Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám vyhlídnuté disky v pěkném stavu za dobré peníze. Jsou obutý na Bridgestone s DOT4515. Samozřejmě jsem dostal hejt od přátel že to bude starý, tvrdý, že to na mokru bude klouzat a já nevím co.
Zajimá mě Vaše zkušenost? Mám na zadku teď starší zimáky možná i starší jak 2015 a problémy nepociťuji. To stejné u mých původních letních kol, tam byly na zadku Continentály z roku 2015.
Ty gumy mají 4mm. Takže stejně mě v brzké době aspoň na předek výměna čeká.
Díky za reakce.
A také jak se jezdí.kdo jezdí hlavou -nemá problém.Kdo jede jako bez mozku nebo jezdí na hraně možností-ten může zaplakat!
@nox - radši chcete barumky nebo nějaké jiné čínské 2 mm vzorku ale stáří rok? U všeho by se mělo trochu myslet. Pokud jsou staré, sjeté, ztyřelé - je to přece jasné. Třeba pneu z rezerv, které jsou na drátech pod autem - to je nejhorší zlo. 4 roky je to nalepené zespoda auta, dráty se protlačí do kordů, je to nonstop z jedné strany u výfuku, v soli a vodě - takovou pneu pak nechcete mít, ani když má 100% vzorku.
desítky let nás výrobci masírovali informací, že pneu po 4 letech ztrácí své dobré vlastnosti...tvrdne, pak je méne přilnavá atd...a nabádali nás měnit gumy za novější s odkazem na bezpečnost...
Dnes značná část lidí odmítá z výše uvedeného důvodu nakupovat nové gumy starší než 1 rok...
Samozřejme 5-letá ojetá guma nebude mít vlastnosti nové roční gumy s plným vzorkem, každému musí být jasné že když je sjetá polovina vzorku a ta nejlepší část směsi je pryč, musí se to projevit na vlastnostech gumy a chování auta...to znamená že za deště zvládne nižší vzorek nižší sloupec vody a mění se brzdná dráha, která bude delší jak na suchu tak za mokra...
Takže nevím co jsou ty dobré peníze a kolik za ty staré mrdky chtějí, já osobně bych si už sjeté gumy na auto nikdy nedal...
KUP jen ty disky gumy at si odvezou do sberného dvora
Ty doporučované 4 roky použitelnosti jsou jen marketingový tah výrobců (potřebují odbyt). Dobře skladované pneumatiky vydrží mnohem déle.
Prvotně nejde o stáří pneumatik, ale o schopnosti řidiče. Ještě nikdy se mi nestalo, aby mě pneušky zlobily, páč byly staré.
Dříve se tolika nejezdilo, pneušky vydržely desítky let.
Je dost rozdíl když leží ve skladu s konzervační vrstvou, nebo když to už jelo, kozervační vrstva je pryč a ještě to třeba parkuje na slunci... 3 roky ve skladu = furt jako nová, 3 roky na autě = rozdíl je docela velký.
Má to 4mm, tak v hlubší vodě už opatrně - může zaplavat i při celkem malý rychlosti (ca 100kmh - záleží na autě), na mokru oproti nový bude klouzat o dost víc. Ovšem Bridgestone, takže to pořád bude o dost lepší než třeba nová Barumka. A kupuješ hlavně disky, pneu jsou bonus jen aby se disky neomlátily
Mít dobrý gumy je výhoda ve spoustě situací, zkušenost mě naučila že šetřit na gumách je oslovina. A že často drahý gumy vyjdou ve výsledku levněji (menší spotřeba a větší výdrž - např. rozdíl spotřeby deci na 100 km znamená jednu guma zdarma a např. při změně Nexen - Dunlop u mě šla spotřeba dolu o tři decky - což jsem docela čuměl)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.