Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě Audi a4 ,a5,a6

Od: lukas9696 odpovědí: 16 změna:
Ahoj potřeboval bych poradit , chtěl bych si koupit Audi ale absolutně autům nerozumím přemýšlím o Audi a4b8 , A 5 nebo a6 c6 ještě přemýšlím o Jaguáru xf . O obsahu jsem přemýšlel ale rad si nechám poradit .Zajímala by me spolehlivost a popravdě i opravy , pokud má někdo zkušenosti s výše uvedenými vozy byl bych moc rád o info nebo radu které auto je asi nejlepsi volba , mám 2 děti takže závodit nebudu ale lenocha taky nechci Děkuji za případne rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x

A4 je trakař pro chudé a XF kočár pro boháče, takže si nejdříve ujasněte co chcete, protože ta auta mají společné akorát to, že mají 4 kola a volant;)

Co se týká servisu tak A4 bude teoreticky nejlevnější, ale v reálném světě může být nejlevnější to XF, protože záleží na tom co a jestli se rozbije...

lukas9696
hodnocení

Ahoj , jde mi o pohodlí hlavně , popravdě s drahým servisem počítám , ale zas nechci abych byl v servisu každý měsíc , také jde Oto ze kdyz mam platit drahý servis tak aby to auto stalo za to

xenofob
hodnocení

0x

nejlepsi volba je S8 s motorem lamorghini, má to dnes kdejaký exekutor tak proč to nekoupit pro rodinu...výkon kvůli tomu že to váží přes 2 tuny...dá to stovku pod 4 sekundy a není problém bezpečně předjet překážející tédéíčko fplnépalbě...

hodnocení

0x

Jde ti o pohodlný kočár nebo raketu?

lukas9696
hodnocení

Jde mi o pohodlí a spolehlivost určitě počítám s náklady na servis ale zas aby to nebylo každý druhy měsíc píšu to proto ze když si výběru auto sám tak vždy dopadne takhle :D
au1
c6 je vstupenka do servisu, kor v dnesnim veku. idealni s automatem, to se nedoplatis. jestli chces spolehlivy starsi auto, tak zapomen na jakyhokoliv nemce, a podivej se po japoncich. jeste neshnilych...

hodnocení

0x

troll - jinak si autora dotazu nedovedu představit. Jestli někdo chce auto zmíněného typu, musí počítat i s investicí do servisu.

doplněno 13.07.21 17:39:

Aut je spousta a typ "A4" nezaručí minimální servis... při delším popisu potřeb lze doporučit nějaký ročník a motorizaci, ale z toho dotazu je vidět puberťáckou chuť mít audinu nebo jaguára, ostatní nezajímá, hlavně že to nebude nutné servisovat.

S mou C5 z roku 2004 jezdím do servisu každý rok - měnit olej a filtry - jinak nic. Ale tato informace vám jistě nepomůže.

Jestli chcete radu, musíte uvádět více informací o potřebách, možnostech, ...

doplněno 13.07.21 21:53:

Začal bych nájezdem - jestli je to 15x10 km, šel bych do benzínu. Jestli je to 1x150km, nafta.

Za ty peníze u PSA bude mladší, méně km, méně vylítaný, stejná nebo lepší výbava.

U PSA bych šel po motorech 1,6VTi, u koncernu do 1,4TSi - asi radši seat než škoda.

Možná Suzuki grand vitara ve dvoulitru - ale to je perla v moři...

Platí, že starý kus motoricky vydrží, ale čím mladší, tím "slabší" - a ta turba mají málo kdy trvanlivost jako před 20ti lety.

Naftu bych také hledal jen 2.0HDI - bez filtru. Jen u Citronů bych se vyhnul hydraulice. Je to úžasná věc, ale nikdo to nechce servisovat. ...

A závěrem - jakákoliv ojetina v této ceně může být časová bomba. Když tomu člověk nerozumí, musí využít firmu na ověření nebo svého dobrého servisáka, který auto buď přímo zajistí nebo aspoň vybrané prohlédne.

lukas9696
hodnocení

Nevím proč by to mel být troll samozřejmě ze počítám s investicemi do servisu nikde sem nepsal ze chci auto které se nikdy nerozbije spis jde Oto co se vyplatí víc cpát každý druhy Měsíc do auta 10 000 Kč nebo jednou za rok 40 000 a mít zase nějakou dobu klid
lukas9696
hodnocení

Já si myslím ze každý asi ví ze Audi a4 b8 se vyrábělo od roku 2008. Do 2015 , Audi a6 c6 od roku 2004-2011 a jaguar xf se vyrábí do teď jenže určitě nechci koupit jaguara z letošního roku , nevím přijde mi ze s vaši c5 mate nějaký mindrak a chcete si ho léčit na me :D

Nezlobte se na mne - zkuste si po sobě přečíst původní požadavek. Sám uvádíte rozptyl 7 let u různých typů aut - to může znamenat 300tis km na tachometru a velký význam ve spolehlivosti. Neuvádíte částku, neuvádíte benzín-naftu ani roční nájezd autem... O doplnění XF se ani nezmíním... raději. Pokud by měl někdo radit, měl by znát určitá data.

Např. :

cena vozu do ...

nájezd denně /ročně / na nastartování ...

parkování...

servis - autorizovaný nebo strýc Fanoš z vedlejšího baráku jako kutil...

převoz nákladu...

atd. - co považujete za nutné (výbava, či bezpečnost...)

Informace o C5, se kterou jsem spokojen, je jen na okraj.

lukas9696
hodnocení

Jenže já proti c5 nic nemám , sám momentálně jezdím ve Ford focus 2001 , mám ještě Stilo 2.4 i který je v servisu už rok a půl , pokud jde o parkování mám vlastní parkovací místo v garáži , cena je cca do 200 000 , mám radši diesel ale popravdě týdne nájezdim tak cca 150km , jde mi hlavně o pohodlí a spolehlivost , jelikoz sem měl vždycky auta který se mi po půli roce rozbila (octavia 2 ,Stilo , passat b6 ) tak bych si rad nechal poradit

lukas9696
hodnocení

Dekuju za některé odpovědi :) jde mi hlavně o pohodlí a samozřejmě i o to abych nemusel trávit každý měsíc v servisu

break

Za cenu ty Audi seženeš třeba Mondeo MKIV, který patří mezi spolehlivý auta. Je větší a pohodlnější než A4, má slušné podvozek a pokud jde o diesel, tak většinou PSA 2.0 nebo 2.2...kolem 200 000 seženeš slušné kus

lukas9696
hodnocení

Děkuji za odpověď vím ze jsem teď asi za debila ale PSA to bude asi passat ze? Měl jsem passat b6 2,0tdi nechal me na světlech v Praze kripl jeden :D lidi mi nadavali di Cu..ku motor ko :D
lukas9696
hodnocení

psa jsou Francouzi ještě ze je ten Google :D
break

Peugeot , Citroen...spolupracovali na těch dvouch s Fordem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]