Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepojištěné vozidlo

Od: viktoor odpovědí: 11 změna:
zdravím, chtěl bych se zeptat a případně poprosit o nějakou "fintu" ohledně nepojištěného vozidla. konkrétně od 5.11.20. do dneška 12.7.21. tj. 249 dní. dnes jsem auto poslal k ekologické likvidaci a pán mi sdělil, že za nepojištěné vozidlo může vzniknout pokuta 60kč/den, tudíž cca 15k:( a že raději řešit, než vyčkávat jestli pokuta přijde. poradil mi ať si udělám novou kupní smlouvu na někoho vymyšleného např. z Ukrajiny. dlouhou dobu jsem žil mimo ČR a zapomněl jsem řešit tento problém. mohl by jste mi někdo nějak srozumitelně pomoc? předem moc děkuji!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Klidně může. ČKP podá TO pro podvod, policajti to prošetří, vyslechnou sousedy, podívaj se do registru atd. a soud rozhodne jestli ten prima ukrajinec je fiktivní nebo ne. Ale třeba to fakt koupil a jen se to nepřepsalo *smich*

hodnocení

4x

Silně pochybuji, že by Vám na tak průhledný podvod někdo skočil, ještě mimo dlužné pojistné či přímo platbu do fondu CKP Vám k tomu ještě přibude pokus o podvod. Jinak v CKP nejsou lidumilové a musí jednat dle zákona , takže ani s tím, že jste byl mimo ČR velmi pravděpodobně neuspějete. ale za pokus vymluvit se na dlohodobý pybyt mimo ČR a doložit to doklady, zkuste toto ne podvod s prodejem na UK?!
NIC s tím neuděláte, CKP si Vás najde ihned jak zjistí jakýkoliv pohyb v evidenci MV. Pohybem ve Vašem případu se rozumí zánik vozidla. a ten nenastene dnem kdy je vozidlo předáno k likvidaci ale až zápisem v registru, takže k těm 249 dnům ještě pár dnů klidně přidejte (jinak pokud ot byla nejrošířenější motorizace feldy pak to vychází na necelých 9000kč,ovšem pokud jste měl T613 nebo 603 -pak to bude asi 93x počet dnů a to je pak jiná sumička-23 000 a drobné!

Jinak ta denní suma je 30 (do 1000ccm), 35 (1351), 47 (1851),65 (2500) a nad 2500ccm je to 93kč.

ckp
hodnocení

2x

Dobrý den, stejně jako ostatní diskutující v této poradně, nedoporučujeme vymýšlet jakékoliv kličky a ke své situaci se postavit čelem a co nejdříve ji řešit. Vzhledem k období nepojištění, které uvádíte, předpokládáme, že naším systémem již byla vystavena výzva k úhradě příspěvku do Garančního fondu a byla Vám zaslána na adresu z registru silničních vozidel, ze kterého ze zákona vycházíme. Pokud jste naši výzvu k úhradě doposud neobdržel, může to být z důvodu, že v registru silničních vozidel máte jinou adresu, než na které se zdržujete. Doporučujeme Vám tedy nás kontaktovat na našem e-mailu dotazy@ckp.cz , abychom Vaši situaci prověřili. Do e-mailu nám zašlete RZ a VIN Vašeho vozu spolu s telefonním číslem na kterém Vás můžeme případně kontaktovat.

Česká kancelář pojistitelů

hodnocení

1x

Jako že chcete od zdejší poradny, aby Vám někdo poradil, nebo schvaloval podvod?

Tak jsem zvědav, jaké rady budou...

xenofob
hodnocení

0x

V dnešní době je slovo LEŽ synonymem slovních spojení jako "podání vysvětlení", "výpověď svědka" atd...lžou i advokáti, někteří jsou usvědčení a sopuzenmi nebo je alepson řeší profesní komora...lžou i obyčejní lidé, bohužel často neví jak lhát, aby na to nikdo nepřišel...

v případě lži o prodeji auta na Ukrajinu je otázka, kdo dal auto sešrotovat a na základě čeho zapsal úřad zánik...

informace o ekologické likvidaci včetně času a místa odevzdání autovraku jsou veřejně přístupné každému ,kdo s podívá na web ministerstva životního prostředí...podívá se tam i ČKP .

break
hodnocení

0x

Kdyby to bylo tak jednoduché, tak ČKP nevybere ani korunu. Za hloupost se platí.

asd1

Tak zrovna ČKP jsou pěkný hyeny a v minulosti s kllidem vymáhali od minulého i současného vlastníka naráz, a když se neuměli bránit tak to z nich vytřískali, i u auta který prokazatelně nebylo provozované, jen nestihli odpovědět ve lhůtě...

Tohle by jednoznačně neměla mít soukromá firma ale stát. Stejně tak exekutoři. Tam nejde o pomoc věřiteli vrátit dluh, ale vytřískat na tom prachy.

break

Souhlasím, já je vůbec nemám v lásce. Jen jsem reagoval na to, že se nenechají opít rohlíkem. ČKP jsem taky už platil, mluvit se s nimi nedá. Občas je to komplikovaný a jak říkáš, koupíš auto a najednou to vymáhají z tebe za bývalýho majitele...

To stejný exekuce. Koupíš auto, přihlásíš a za rok máš exekuci na auto, protože bejvalej majitel ho nesměl prodat. Úřady a všichni v tu chvíli od všeho dají ruce pryč, protože nad nimi je exekutor. V tomhle případě jsem se nenechal a exekutor ostrouhal. Ale rok nervů a problémů...

Po téhle zkušenostech nekoupím auto z ČR pokud je tu přihlášený. Raději koupím v zahraničí

karol
hodnocení

0x
Nechal jsem auto sešrotovat a zapomněl jsem ho odhlásit. Za rok a půl mi přišel papír, že dlužím asi 9 tisíc. Řekl jsem jim, že to auto stálo a bylo odtažené na likvidaci a paní mi odpověděla, ať jí pošlu nějaký doklad o tom, že auto nebylo v provozu, nebo že bylo zlikvidováno. Dojel jsem na vrakáč, nechal jsem si vystavit od nich papír a doposlal jsem jim to. Pak jsem tam volal a paní říkala, že je to v pořádku a zrušili mi dluh. Stačí jen dokázat, že auto nejezdilo v nepojištěnou dobu.
asd1

To platilo dřív. Aktuálně platí že co je v registru tak se bere jako provozované. Muselo by být v depozitu.

Ale doklad o likvidaci by uspět mohl.. Ovšem jestli rozumim tak tazatel likvidoval až teď, tak mu to nepomůže nebo jen o pár dnů než to vyhodí z registru..

Stačí jen dokázat, že auto nejezdilo v nepojištěnou dobu.
Hodně stará historie..

Dnes je to složitější..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]