Nejste přihlášen/a.
Jaky mate nazor na karavan? Ze bych se tady na vsechno vykaslal, koupil karavan a jezdil s nim po svete...? Da se dlouhodobe prezit v karavanu? Hmmm
Karavan jsem zažila asi 4 roky. Čtyři překrásné roky. Nebyl vybaven jako je to dnes zvykem. Byla to bouda na kolečkách, přístřešek se natáhnul. Napakovaný vážil snad tunu a táhal to Žigul.
Spalo se vevnitř a venku jsem vařila a žilo se pod přístřeškem.
Ve čtvrtek jsem uvařila, nalila do mikrotenových sáčků, ty naskládala do pekáčku, protože měl stejný tvar jako lednička. A v pátek, když jsme se sešli po práci a ze školy jsme vyjeli. Podle toho na koho nebo na co jsme měli náladu. Věděli jsme, že tam je ticho, tam bývá večer oheň a kytary a čaj s rumem, tam jsou kapři a tam candáti. Ráno jsem vydělala z ledničky maso se šťávou aby rozmrzlo a v poledne uvařila přílohu. Dědi plavaly, byly opálené, spokojenější než doma u telky. Od května do října. Všude se scházejí známí, všude je fajn.
A dovolená u moře. Jeden rok jsme dělali 6 týdnů Rumunsko a Bulharsko. Ráno jsme šli k moři, ovoce na oběd, pozdě odpoledne jsem uvařila(vezli jsme si zavařené maso). A navečer jsme popojeli. Po cestě nakoupili na trzích ovoce a zeleninu po bedničkách za pár šestek. Stávali jsme většinou před kempem, kde jsme se okoupali, vyprali, nabrali si vodu, přespali. Byla to dovča snů a téměř zadarmo.
Caravan je bááááječná věc. A ještě lepší je obytný vůz! A kolo sebou. Jestli máte tuto možnost, neváhejte ani chviličku. Okolo každého města jsou přehrady a nějaká voda a kempy s el.přípojkou, případně odpadem. A fajn lidi. A taky jsou už vybavené tak, že mají topení a lidi jezdí i na lyže.
Chlamáku, my jsme v minulém století taky takhle cestovaly. Já, moje dcera a neteř (holkám bylo cca 20let) , Prostě jsme jely, kam nás oči vedly, kde chtěly, zastavily. Kde chtěly, přespaly. Nádhera. Na podzim se na něco podobného chystám s vnučkou. Co nejméně civilizace, o to víc srandy a dobrodružství... Nechceš nás sebou
? Hele, holky, tak mě napadlo, nemá to tu Chlamák daný jako inzerát o seznámení
?
Vůbec neváhej a vyraž... Užij si to za nás všechny tady .
Pak je tady otázka, jestli karavan, nebo obytné auto. Každé má svoje pro a proti...
No, normálním lidem to asi ztřeštěný bude připadat. Jenže tady jsou samé vyjímečné osobnosti () a v nich máš plnou podporu
No ja nevim... karavan - to uridim.. ale koupit lod ... zas extra zkousky... I kdyz, tolik certifikatu co mam za sebou bych to snad zvladnul.. heh
Určitě ano. Proč si neudělat delší pracovní přestávku, když jste finančně zabezpečený, nemáte závazky k rodině a navíc je to v dnešní době možné. Zážitky z takové cesty vám nikdo už nevezme, i když mohou být krásné a třeba i občas drsné. Asi by to i prospělo vaší nervové soustavě bez nějakého dopování se léky. Fandím tomu nápadu. Hele, vrátit se můžete vždycky. Hlavně si tu nechat určité zázemí, třeba byt pronajmout na dobu určitou, zaplatit všechny poplatky, ať vás tu nečeká překvapení apod.
Tak hodně štěstí a jestli se skutečně vypravíte, dejte o sobě vědět!
PS: no a co ten sraz?
Tak to má Radek asi pravdu, že lepší je obytný vůz.
Jo jo, presne to jsem myslel - dodavku, ale asi jsem to spatne nazval... Porad mne to vrta hlavou a pokukoji po necem...
Neco jak reklamuji tady:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.