Nejste přihlášen/a.
Štíre fakt obdivuji Vaše odhodlání permanentně si otloukat klávesnici, přičemž - jako vždy - z Vašich příspěvků vyplývá jen a pouze Vaše zaslepenost ohledně EV.
Nebudu se tedi nijak rozepisovat a vyvracet Vám Vaše polopravdy. Nicméně představme si -dle Vás - ideální situaci. Už zítra v EU nevyjede jediný spalovák, všichni pojedou na elektřinu, vše bude úžasně fungovat . A co myslíte, že se na klimatu změní? Prakticky nic, protože EU se podílí na celosvětových emisích max 10% . Ostatně se o tom přesvědčili už Němci, kteří do mnoha měst zakázali vjezd těm ošklivým dieselům v naivní představě oáz průzračného ozónu. A co se změnilo - nic.
Podobně jako Greta a Greténí vykřikují svá heslíčka a výčitky typu ,,Jak se opovažujete!´´ na summitech G8 a pod. Ale pro jistotu se nepokouší o tutéž akci v Číně, Rusku, nebo ve třetím světě, kteří se podílejí na znečištění planety nejvíc. Jenže tam by mohli skončit s elegantním otvorem o malém průměru v čele a s daleko ošklivějším otvorem z druhé strany hlavy. A i tak zaslepeným mozkům zbývá ještě dost kapacity, aby se o podobně sebevražedné akce vykašlali.
zkusme si představit jinou situaci. EU nebude skrze emisní limity tlačit evropské automobilky k elektromobilitě a ty budou stále vyrábět jen klasické vznětové a zážehové motory. Během příštích deseti let začnou asijské a americké automobilky nabízet elektrické vozidlo s reálným dojezdem od 700 km více, s provozními náklady 0,6kč/km, s menší poruchovostí a tím vyšší spolehlivostí, vyšším komfortem a hlavně menší četností preventivní údržby (výměny kapalin a dalších věcí). Co si po té asi začnou pořizovat raději zákazníci, pokud navíc za takové vozidlo budou muset dát stejné peníze jako za evropské spalovací auto? Volba bude pro mnohé lidi asi jasná. Evropské automobilky začnou krachovat a následovat osud Nokie, protože nebudou mít technologie vyrobit konkurence schopné vozidlo. Ostatní kontinenty prostě budou mít 20 let nádskok v technologiích. Bude masové propouštění, velký brek u EU o masivní dotace aby mohli zkusit dohánět ten propastný nádskok, atd... určitě ale nezavřou všechny. Jen už budou paběrkovat na okraji trhu a budou prodávat vozy do Afriky a jiných oblastí, kde není dostatečná elektrická infrastruktura potřebná pro nabíjení BEV. Zkute se vážně nad tímhle zamyslet... líbila by se vám takováhle budoucnost?
štíre.. vy taky musíte mít vždy a ve všem poslední slovo, že? Jakou má ten váš odkaz vypovídající hodnotu a jak přispí do diskuze? Statistiky jsou sice pěkná věc, ale jdou vyložit různě. Článek je napsán podle toho co chce propagovat autor. Někdy je lepší mlčet a tím řeknete víc.
Představte si ... a kde? No nkde, vřdyť říkám - předsatvte si ..
Fandové dlouhých videí určitě dohledají konkrétní scénku
Několik faktů o elektromobilech a ekologii:
1. Pokud bereme tzv "uhlíkovou stopu", tedy emise vyprodukované od těžby surovin až po likvidaci, tak EV by teoreticky začal být ekologičtější, než běžné auto po najetí 160000km za předpokladu, že vy se v něm neměnila baterka. (zdroj ČT24)
2. Při havárii je EV mnohem náchylnější na vznícení a mnohem častěji dochází k požárům zaparkovaného vozidla. Hořící EV hoří i pod vodou a produjuje toxické plyny. Požár EV v podzemních garážích je katastrofa.
3. Jedna jediná zaoceánská nákladní loď produkuje stejně emisí, jako 58 milionů osobních aut! Konkrétní číslo nevím, ale letecká doprava na to nebude jinak. (zdroj: e-flotila.cz/...
4. Kapacita akumulátoru v zimě klesá s venkovní teplotou až na cca 1/2. Takže pokud máte EV s dojezdem až 400km, můžete v léte počítat max s 350km a v zimě s necelými 200km (a to u nové baterky).
