Dobrý den, právě jsem ve fázi, kdy vybírám nové auto. Mám akorát takový menší problém. Kvůli mý nadstandartní výšce to s austama nemám úplně lehký (měřím cca 203cm). Požadavky pro auto: A) dost místa na nohy B) Co se týče karosérie, tak bych preferoval SUV nebo kombi, ale dokázal bych se spokojit i s jinými karosériémi. C) Dost místa na zadním sedadle (žádný děti nemám a ani brzy neplánují mít, ale časem se to může změnit, i tak bych chtěl dostatek místa vzadu, apsoň tak aby se za mnou vlezl průměrně vysoký člověk. D) Kufr nemusí být úplně obří, ale ať to není úplně nějaký pidík. E) cenová relace: do 400-450k, najeto max: cca 80 000km, max.stáří auta: cca 6-7 let. průměrná spotřeba: max. 8L/100km. Na nějaká auta jsem se už díval. Zatím se mi zalíbili jenom 2, toť jsou: Oktávka (kombík), akoràt je na mě moc nízká, Škoda Yeti - prostor na nohy není úplně ideální, ale jinak je hodně pohodlná. Budu rád za všechny odpovědi, předem děkuji.
Oktávka je pro dlouhány nízka a má strašně málo místa vzadu, pokud si posunete přední nadoraz - což je jediná možnost, jak se tam vejít.
Já měřím 205cm, takže vím, o čem mluvím. Pokud chcete SUV, tak doporučím Hyundai Santa Fe, máme jej doma a jezdíme v něm běžně ve 4 lidech, místa je fakt dost.
Jinak nejprostornější pro vysoké řidiče je auto typu Peugeot Partner / Citroen Berlingo . Pažouta mám jako služebák, denně v tom jezdím cca 4-6 hodin a mohu jen chválit
franktheone
Zdravím, Santa Fe nezní jako vůbec špatný napad. Kdysi jsem zkoušel Tucsona a byl moc malý, ale Santa Fe by měla být v pohodě. Odzkouším a uvidím.
Znám osobu se 205cm výšky, co si pochvalovala posed v malém peugeotu 106! Tvrdí, že si toauto obleče lépe než třeba Fa-Fe-Fá dokonce do toho řadil i ovci!
Ale ten nesplňuje podmínky taztele, ale musel jsem to dát jako perličku
Ve 106ce? to nevim, do 3dver 206 jsem se vesel celkem stejne jako do te Fiesty, ale bohuzel do nove 208 se nevejdu ani omylem, to auto je strasne nizke
Budete muset více našetřit... Superb,Kodiaq,Karoq nebo jejich koncernové varianty. Ale klidně Xtrail nebo Hilux...
franktheone
Dobrý den, Karoq je na mě moc malý. Superb je taky docela nízký a trochu dražší, XTrail mě zaujal a taky jsem našel ve své cenové relaci.
jirib
Nízký,ale vlezete se! Takže chcete vyšší posez,z důvodu snažšího nastupování? Asi budete muset shlédnout Policejní akademii 1,2. Dále mne napadá kabriolet u nás použitelný asi 5 měsíců v roce.
Boze to jsou zase rady odborniku - cekal jsem jen, ktery trpajzlik vybali ,, metodu Hightower Samozrejme se lip seda do vyssiho auta, ale ja se treba celkem v pohode poskladam i do segriny Fiesty, protoze to ma jen troje dvere, ale zato ty dvere jsou daleko vetsi, nez ma treba Octa.
Krom toho - i treba takovy zvenku maly auto, jako je Hyundai IX20 je velmi necekane pohodlne pro dlouhany, meli jsme jej loni pujcene v Italii a nad hlavou jsem mel jeste misto - coz jsem u koncenovky nezazil. Ale tazatel shani SUV, tohle je jina liga
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.