Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava koroze

Od: laik2 odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer,
mám Golfa 6 a mám na něm začínající korozi jednoho prahu a lehce poškrábaný zadní blatník kde je údajně podle servisu už tmel který popraskal, podle mě je to prasklina laku protože je to lehce zmáčklé a zakryté stříbrnou barvou.
Prý se musí stříkat celý práh a vzadu celý bok nad tím blatnikem až nahoru.
Je to běžný postup? Chci si to ujasnit než za to dám nemalé peníze.
Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hele já jsem za opravu zadních lemů na Mazdě 6 včetně práce, lemů a lakování dal 10.000 Kč, no to tak prostě je. Stále když si počítám ekonomiku staršího auta, tak to vychází na polovinu nového, ale i tak ve výsledku do něj je třeba nějaké peníze ročně narvat, na benzín jak si někteří myslí to prostě nejezdí jenom.

laik2
Nedělá mi problém dát do auta peníze když budu vědět že se to vyplatí. Auto má i jiné nedostatky a přemejšlím jestli radši neřešit je.
Bojím se toho jak se to bude vyvíjet přes zimu kdy se bude solit. Teď to zas tak špatně nevypadá a když to nikdo nezkoumá tak si pořádně ani nevšimne.

Jednoduše do toho budeš sypat furt, teda pokud si nekoupíš něco jako Citroen Saxo nebo Felicii. Počítej v průměru 20.000 ročně na opravy + olej, pneu, atd.. Furt když si spočteš náklady a amortizaci, tak si měsíčně třeba na 3.000 Kč za to že ti to stojí před barákem, a u nového podobného by to bylo třeba 7-8.000 Kč měsíčně. Ale není to 500 Kč, pokud fakt řešiš ekonomiku, kup si Citroen Saxo, do toho se fakt leje jen benzín a když dáš mechanikovi 10 Kč tak ti to opraví ;)

hodnocení

0x
Pokud to má dobře vypadat,tak mají pravdu..s tím co ti řekli.Ale jestli je ti líto peněz, můžeš to zkusit sám..Taky jsem si vždycky toto dělal sám a vzhled celkem ok.Při bližším pohledu a zkoumání je to samozřejmě poznat! Tak je to na tobě:)

el
hodnocení

0x
Je to běžný postup ano. Karoserii bych určitě nechal opravit tam kde ta koroze je, přez zimu to nabere rychlý proces.
Určitě se to bude vypadat lépe když se to nastříká i s tím bokem, nebo do ztracena. Možná to ti někdo opraví a zastrikne jen lokálně podle domluvy kde by mohla být cena nižší.
Záleží na tobě jak chceš moc do auta investovat. Já osobně opravuji jen to nejnutnější a na vzhledu už mi nezáleží (auto z r.2006) těch šrámů už je tolik že se to neoplati.

asd1
hodnocení

0x

Jestli to má vypadat tak ano celý práh a bok nahoru. Podle mne perly sviním (tim nemyslim lakýru ale auto ;) )

Pokud ti jde o korozi a nevadí "blitka", tak obrousit, odrezovač, alkyton (nebo základ + vrch podle barvy auta) + zespoda a zevnitř vosky. Počítej že ten práh je prorezlej zevnitř, takže jak do toho hrábneš tak zjistíš že ho musíš vyvařit/ vyměnit Zvenku Alkyton zevnitř vosk to trochu zpomalí.

break

Odrezovače nikdy

asd1

Proč? Pokud to necháš zrzavý tak to odloupne barvu a jede to dál...

break

Koroze se dá zbavit i jinak než odrezovačem

asd1

Jestli myslíš kartáčem tak tim se nedostneš pořádně do koutů.. A pískovačku každej nemá..

Spíš uvažuju o suříku, sehnat se furt dá... Suříkový barvy fungovaly...

laik2
hodnocení

0x
Děkuju všem za názory, nechám to udělat tak jak mi servis navrhl

hodnocení

0x

Golf 6 generace a koroze prahu? Vždyť je to maximálně 13 let staré auto?

Felicia rok 1995 prahy až na místo vzadu, kde se dával často hever jsou v pohodě, rozuměj pořádně můžu kamkoliv v místech prahů bouchat pěstí, či dokonce přiměřeně kopat nohou. Zadní dveře kufru byly již měněny, pak byla koroze blatníku, kde se drželo bahno, ale jinak felda drží a to nebyly ošetřeny(mnou ani předchozími majiteli) dutiny vozu

Alfa 156 rok 1999 koroze jednoho prahu u zadního místa, jinak prahy pevné(i když dle pobouchání jsou slabší plech než Felda)

Hlavně že se kydá hnůj na Feldy, Fáčka nebo Alfy. Jak Alfa, tak Felda ježděny i v zimě, Felda zatím jen na dřevo-vyndané sedačky(to by dnešní Hyundaie po naložení pár klád asi úplně klekly na prdel)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]