5. Rychlonabíjení trvá hodinu. Dovedete si představit, že přijedete k nabíjecí stanici a před vámi jsou 4 auta (u benzínky běžné)?
6. Jediná zdánlivá výhoda EV je, že ty emise nevytváří ve městě, ale i to je k ničemu, jak bylo zjištěno v Německu, když po zákazu vjezdu dieselům do měst se vůbec nic nezmenilo.
7. Nejde o ekologii, jde o lobby. kdybycho m chtěli jezdit opravdu ekologicky, tak budeme dělat vše proto, aby již vyrobená auta jezdila co nejdéle (usiluje se o o pak) a nově aby se vyráběla malá lehká auta s malým motorem a nízkými absolutními emisemi (opět se dělá opak, propagují a vyrábějí se dvouapůltunová SUV).
2. dá se čekat že "drobná nehoda" bude znamenat nutnost výměny baterky - riziko poškození nárazem. Takže to drcnutí nebude 30k za nárazník + světla, ale 300k = totálka
Tady tyhle věci,..tepelné čerpadlo,solární panelky na střechu,kotel na peletky,čistička,atd,..atd...
Ano,je to fajn.Ale my bydlíme na vesnici.Podprůměrná výplata.Pokud chceme aspoň trochu rozumně žít a užívat si něčeho.To jest párkrát si někam zajet na výlet a nebo si koupit něco hezkého na sebe a nemluvě o údržbě patnáct let starého auta,které fakt stojí někdy docela dost peněz.
Takže přemýšlet o novém elektro voze...o fotovoltaické elektrárně na střeše.Vždyť i tu samotnou střechu bychom potřebovali novou a to je dobrých 250 tisíc ! Topení to samé,..budiž,sehnal jsem si Dakon už té páté třídy,ale potřebuju spalovat cokoli co je a nebo co aspoň vypadá jako dřevo. Kotel na peletky je mi k Ho..nu..když mi na zahradě spadne strom,chci se s tím ohřát.Když mám starou postel,rozštípu ji ji a spálím.A taky topíme uhlím.
A vážení veškezé zelené dotace a nebo přízpěvky na ty kotle,..to je mi taky k prdu,protože ikdyž dají polovinu toho celýho,tak i ta druhá polovina je pro mě úplně astronomická.Nereálné.
takže sečteno podtrženo.Prosím všichni politici.
Nechte mě bejt.Nechte mě si každý rok koupit dvacet metráků uhlí.Stejně se moc neohřeju,protože nemám zateplenej barák.
A starý auto na benzín mi taky nechte,protože na nový prostě nemám a potřebuju nějak jezdit do práce.To je celý.
Jsem přesvědčen, že všichni shlédli hodinový pořad, aby měli argumenty na toho druhého.
(až za počasím)
Stejně, jako soudruh ředitel Komerčky nebyl smutný z Tesly.
Ovšem furt nechápu, proč kvůli svému koníčku zakazují ostatním normální auta. O motocyklech se tak nějak nemluví, že? Ani o autobusech a náklaďácích. Ani o lodích. Divné, že?
Aha, takže nejde o CO2 a jiné bláboly. Jde o pomoc automobilovému průmyslu zákazem jeho výroby a nucením do čehosi, no což vybraní soudruzi dostanou udatné dotace.. To je nápad. Jako všechny z Brusele ..
A Čína někoho k něčemu nutí? A zákaz prodeje fungujících výrobků je cesta k inovaci? Peníze na inovaci se natisknou?
A ta inovace není nesmysl?
To není o radě, to je zcela běžná exhibice Štíra na téma elektromobilita. To je tu celkem běžné, opakuje se to v celkem pravidelných intervalech...
Je dobře, že tu Štíra máme. On nám tu reprezentuje Zelené Khméry a jejich názory - nenázory. Když se ho zeptáte na zákaz spalovacích motorů, postupně vyjmenuje tolik nesmyslů, že by to jednoho nikdy nenapadlo ..
Je až zarážející, že stupidita některých propagátorů elektroaut nemá snad hranice. Elektroauto je fajn, pokud to nezatíží životní prostředí díky těžbě některých surovin pro aku a pokud je elektřina za levno. Nic z toho neplatí. Zatížení prostředí provozem na benzín či naftu je cca do 6 % a při velké rezervě. Přesto se naprosto otevřeně lže a strašení o průměrné teplotě na Zemi o 1,5 °C je do nebevolající lež. Co je průměr víme. Když nebude -30°C ale jen -27°C tak je průměr také jinde.
