Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit ,svítí mi kontrolka otevření dveří. Co je všechno na ten okruh napojeno? minule mně to také svítilo , potom vynechával zadní blikač levý a nesvítilo třetí brzdové světlo . Vopravně zjistili porušený kabel ve dveřích kufru. No a teď to zase z ničeho nic svítí.?
Protože se ti to furt sype.. Za stejný prachy jde sehnat auto v dobrým stavu, např. jak jsem ti kdysi posílal odkaz za 1000 éček od Vídně, stačilo dovézt, hodit na CZ značky a celý by to vyšlo na 35k maximálně. Kolik stálo to co sis pořídil? Takhle sis rovnou mohl nechat to starý... Naštěstí to je furt jednoduchý auto s levnýma opravama, ale když "furt něco" tak to nas..štve
To starý dosloužilo a skončilo ve šrotu , už se zadřela spojka starter. Tohle jsem koupil od kluka co to vozí z Německa r.v. 2006., za 56 tis. najeto 170t.km. Už jsem za dva roky nasypal tak 10tis. za opravy . rozvody , starter , ruční brzda a pod. ale to je u starého asi normální. Opravy mi dělá za 300na hodinu. jájsem dostal 50tisíc za úraz nohy ,tak jsem si kkoupil tohle auto. Ještě jsem měl felicii za 30 a byl jsem rád , ře jsem ji za 24 prodal ,tam furt něco svítilo na motoru , různé poruchy , kabely byly taky spečený.
To počítej že to tam koupil tak za těch 1000 euro...
Rozvody jsou běžný servis po koupi, ručka - lanovody po těch letech normál, startér normál neni. To ukazuje že to má najeto mnohem víc, nebo kilometry sedí ale jezdilo furt jen krátký jízdy kdy se furt startuje (startér) a odvíraj dveře (přelámaný dráty v průchodkách ke dveřím)
Jsi měl vzít poslední roky výroby Punto 2 FL motor 1,2 8V - to má levnější údržbu (cena dílů nižší skoro u všecho) a poslední roky měly vychytaný moucha, navíc ještě to nebylo tak spotřební zboží jako novější typy.. To tvoje je naopak nový auto ještě bez vychytaných much... Ale máš to neřeš jezdi, snad se to nebude sypat víc...
Mmch. to původní - celej motor seženeš kdykoliv tak za 3k, komplet i s převodovkou tak za 5.. Nebo lehce ťuklý auto zezadu se dává za odvoz, by sis vzal motor s převodovkou a tamto poslal do hutí jako kompletní vrak..
Ale tohle aspoň nebude tak shnilý, pokud to nejezdilo furt v soli bez voskování...
Je to dobrý , kastle není ještě shnilá ,spodek jsem si nechal nasrříkat. Já jezdím jenom ve městě na zahradu, houby nákupy , to už mě přežije . Vím , že se to dá koupit za 1000 euro , ale já nikoho nemám , neznám. Tu fabku mě taky dohodil kamarád , r.v. 2001 , najeto 220t.km., tam jsem jezdil pořád na diagnostiku. Bál se s tím někam jet , že mi to za jízdy klekne. Ten fiat aspoň motorově je dobrý , i když je to 1,4 8V, chtěl bych raděj ten 1,2 , co jsem měl.
Ta Fabka byla fakt perla Koupě desetiletí...
Dovézt sám není takový problém, trochu němčiny jako pozdrav atd., mladej by se týden učil pár vět a zvládl by to... Taky jsem se toho bál a nic složitého to není, jen se toho nebát...
1,2 je "blbovzdornější" a míň žere, ale ta 1,4 zase líp jede (nejlíp otrubený 1,4 T-jet 88 kW)
PS jako, špatný auto to neni, jen za ty prachy šlo koupit lepší...
No, ono to bylo tak, punto už dosluhovalo, tak jsem to chtěl dojet dokud tomu platila technická. Fabii jsem si koupil na doporučení "kamaráda" který dělá v autoopravně, prý je to ve velice dobrém stavu , udržovali to , opravovali , tak 30t.Kč, modrá kombi 2001, stk na dva roky . Koupil jsem a už to začalo , pořád něco svítilo na motoru -egr a všechno možný. potom na zimu nová baterie , zimní obutí ,auto bylo v garáži ,jezdilo punto . po roce jsem to prodal pod cenu 24t.Kč. a byl jsem rád , no a před dvěma lety jsem si našel na bazosu toho fiata grande punto.
pane, jak to že jste neposlechnul tady kolegu @asd1? Jestli jste dal za Punto přes 50 tisíc Kč z Německa, tak za to bych vás nejradši vytahal za uši jak králíka, máte štěstí, že nejste vedle mě.
A co ta Fabie? Asi z vás půjdeme tady všichni do důchodu, co vás to napadlo, cete jednu?
Chtělo by to vzít s sebou řádného garážníka, ne zlého mechoše a omrknout tohleto i s diagnostikou a vzít i na stkáčko na třasadlo, emise.
Grande Punto je v pohodě ale ve vašem věku si ještě užijte, projeďte na LPG celou ČR, stanujte a s tímto typem vozu z vás ještě bude na nějaký ten pátek vyhledáváný pussydestroyer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.