Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabránění výjezdu

Od: automobil odpovědí: 36 změna:

Ahoj,

Ráno mě čekala výzva ve formě podélného parkování a sousedních aut, které mí milovaní sousedé krásně namáčkli tak, že jsem měl na každé straně tak 15 centimetrů. Nevěděl jsem, kdo parkoval jako druhý, tak jsem lísteček s milou zprávou nerozdal. Zajímalo by mne, zda se dá v tomto případě volat městská policie - aby se mi nevysmáli, že je s takovou kravinou obtěžuji, a v případě co dotyčnému hrozí, v případě takového "skřípnutí" auta a omezení výjezdu.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Z místa, kde je 15cm na každé straně se dá "vpohodě" vyjet. Už jsem parkoval i v menším prostoru a šlo to*smich*

Baron Prášil dokázal i při 5cm na každé straně...

leda ze citigem, ale když má někdo 4xč, tak tam nejsou takové rejdy a kola na nárazníkách v rozích.

hodnocení

3x

Nikoho nevolat, nikomu nic nehrozi. Jednoduse proto, protoze nic nebylo poruseno.

Snad krome dobrych ridicskych mravu a kolegiality. To je ale nevymahatelne.

ps. 15cm na kazde strane mi prijde na vyjeti tak akorat. Chce to obcas trenovat parkovani v centru Prahy. Tam je 15cm kralovsky prepych.

myslíte, že nebyl porušen zákon 361/2000?

Milane. Ciste teoreticky, hodne ohnute a se zavrenim obou oci by snad mohlo jit o prekazku provozu, ale prakticky si to prilis neumim predstavit, ze by to na to nekdo dokazal naroubovat.

Jak by se urcovalo, kdo tu prekazku vytvoril? Ten vpredu? Nebo ten vzadu? Nebo ten uprostred tem dvoum dalsim?

Nejaky napad?

Axusi, ano, čistě teoreticky, §4, zákona... a) chovat se ohleduplně a ukázněně,

Ano, muselo by se přesně vyšetřit, kdo toto porušil. Třeba záznamem kamery, svědky a podobně, jako při každém vyšetřování.

Tak jedině že by porušil každý, kdo tam nechal víc než 15 cm, a choval se tak neohleduplně k těm, kteří už zaparkovat nemohli.
Je to nesmysl a 15 cm na každé straně je dost.

Chtěl bych vidět nadávat každého, kdo má před a za autem 15cm a má vyjet. Si budete obouchávat vozidlo?

Já ne, já umím řídit.

asd1

Asi má zvláštní představu o patnácti centimetrech...

Sem dej video jak elegantně parkuješ/ vyjíždíš s 15 cm mezerou před/ za *smich*

V pohodě možná tak s motorkou, s normálním autem tam budeš šíbovat 10 minut, jestli vůbec projde když se natočí úhlopříčkou..

Když nevíš kdo tě tam zavřel tak se těžko škodí tomu správnýmu... Italové to řeší duc duc a je venku, přesně na to nárazníky na autě jsou *smich*

Kdo jste viděl v cirkusu, jak umí řídit opice i medvěd? Já ano.

14cm dopředu, 14 cm dozadu...

to je fór...

No, záleží na kulatosti auta, ale hranaté auto běžných rozměrů má přes úhlopříčku asi o 35 cm víc, než je jeho délka. To znamená vykličkovat zadelí dost daleko a tedy blbnout tam dost dlouho. A pravděpodobně nikoli bezkontaktně ..

@nilancukrar: Koukám Milane, že nejen asi, že neumíte řídit, ale neumíte ani počítat. Ono to totiž není 14-14-14, ale 14-29-29...

14-28-28 gene Nebo spíše 14,28,35 (v úhlopříčce bude více místa)

@ra25: Kupodivu nemá. Při délce 4,4 m a šířce 1,6 m má úhlopříčku cca 4,68 m, delší tedy jen o 28 cm. Vtip je ovšem v tom, že vozidlo půdorys zdaleka obdélníkový nemá...

@gumidek: Ne. Pokud si budu nechávat onen 1 cm rezervu, tak 14-29-29.

13.07.21 20:12

gene *palec*jj

gene nestojíte mi za to...ale když Vám dělají urážky dobře, klidně pokračujte...

mezera dopředu 14cm a dozadu 14cm je přeci dána. Vy jste mistr, Vy zvládnete vše..