Evropa komplet je jen do 10 % celkového znečištění. Ti skuteční znečšťovatelé jako Indie, Čína a mnoho dalších pojedou stejně nebo hůře a zde se pak konstatuje, že se nepodařilo snížit emise...
Jsme na ideální cestě k novým válkám z chudoby a nedostatku. V zimě, když budete mrznout, co bude? Plynovod Nordstream2 je zbraň proti Ukrajině a dalším neposlušným. Jednoduše se cesta přes Ukrajinu vypne a konec. Ukrajina už to zná dobře. Lidi vystavení takovým podmínkám se buď přikloní na stranu nového Stalina Putina nebo naopak přitvrdí v boji. A alkoholické Rusko v čele s nemocným Putinem nezná slovo jednotlivec, ani populace. Viz ekologicky zničená území na Sibiři. Jedovatá jezera.
ČEZ je v nadpolovičním vlastnictvím státu. Není vůbec nutné obchodovat elektřinu z elektráren vybudovaných z peněz občanů na nějaké burze a tím donutit občany platit za ceny, které neodpovídají mzdám ostatních států. je to vše jen manipulace podle potřeby některých. Odměny a platy gen. ředitele ČEZ a plivanec do tváře úplně všem. Atd.
Lze cokoliv, pokud prostituti jako vláda a ostatní vlivní nemají na d sebou bič národa. A to nemá, protože na ochranu vlivných slouží další prostituti jako Policie ČR ( porušuje zákony ČR nucením lidí dodržovat jiné protizákonné opatření, což prokázal opakovaně soud).
Ra- jediný malinký rozdíl-auto se spalovákem nechává emise v místě pohybu. A elektro má emsie v místě výroby a tam kde se vyrábí elektřina-v elektrárnách. Navíc likvidace spalovacích aut je vyřešena docela ekologicko-ekonomicky. kdežto lektro? zejména baterií je zatím nevyřešena tak dobře jako v opačném případu!
Byť Štír bude tvrdit opak.
Štíre - nepsal jem, že klimatická změna trvá 10 000 let. Ale za tu dobu by mohl mát nějakou zkušenost a stlát rozumy. Papouškovat blábolení za lži placených greténů nic nepřinese. Kdyby o tom něco nastudoval, věděl by, že vždy - i dnes nejprve stoupá teplota a potom koncentrace CO2.
A pořád nevím, co s tím mají ty elektromobily ..
Zkuste si něco nastudovat o změnách počasí, byly doby kdy ve střední evropě se sklízely jablka 2x ročně . a kde je celé globální oteplování?
Štíre vidíte to velmi jednoduše a úzkoprse. Jen elektro je rádoby EKO a nic jiného nevidíte-nejste taky jeden z těch zelenejch pitomců v EU: Co hlásají jen píp!?
Tak schválně.. kdo z vás by mi teď okamžitě řekl z hlavy, kolik emisí produkuje jeho vozidlo. Přesně to co je napsáno v techničáku. Opravdu ale z hlavy bez nějakého hledání a s čistým svědomím. Asi vás moc nebude. Proč? Protože vás ekologie při nákupu vozidla vůbec nezajímá a přesto ji tu všichni řešíte. Nepřijde vám to divné? Já osobně elektromobil mám. Když jsem ale sháněl nové vozidlo, tak jsem zvážoval různé výhody a zápory různých vozidel, různých výrobců i různých pohonů. Nějaké emise jsem ale vůbec neřešil. Emise mi nezvýší dojezd, nenakrmí mne a ani kvůli nim nezbohatnu. Proč si tedy teď hrát na nějakého ekologa? Proč se tady vlastně tahle debata vede? Má to smysl?
řešíte nesmysly, jen proto aby jste se mohli jako děti dohadovat o něčem co vlastně máte u zadku. O ničem jiném to není. Raději měníte téma. Neptal jsem se vás na žádnou indii. Odpovídat na ra.. ani nebudu. S ním se bavit je jako s malým dítětem, které nejprve hraje strašně chytrého, jen proto aby to pak zazdil otázkou hodnou prvňáčka.
Milane,ak by bolo vlákno žiarovky vyrobené z čistého wolfrámu,tak žiarovka by bola prakticky navždy. Tie som čítal o tej dohode,čo píše Martincakl.
