Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najel jsem omylem na dálnici - Rakousko

Od: toyota* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

Minulý týden se mi podařilo v neděli najet omylem na dálnici i když jsem cestu do Vídně plánoval po okreskách a proto si nekupoval známku. Měli to tam dost blbě značené a toho, že jsem na nájezdu na dálnici a musím mít známku jsem si všiml v momentě, kdy už se nešlo otočit.

Projel jsem jednou bránou na které byla kamera, pak jsem prvním možným exitem sjel a pokračoval po okresce.

Myslíte, že příjde pokuta? Máte s tímhle zkušenost?

Děkuji za odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Před dvěma lety se mi před vánoci u Vídně povedlo totéž, bez následků.

Nicméně vzal jsem si z toho poučení, že těch 9.40 € za pohodlí jízdy po dálnici stojí. Není to tak moc.

break
hodnocení

0x

Rozhodně to v okolí Vídně není nikde blbě značený.

Teoreticky nepřijde nic, protože mají ještě klasický Vignette. Ale jsou tam i elektronický známky a kamera to snímá z RZ. Několikrát jsem si to tam zkrátil bez známky nebo s propadlou a nikdy mi nic nepřišlo.

Tak značený je to dobře, ale když tam jedeš poprvé, jedním okem sleduješ provoz, druhým GPS, tak velmi snadno zazmatkuješ a vjedeš někam, odkud už není návratu :) a nezbude než to projet k nejbližšímu exitu.

break

Hlavní je, že si nenajel do protisměru. Nezbyde prostě než jet dál a pak zmizet...ono Rakousko je prošpikovaný dálnici a rychlostníma cestama, tam se vyplatí mít známku

Nesouhlasím - značení mají dělané tak, že směruje na dálnici. Pokud člověk neví, že nesmí jet směrem na Vídeň, ale po silnici 7, tak se snadno nechá nachytat.

Co mám zkušenosti s kontrolama, tak když rakušáci kontrolují, tak prostě uzavřou některý sjezd z dálnice a kontrolují auto za autem.

break

Od toho tam ty zpoplatněný úseky jsou. Značený to mají správně. Pokud chceš šetřit deset euro, tak si zajedeš, že se ti to nevyplatí...

toyota*
O šetření určitě nešlo. Chtěl jsem to projet okreskama záměrně a zastavit se někde v nějaké vesnici na kafe.

xenofob
hodnocení

0x

nepřijde, horší je když na dálnici před hraničním přejezdem stojí přes jeden pruh auto společnosti asfinag a v tom druhém a třetím stojí zaměstnaci této firmy s dalekohledy...v pozadí policejní transporter...pak se pokutě nedá vyhnout

ale klídek je to kolem 130 eur a po zaplacení slouží stvrzenka na ten jeden den jako dálniční známka

jabraka*
hodnocení

0x

V naší republice je hodně úseků dálnice bez poplatků.Vyplatí se to prostudovat na webu někdy to zpříjemní jízdu,když člověk nemusí projíždět většími městy.

JABRAKA

Ale ono už pár let Rakousko-Uhersko neexistuje. A že by to byla republika, to se mi taky nezdá :)
break

Jabrako: ty máš potřebu tu rádoby fundovaně odpovídat i když napíšeš úplnou zhovadilost.

Jenže v Rakousku neplacené úseky prakticky neexistují.

toyota*
hodnocení

0x
Díky za rady, no ono mi nešlo o těch 10 eur ale spíše o to, že bylo krásně a chtěli jsme to s přítelkyní projet okreskama a třeba se zastavit v nějaké hezké vesnici. Tak uvidíme no :) snad nic nepříjde…
break

Do Rakouska je lepší se známkou pokud jedeš blíž k Vídni. Tam naštěstí placený úseky a údržba cest na rozdíl od nás funguje. Vesničky hospody a restaurace tam často fungují jen v určitou dobu a pár dní v týdnu.

honzabednar
hodnocení

0x
Jak to zatím dopadlo? Jsem ve stejné situaci

max*
hodnocení

0x
Tak zalezi odkud jste jel. Pokud od Znojma, tak je tam na kruhaci cedule jako hrom "zpoplatneny usek". Stacilo kruhac obkrouzit a jet dal na Hollabrun.
Ale pak tam poskakujete pres Hollabrun a dalsi obce, vsude jsou kamery na rychlost.
Pokud jste jel pres Breclav, no to je docela umeni se trefit na dalnici, kdyz jedete po okrsce.
Pokutu za rychlost Vam poslou domu.
Myto u nakladnich aut vymahaji rok, pokud se tam znovu objevite, u osobnich to muze byt stejne. Jedte priste radeji jinym autem.

xenofob
hodnocení

0x

Také se mi to stalo jel jsem obchvatem Bratislavy v levém pruhu 150 a minul jsem poslední sjezd kvůli náklaďáku v pravém pruhu musel jsem se otočit na rakouské straně cestou zpět zatarasena dálnice vw transportery firmy asfinag a rakouské policie nesmlouvavi pořád opakovali toto je Rakousko... Pokuta asi 110 eur a stvrzenka opravnujicik uziti dálnice na 24 hodin... Jinak bych se otočil a pokracoval na jižní slovensko... Nezkontrolovali fyzicky nic se nestane

petrnovak
hodnocení

0x

Dobrý den,

na stránkách ASFINAG je informace, že známky se kontrolují i kamerovým systémem, setkali jste se stím někdo?

Jel jsem minulý víkend do livigna, navigace psala že na trase nejsou placené úseky, ale nakonec se projíždělo tunelem, který udajně placený byl (Landecker Tunnel)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]