Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia bouchá... Ne v tahu

Od: doutnak® odpovědí: 17 změna:
Ahoj.Další problém s mojí babičkou :( Začalo kovově klapat od pravého předního kola.Ale jen bez plynu! Když je tam kvalt a nebo není,tak cvaká-klepe od prav.př.kola..Když je pod plynem a nebo se dotknu brzdy,tak ticho.? Skrz alu kolo je vidět brzda a zdá se ok.Závaží taky neklepe o brzdič.Napadá mě už jen homokineták? Je to tedy 1,3 MPI
doplněno 15.07.21 09:47: VYŘEŠENO! Byla to ta objímka na poloose.. tlumič kmitů:)Ale už jsem sháněl kloub a nikde nenašel s kroužkem na ABS :(?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

gumidek to odhadnul dobře*palec*

hodnocení

2x

Pouze klouby vnitřní, jsou obyčejné a ABS nebo pro ABS s EDS.

Venkovní klouby jsou všechny stejné a kroužek se dává na náboj za brzdový kotouč. Ne na kloub poloosy.

6U0498099A kloub na všechny ABS,EDS a bez nich

6U0614150 rotor kroužku ABS

6U0407615 náboj kola s ABS

hodnocení

Díky.Musim to nastudovat.. Pitomá Felda a člověk aby si dělal znova výučák:) :)

hodnocení

0x

Nemáš protrženou manžetu u homokloubu? Kolik máš najeto? Motory Felicie nemají zas tak velký moment, aby nějak často odcházely klouby.

hodnocení

Manžeta je ok Najeto 263tis.. Nevím,jestli to někdo předemnou měnil . Pasovala by tam poloosa z Favorita? Má někdo zkušenosti? Mám 50kw a to už s poloosou zamává:) :)
dejv111neprihl
Tohle může dělat i povolené kolo. Zkontroluje dotažení šroubů.
hodnocení

To jsem dělal hned jako první..:) Ale ten zvuk je přesně jako povolený kolo.. Vraků jsem měl spoustu a tak mě hned nějaký klepot nerozhodí.Poloosu už jsem neřešil léta..Tak proto se ptám :)

A ten dynamickej tlumič na poloose se ti neprotáčí? Mě to bouchalo při projetí zatáčky, kdy kolo ihned dostalo jinou rychlost a tak to divně bouchalo a vrnělo. Protáčel se v gumě.

dejv111n
Ok a ještě jedna možnost mě napadla, ale asi bude méně pravděpodobná... Vůle v tisícihranu mezi poloosou a nábojem.

dejv, to už by mu dávno odešlo ložisko kola.

hodnocení

Začalo to dneska.Zkontroloval jsem jen dotažení kola a brzdy skrz alu disk.. Před nedávnem jsem měl kola dole a nic tam podezřele nevypadalo.. Silentblok by tahal auto ke straně a gumovalo by to..to už jsem zažil na Fáčku..

no a ten prsten na dlouhé poloose ze dvou půlek?

hodnocení

Zítra na něj mrknu..

nesmí se vůči poloose protáčet, jinak kloub

hodnocení

0x
Klidně múže mlatit vymlacenej silent ramene ten co de do kastle a už sem to zažil i utržený

007cz
hodnocení

0x
Bude to ten homokineticky kloub, vyzkoušej v plném rejdu, tam většinou klepe nejvíc.
hodnocení

Nakonec ta objímka poloosy-tlumič kmitů..Ale nikde jsem na netu nenašel prodejce,kterej by prodával kloub s kroužkem na ABS..Bez kroužku jich je spousta.Krouzek mají zvlášť,ale dozadu na brzd.buben..Prumerem by na poloosu nešel..Sice teda kloub teď nepotřebuju,ale co kdyby v budoucnu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]