Já to nevím, nikdy jsem to nečetl, a tak ani nevím, kde to mám hledat. Domníval jsem se, že znalci mi řeknou: To je přeci zde:
Děkuji za vysvětlení.
Hlavní výhodou těch motocyklů podvodně zvaných bicykl nebo koloběžka je nižší cena kvůli obcházení jinak povinných standardů.
No tak to není dobrý příklad... Elektrokola a elektrokoloběžky tu planetu nezachrání už vůbec, spíše naopak.
To je aktuálně větší "mor" než EV auta.
Jistě, kdyby tyto "dopravní prostředky" používala pouze generace 70+ místo starého Trabanta, možná (spíše ne) by to nějaký přínos mělo. Jenže bohužel je spíše používá hlavně generace12+ z důvodu lenosti.
Mimochodem, naši pomatení zkorumpovaní dárci zákonů stanovili pro "koloběžku" max. příkon motoru 1000W a pro bicykl 250W. Bicykl je přitom nesrovnatelně lépe ovladatelný ..
ra252: To je naprostá pravda... I když naprosté většině elektrocyklistů těch 250W bohatě stačí na to, aby si rozmlátili kokos...
MF Dnes, redaktor František Dvořák, pondělní vydání z 26.7. 2021 osáhlý dlouhý článek odborníka.
další...
Hmm .. Akuma .. 22 milionů na pracovní místo. Dost drahá montovna. Mimochodem, něco jako HE3DA, co každým rokem slavnostně zahajuje hromadnou výrobu?
@jenda22 Za tohle Tě tu ukamenují... Je to totiž článek na základě stejného videa, které jsem postoval ještě v tom prvním příspěvku. Já to tehdy schytal kvůli "oblíbenosti" webu, na kterém ten článek vyšel... A i když jsem vysvětlil, že to není autorský článek, ale převzatý na základě toho videa, tak jsem stejně dostal za uši...
Protože úředníci Eurosojuzu, kteří s tím přišli a schválili to, žijí zcela mimo realitu.
Ale jinak, za tím určitě budou prachy... jak jinak.
@stir
Myslíte že 15 kWh/100 km je odpovídající? Při průměrné městské rychlosti to pokud dobře počítám odpovídá výkonu 7,5 kW . Myslím že 7,5 kW výkonu na běžný osobák je poněkud málo
Chápu využití rekuerace, ale proč jiné čánky hovoří o "běžné" spotřebě mezi 14 až 28 kW - průměr je pak někde jinde?
To jen potvrzuje můj výpočet
Ale podle komentářů to vypadá asi jako když se s Octa 1.9 TDi dohadujou jestli jezdí za 3 nebo 3,2 , což v MÉSTSKÉM provozumoc reálné není . Takže opět ne normální jízda, ale snaha dostat se za každou cenu na co nejnižší spotřebu ( a běžná spotřeba pak dvojnásobek) . A to je ekonomicky velmi výhodné. Většina normálních lidí se potřebuje dostat z bodu A do bodu B ., k tomu by elektromobil za rozumnou cenu využili.Ale auto mám proto abych se někam dostal v reálném čase, ne abych řešil spotřebu a coural se tempem závodného šneka
@stir
tady nejde o jízdu na spotřebu, ale o průměrnou spotřebu při normálním provozu auta. .Oktávka 1,9 TDI přece taky zvládá dálnici i za 3 l nafty
Chápu dobře, že "X" lidí jelo 12 auty na zcela zbytečnou cestu do Chorvatska (klidně mohli dělat doma, nebo jet na Slapy), ale protože jeli EV auty, tak jim (nebo tomu šílenému demagogovi) to připadá ekologické?
Schválně by mne zajímalo, jakou ekologickou stopu by zanechalo 12 aut se spalovacím motorem jedoucích z Brna na ty Slapy vs. těchto 12 EV jedoucích zbytečně skoro 1500km...
Martine, auta na baterky nemají výfuk, jsou tedy zcela bez emisí. Alespoň podle zdejších elektrikářů.
Nejvíce jsem se pobavil, že nabíjecí síť Ionity nakupuje pouze čistou bezemisní energii. Pravděpodobně mají před každou nabíječkou podobný zázrak, který rakušákům odfiltroval atomovou elektřinu z Temelína. Tady odfiltruje veškerou špinavou elektřinu.