Natočte to, ať se pobavíme...

gumídku - úhlopříčka je delší a tedy místa bude méně.

a pro hravé: hry.okhelp.cz/...

hodnocení

0x

Tak vlez kufrem. Lidi buď hledají problém a nebo řešení.

Taky je vidět tento jev u supermarketů, kdy většina neujde pár metrů nazmar a všichni se namačkají do prvních řad ke vchodu *smich*

doplněno 12.07.21 12:30:

Co si koupit nosič kol na tažák? Pak při tomhle problému nosič sundat a vyjet?

Číst neumíme? Proč by lezl kufrem když má dveře u podélného parkování volné? :) Jde o to že víceméně nemá šanci vyjet.

Pro jistotu přikládám jak vůbec to podélné parkování vypadá. google.com/...

Tak bych zatlačil. Za jedna a tlačit *smich*. Nebydlím v králíkárně, takže tento problém opravdu neznám :-D

automobil
hodnocení

A jak ten kufr, pane chytrej, otevřu? Hadí žena opravdu nejsem, abych se provlékl škvírou kufu opřenýho o jeho nárazník

automobil
hodnocení

Nebydlím za prvné v králíkárně, bydlím ve staré zástavbě s pár sousedy, a vzhledem k tomu, že každá rodina má minimálně dvě auta, tak se tu po 4. hodině nedá zaparkovat. A ptal jsem se na to, zda kdybych takto zaparkoval někdy já, jestli mi hrozí postih od měsťáků, nebo odtah.

Sice nemám barák, ale zato chalupu v Krkonoších, a o pozemku 2,5 ha si můžete nechat zdát ;)

Pane automobil nekritizujte a neptejte se na věc, kterou byste jako řidič měl vědět.

Jinak osobně nechat mi někdo takto mezeru 15cm-tak nekoukám zařadím zpátečku a místo si udělám.Trochu dozadu, pak trochu dopředu a místa dost.

Bydlím v RD a občas mi nějaký kretén postaví auto do brány. Můžu ti říct, že měšťáky rozhodně nevolej. Zbytečná ztráta času. Mě sami řekli, že pokud auto nepřekáží dopravě (asi v křižovatce), tak odtáhnout nemůžou. Nevím, zda to byli nějací ... ale u PČR jsem měl úspěch vždy. Vždy byl postih nebo domluva a ihned řešili. Kontaktovali majitele nebo pokuta.

Ale vesměs se snaží situaci uhrát na domluvu. Kór někde jako u tebe, protože tam to nebude mít nikdy řešení. Vždy se ti tam někdo postaví.

Akorát nechápu, že pokud mají lidi garáž, tak neparkují v garáži, ale natruc jsou všichni na ulici.

Z vlastní zkušenosti. Pokud to nebudeš řešit, tak se to bude dít dál bezezměny a měšťáky opravdu ne. Ty jsou nanic.

...

Vůbec nejlepší je kontaktovat přímo odtahovou službu.

smode*
Diesel: přesně :) a jak to krásně mlaská když si člověk dělá místo ;)

gumidek® - stalo se mi, že nějaký blb postavil Octávku přesně před můj vjezd, zavolal jsem měšťáky, že nemohu vyjet, za chvíli přijeli i s odtahovkou, nafotili, naložili, odvezli a bylo to.

Asi v Praze?

V Plzni. Předpisy ale snad platí pro všechny.

Předpisy ano, ale přístup měšťáků? Všude mají trošku jiné regule.

hodnocení

0x

Pro mne znamená "pomáhat a chránit" i službu pomoct vyjet autem, protože při určité tloušťce se člověk neprotáhne ani přes kufr.

Ti buď pomůžou vyjet nebo uvolní prostor odtahovkou. Při nejmenším dokáží zjistit majitele auta parkujícího vedle a seženou na něj telefonní kontakt - takže je koho požádat o odjetí.

hodnocení

0x

Když to jsou tak milí sousedé, tak co na ně zazvonit, nežli volat policii.

Jak to dopadlo, odjeli, nebo jste si poradil?

xenofob

zazvonit, v ruce s klíčkem na demontzáž ventilků duší, že jim někdo vypustil kola*smich*

oni si pak dají pozor

auta jsou čím dál větší, parkovací místa jsou malá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]