duster je jedno z nejopěvovanějších kusů v SK a CZ už také hodně lidí pochopilo výhody...
Tak jsem dneska navštívil různé salony. Jel jsem ve Scale 1.5 110kw automat - svezení super, krásný zátah, nikde žádné škubání. Dále ve Fordu Focusu, též v automatu a teda zklamání. Jelo to svižně u obouch,a le u Fordu bylo strašně znát, jak převodovka měnila stupně. Ještě jsem byl v Toyotě (neplánovaně), měli tam předváděčku Corolly, která je designově nádherná. Výkon 180HP (nejsilnější hybrid). Ovšem v salonu, kde měli i hostesku a asi 9 prodejců (kteří koukali na tenis), si nás nikdo celých 15 minut ani nevšiml, tak jsme se s manželkou sebrali a šli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.