Vy asi myslíte něco jako tato pitomost na fotce z Anglie, že?
No ano, krása...nesmírná.
Ovšem ty panely na střechách tam jsou jen pro potěchu netechnicky založeného zeleného jedince, který má humanitní vzdělání..
Zabírá to plochu jako "kráva", energeticky to na nabíjení EV nestačí ani omylem (možná tak na osvětlení toho parkoviště přes noc) a nabíjet tam lze "až" 24 aut.
Na obsluhu 24 spalovacíh aut (za stejnou dobu a při stejném nájezdu km) stačí 1 stojan (pistole) a plocha tak 10m2..a ještě bude rezerva.
Pořád Vám to štíre nějak nevychází...ani ekologicky, ani prostorově, ani rychlostí...
Bože, Štíre, sice jsem se zařekl, že už na ty Vaše pseudopravdy nebudu reagovat, ale to se prostě nedá, vy jste musel študovat u Pepka Géblsovic, jinak to není možný.
To, že je Tesla neskutečně zfušovaný auto, to už tu zanělo mnohokrát, tak tím bych zde fakt neargumentoval, prakticky jakýkoliv jiný elektromobil je na zcela jiném technickém levelu a mnohem lépe dílensky zpracován. Ale zkusil jste někdy spočítat, jak velkou plochu solárů byste potřeboval pro ten geniální Teslácký supercharger? Jeden jediný? Nebudete zde, doufám, tvrdit, že tu Teslu, nebo jiný elektromobil nabijete za dvacet minut z plochy panelů, co jsou nad jedním stáním, že?
Jinak ty parkoviště se soláry jsou moc fajn nápad - v Itálii je to už celkem běžný a já je velmi rád vyhledávám, beru to jako velmi rozumné řešení - auto je ve stínu a nejsou pole zasra*ý panelama jaku u nás.
Jinak chápu, že při Vašem přehledu zcela pomíjíte fakt, že v Itálii je ,,nepatrně´´ slunečněji než u nás, že ...
Není to ekologie. V konečném součtu je elektromobilita mnohem více zatěžující pro životní prostředí. např akumulátor po 8 letech je na šrotaci. Nelze ji recyklovat, pouze zničit. Lithium je velice jedovaté, takže ekologická likvidace je obrovský a drahý postup. Cena nového akumulátoru se rovná ceně samotného ojetého auta. Po 8 letech je např. TESLA neprodejná. Ne po mechanické stránce, sice kvalita výroby je katastrofa, ale cena akumulátoru. Uznejte, že to nemá s ekologií nic společného. Ani místa těžby nerostů např. v Africe ani náhodou nejsou ekologické. Veškeré odpady tam nikdo neřeší a těžbu Kobaltu zajišťují děti. Ty pak o nějakém zdravém způsobu života ani neslyšely. Celý blázinec kolem elektromobility je v tomto světle naprostá zrůdnost. Bohužel EU nezajímá nic za hranicemi EU. A zásoby nerostů pro akumulátory mají objem na nějaký počet akumulátoů. Dál nic. Co bude pak, když je vše sázka na jedno řešení? Je to stejné jako hospodářství vsadit většinově na autoprůmysl. Výpadek = katastrofa. A děje se to. Svět řídí skupiny lidí, pro které je aktuální současný život a co bude pak je nezajímá. Lesy vydrancované a zůstávají holiny. To ještě chtějí pálit biomasu v elektrárnách. To zmizí veškeré dřevo jak nic a nikdo si nebude moci ani zatopit dřevem. Už teď není dřevo a cena pelet se objevuje i ve výši 10 Kč / 1 kg. Zatím někde za 6 Kč / 1kg.
Díky EU nařízením už dávno bylo lépe.
Lithium není jedovaté a lithiové akumulátory jsou plně recyklovatelné. Problém s lithiem je jinde, těžba je náročná, neboť obsah tohoto kovu v rudě je nízký, musí se zakoncentrovat a pak se vyrábí pomocí elektrolýzy, což je energeticky náročný způsob výroby. Je otázkou, zda se podaří vytěžit tolik lithia, aby ho bylo dostatek při očekávaném skokovém nárůstu spotřeby (a co to udělá s cenou). Elektromobil by byla dobrá věc, kdybychom měli lehký, výkonný, nehořlavý a nepříliš drahý typ akumulátoru, což bohužel nemáme. Myslím si, že se to dříve či později ukáže jako slepá ulička.
