Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku. Mám kola s jinou roztečí. Kola vibrují. Už jsem to tady řešil. Použil jsem místo plovoucích šroubů origo pevný. Přestalo to. V servisu mi doporučili koupit nový středící kroužky. Koupil jsem nový origo kroužky který jsem vyměnil za ty stejný starý kroužky, nahodil jsem plovoucí šrouby. Zase to vibruje. Volal jsem do jiného servisu, kde mi týpek řekl, že to dělajý ty šrouby, že si to prostě nesedně a nic s tím nenadělám.
Řešení by bylo nechat si vyrobit podložku se změnou rozteče. Díval jsem se na to. Jsou schopni vyrobit takovou, která má náboj přímo na ten disk, takže mohu odendat i kroužky. Akorát mi týpek říkal, že to stojí asi tolik co origo ALU z bazoše.
Kamarád mě vyroval, že policajti to nemají rády a působením "jiných" sil rychleji odchází ložiska? Zajimá mě co je na tom pravdy a jaké máte zkušenosti?
Děkuji.
Pokud jsou středicí kroužky správný, tak s plovoucíma šroubama by to mělo být OK. Tam může být i něco jinýho.
Podložky nevim co myslí, to by musel vytočit jiný náboj tj. i přehodit ložisko...
Vibrace od "šišatýho" kola = výrazně vyšší zatížení ložiska a snížení životnosti. Nejen ložiska ale všeho co se třepe, takže i klouby čepy tlumiče atd.
Radši bych dal plecháče se správným rozměrem než vymýšlet takový kočkopsy... Možná hezky vypadaj, ale je to k h...
Nemusí u podložek měnit náboj. Na původní rozteč se našroubuje podložka, která má jinou rozteč a do tý se pak zašroubuje kolo
= tim vysune kola ven = vyhodí ho z technický.. Nebo při bouračce se toho chytne pojišťovna.. Do toho bych nešel.
Musel by dát kola s ET menším o ty podložky (nebo větším, teď nevim z který strany se zális měří).. A nechat si to homologovat aby to bylo v techničáku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.