Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrie a sjetá pneu

Od: onasis odpovědí: 7 změna:
Zdravím,mám dost sjety vnitřni kraj přední pneu, zítra mám jít na geometrii.Myslite že to vadí? Nechtěl jsem kupovat novou pneumatiku,před geo abych ji logicky zase nesjel...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na geometrii nemají pneumatiky vliv, měří se na discích. Opačně vliv je - špatná geometri může způsobit nepravidelné sjetí pneumatiky.

hodnocení

1x

Děláte dobře, nedávejte nové pneušky. Na geometrii to uvidí, až seřídí správné hodnoty, koupíte nové pneušky. 1-2x za rok se kontroluje sjíždění pneumatik a všas se to řeší.

hodnocení

0x

občas se stane, že neznalý mechoš-technik při provídění geometrie přeruší závoru - "paprsek" předního a zadního snímače geometrie kola. To by se dít z principu technologie nemělo, program by na to mě upozornit. Dej na takoovýhle mechoše pozor.

Ohlídej si, aby neznalý mechoš co dělá geometrii. rozmístil zatížení vozu, které simuluje průměrné zatížení vozu. Jednak má auto určitou geometrii při obsazení jedním pasažérem(logicky řidičem), druhak má automobil určitou geometrii při jeho plném zatížení(které činí dle typu vozu, přibližně 500kg, což je půl tuny kg!)

Nejednou jsem již musel technologicky nevzládnutou geometrii zvládnout jen s minimem vybavení.

Není to jen o výbavě, ale o znalostech, inteligenci, práce s technologií.

leckdy to garážník zvládne líp, než plně vybavení mechoši, co se naučili fígle, jak systémy vočůrat, aby se dostali do mezních hodnot a nemuseli pracně štelovat. Garážníkovi stačí lejzrovka a pár samodomo přípravků, základní znalosti z matematiky-geometrie-planimetrie, stereometrie, přičemž i znalost Mongeova promítání zde může hrát hlavní roli.

@asd1 sem dal návod jak na geometrii aspoň přibližně s laserovkou*palec*

Udělej si na maticích a šroubech rýsovací jehlou či ostrým důlčíkem značky, nepatrné a vyfoť si to. Proti tomuhle nemaj mechoši pražádnou šanci a budou usvědčeni, tak jako již mnohdy zde na netui*hej*

Hmmm...*zmateny* Tak ještě zkuste odpovědět na otázku a bude to v pohodě.

asd1

Bobane ten návod neni na "přibližně", ale na "přesně" - je to srovnatelný s laserovkou v servise.. Jen se musí umět měřit. A pro sbíhavost jinou než nula i počítat "Kozinovo věty" Asi jako olovnice - taky svislici změříš na milimetry, jen s ní musíš umět (vyloučit vliv větru, houpání atd.)

asd1
hodnocení

0x

Geo udělej na nových gumách - křivě sjetá pneu "naklání" kolo a to může mít jinou polohu, po výměně pneu může být geo jiná - jinak se napruží silentbloky.. Jde hlavně o odklony kol, na sbíhavost asi v pohodě... Pozor na výběr servisu - z mých zkušeností to opravdu dobře udělá tak 30% servisů a to i když maj kvalitní vybavení. Perla byla autorizák, geo po výměně čepu řízení = volant nakřivo o 30° - reklamováno, vyřešili to přestavením volantu na tisícihranu *zed*. Mimo jiné u toho dojebali kroužek ABS ve volantu, samozřejmě pak byla taky blbě nastavená středová poloha volantu. Zabít málo.

break

Souhlasím s tebou. Vždycky jsem odmítal nastavovat geometrii na sjetých pneu. Krom toho pneu nesjedeš za pár km. A ke správnýmu nastavení potřebuješ správný Dara. Ne všechna auta to mají stejně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]