Nový život použitého kobaltu
"Problém recyklace li-ion akumulátorů se řešil už dřív, nejčastěji pomocí kyselin, které však způsobují korozi zařízení, ohrožují pracovníky a jsou nešetrné k životnímu prostředí," dodává členka vědeckého týmu Kimmai Tramová. "Dosud používaná šetrnější rozpouštědla zase vyžadují složitější a dražší technologie, aby z nich bylo možné kovy získat. Nevýhody mají i další procesy, jako například pyrometalurgie, při níž se baterie drtí a působí na ně vysoké teploty."
Dosavadní metody recyklace jsou pětkrát dražší než získávání surovin pro výrobu akumulátorů těžbou.
Ohrožení pro zdraví člověka za určitých okolností představují také v bateriích obsažené jedovaté lithium, alkálie či hydroxid draselný nebo sodný. Spalováním baterií se zase znečišťuje i ovzduší.
Elektrolyt v li-ion akumulátorech je toxický, samotné lithium má toxicitu nízkou a nelze ho tedy označit za jedovaté, rizikové je jen ve větších dávkách, což ale lze říci skoro o všech chemických látkách.
cs.wikipedia.org/...
- - -
Lithiové akumulátory umíme recyklovat, ale zatím to nevychází cenově příznivě. S růstem spotřeby lithia se nepochybně technologie zefektivní.
Vzhledem k tomu že první elektromobily se objevily před více než 100 lety a za tu dobu nikdo nevymyslel lépe použitelný akumulátor, dovolím si o slůvku "nepochybně" dosti silně pochybovat
Komerční osobní EV před 100 lety? To asi ne že. Dělaly se např, důlní lokomotivy či podobné speciality. Každopádně první komerčně použitelný lithium-iontový akumulátor se dle wiki objevil v r. 1991. Do té doby a i dlouho po tom se jezdilo na Pb či Cd akumulátory.
Pokud se skutečně masově přejde na elektromobilitu, budou se časem vyřazovat tisíce tun dosloužilých li-ion aku, recyklace se bude muset dělat chtě nechtě, jiná cesta není. Zatím je to ekonomicky nepříliš výhodné, věřím, že časem se to naučíme dělat lépe.
Nejhorší je, že elektromobilitu protláčí silou lidé, kteří o ní ví zhruba tolik, co Netopejr.
Takže speciálně pro něj - první zdokumentovaný elektromobil jezdil v roce 1835 - takže už to bude skoro 200 let, že...
" Komerční osobní EV před 100 lety?"
slovnik-synonym.cz/...
---
Já EV netlačím, naopak jsem proti.
Bavíme se o akumulátorech, jejich vývoji a recyklaci. "První zdokumentovaný elektromobil"je sice zajímavost, ale pro toto téma naprosto irelevantní. Na vývoj akumulátorů a jejich recyklaci to nemělo žádný vliv. A víte proč? Protože se to tehdy nerozšířilo, jezdil s tím maximálně ten vynálezce
Jezdilo s tím wehiclem víc lidí než jen vynálezce, jenže pak přišli na to že dráty všude nevedou a baterka je drahá a těžká.navíc to nikdo nikomu nevnucoval jako jediný způsob.A to měly elektromobily v tomhle pravěku i pár rychlostních rekordů
Tak on elektromobil není nijak zvlášť složitý vehikl, proto se s tím v té hluboké minulosti experimentovalo. Neujalo se to, protože benzín se ukázal jako lepší řešení. Dneska se k tomu vracíme, i když ropy je stále dostatek. Kdybychom měli nějaký superakumulátor, tak proč ne, jenže nemáme.
netopýre - ještě ve dvacárých letech jezdilo v USA víc baterkářů, než čuďáků. Jenže pak přišel vynález elektrického startéru a čuďák už nebyl jen "pro celé chlapy". Zjednodušilo se ovládání - regulace karburátoru, časem i předstihu. V Texasu se začala těžit ropa, přišel Ford Model T. A bylo to. Výhody čuďáku přirozeně, bez nějakých zákazů, baterkáře vytlačily.
Teď nás zelené soudružky komisařky tlačí o sto let zpátky.
Štíre - nesmyslná biopaliva máme kvůli Zeleným Khmérům, kteří nám dnes zakazují spalovací motory. Zaplatí vzniklé škody? Zaplatí technologie, zaplatí fabriky, kvůli nim vybudované? Zaplatí náklady s blbnutím s diesely?
Mimochodem, jak budou ty fotopanely vytápět třeba Prahu?
Štíre, elektřiny je teď "jen tak tak".
A až dojde na zavření uhelných elektráren a dokonce i plynových, tak bude chybět tak 40% elektrické energie v ČR, pak vyvážet nic nebudeme.
A mimochodem, spotřeba elektřiny bude dále stoupat (razantně), pokud se nepodaří včas tyto zelené mozky zastavit. Čím doma topíte, plynem? Zapomeňte, ten už také vadí. Takže vše v EU by mělo být na elektřinu (kterou EU nemá) a to včetně veškerého vytápění.
Jenyk: No jasně, já to také myslím lehce ironicky Prostě ty světlé zítřky budou úžasné, už si to představuju.
Rok 2035., 21:00, 24. prosince, telefonát ze sekretariátu EU: "Dobrý den, tady vaše oblíbené EU, potřebujeme použít baterii vašeho auta, protože je v EU málo elektrické energie. Prosím, připojte své auto do EU sítě, zhasněte si doma všechny žárovky i vánoční stromeček, vypněte topení, ledničku, mrazák, teple se oblečte a jděte si lehnout. EU se za vás modlí, ať do rána nezmrznete".
Ne, plyn podle EU také zdaleka není ideální a je fuj.
Ale hlavně nikdo nebude stavět plynové elektrárny (ono to také není zadarmo), když neví, zda mu je EU do dvou let nezakáže provozovat, nebo i na ně nenapálí emisní povolenky. To přece není investice na rok, ale musí to bý plánováno na desítky let dopředu a musí být jasná návratnost, jinak do toho žádný investor nedá peníze.
A ne, není dostatek elekřiny (ČR stabilizuje síť polovině států kolem sebe...a kdyby to neudělala, jsou všichni v loji). No a až zakážou topit plynem, tak zbude v podstatě jen elektřina (protože vše ostatní je také fuj) a to bude velká "legrace", protože to by byl potřebný příkon pro RD ještě daleko větší, než pro EV auta.
A jen tak mimochodem než budete zachraňovat tu planetu pomocí EV aut, zavolejte Uršule jak se má..a kde zrovna lítá:
Ale nepřejdeme, protože pomatenci, jako je Štír, mají osobní zkušenost maximálně s provozem elektroauta. Ale jinak je fyzika (a sociální souvislosti plánovaných změn) obešly hodně velkým obloukem. Tito pomatenci "onanují" (sorry to se nedá říct jinak), nad výrobou z panelů a větrníků, ale ještě nevymysleli, jak to účinně zařídit, když nesvítí a nefouká. A ani to nevymyslí, protože to neumí a nebudou umět. Oni jen umí přerozdělovat prachy, zavádět daně, dotace, šrotovné, takto "podporovat" nové technologie.
Nejde jim skutečně o udržitelný rozvoj. Např. když si bere do pusy panely na domech. Nezasadí se o komplexní změnu legislavity, aby se neděla taková zvěrstva, jako je absurdistán made in Czech, kdy v jednom okamžiku kWh posílám ven a v tom samé si ji nakupuji. Když ji posílám ven, tak mi (možná) za ní distributor dá 0,5 Kč (a ještě se musím doprošovat, aby ji vykoupil). Přitom jde přímo k sousedům třeba do ledničky a distributor mu to naúčtuje třeba za 4 Kč. Pořád se odsouvá zavedení plnohodnotné virtuální baterie atd. "Stát" ve skutečnosti nechce soběstačné ostrovní systémy běžných rodiných domů, proto hází různé klacky pod nohy.
"Stát" chce, abychom si museli elekřinu draze kupovat (i když ji zároveň sami vyrábíme). On nám to zdaní, protože potřebuje prachy na vlhké sny pomatenců typu Štíra. A zaplatíme to my všichni a to tak chtějí.
Myslel jsem že se budou synteticky vyrábět uhlovodíky z uhlíku obsaženého ve vzduchu .Asi tak jako zástupci elektromobility tvrdí že když se vypnou zařízení na krakování ropy,bude elektřiny přece dostatek pro EV
To má být chyták, Milane?
Vždyť o žádný dotaz nejde, to si jen Štír založil další vlákno pro svou exhibici...
Znáte výpovědi brigádníků, kteří tam byli i v den prvního výbuchu? Výpovědi hasičů, kteří přijeli a odjeli?
Obávám se, že tak blbě by ten první výbuch nedělal nikdo. Čuk, Gek ani majitel. Požárem, kolem něhož se motali brigádníci (brigáda v muničáku!), potom hasiči - kdokoli z nich to mohl uhasit.
Druhý výbuch úklid asi byl ..
Ty Vrbětice jsou celé taková zvláštní komedie, že?
Pokud by to celé byla pravda, tak je to pro obě strany šílená tragikomedie, že se tomu až nechce věřit.
Absolutně neschopní agenti ruské tajné služby, jejichž tváře jsou na všech reklamních poutačích po celé Evropě, neméně "schopní" agenti naší tajné služby, kteří o ničem nevědí..a zjistí si to (i při té totální neprofesionalitě rusů) až mnoho měsíců po výbuchu. No a o ostraze muničního skladu, kam pustí ony dva strejce pouze na základě toho, že jim zamávají před nosem nějakým falešným papírem? To by neudělal před 30 lety ani voják základní služby..
Tudíž štíre, Vy tomu vážně věříte?
a co když je to opravdu pravda, jak sdělují osoby, které jsou do toho zasvěceni?
Hlavně, že to pomůže elektroautomobilům.
Milane tak to je jistě zcela nejdůležitější, že to pomuže EV krabicím. I kdyby to (ať už je to cokoliv) mělo zlikvidovat celou Evropu.
No nevím. Tady v EU budeme mít elektroauta a ta se spalovacím motorem pošleme do propadliště dějin. Ale v jiných státech světa, si vesele dál budou ničit přírodu plasty a průmyslovými exhaláty, kácením deštných pralesů atd. Jen se podívejte na mapu Evropy, jak je malá ve vztahu k ostatním světadílům. Přijde mi to prostě praštěné. Elektroauta svět nespasí.
Tak EU už dávno zaspala . Udává se že dokonce desítky let. Svým trváním na jediné správné elektromobilitě jen dává výhodu čínanum co vlastní suroviny a mají technologický náskok .
K tomu článku v E15 - pořád tvrdím, že úpadek Západu začal tím, že blbci začali vyprávět studentům své blbosti a říkali tomu učení. Že úpadek začal na universitách. Začalo to vznikem bizarních oborů, aby mohl každý blbec dostat titul, ale už se to tlačí i do exaktních oborů ..
Ono jim to neuškodí a není povinnost se tam stravovat. Kdo chce, přitáhne si buřt z domu nebo jde ke stánku
Ono je tam těch kantýn hafo a jen jedna vegetariánská, není problém jít vedle na maso Navíc většina montovníků bude náplava co maso nežere... Jen redaktůrek z toho dělá senzaci... Úroveň novinářů je mnohem horší než automechaniků
(čest vyjímkám
)
Ono je to v reálu jinak, než jak to prezentují. V každý fabrice jde o drobnosti.
Takhle dovedou připravit jídlo rychleji a levněji.
Výkonnost pracovníků se po obědě zvýší, protože budou trávit lehčí jídlo.
Sníží se onemocnění , takže nebudou platit za marody.
Asd: máme ve firmě tři Tesly. Model S má najeto 150 000km, měnil se tam nějakej senzor pro autopilota, jinak bez závady a jen se přezouvá. Modely 3 taky v pohodě, jeden má dokonce tažný a tahá vlek. Co vím, tak všichni s tím jezdí na dovolený stovky kilaku bez problémů.
A novinařina je v posledních letech tragédie
To emisní blbnutí je něco jako zákaz plastů v ČR. V podstatě neexistuje cesta, jak se plastový uchošťour nebo pytlík z ČR dostane do světového oceánu (krom eko firem předstírajících recyklaci). Ale u nás plasty zakážeme, tatímco v zemích neznajících kanalizaci a odpadkový koš jich pouštějí řeky kilotuny za hodinu ..
Zkoušel jste se nad tím trochu zamyslet? Stačily mi první 2 minuty a plyne z toho jednoznačně kam míříme ...
Tak jsem to dokoukal. Je to rozhodně zajímavé, ale potvrzuje to to, co jsem už psal. Hračka pro hračičky. Jinak k ničemu.
Ředitel komerční banky radí - leda tak ředitelům bank. Jeho potřeby a možnosti se poněkud liší od zbytku populace, že ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.