Dobrý den budu si kupovat své první auto ojeté. Domluvil jsem se na prohlídce vozidla ale v neděli kdy je vše zavřeno myslel jsem že mi bude stačit plná moc ale zjistil jsem že ta musí být taky úředně ověřená . Takže má otázka zní že v neděli nevyřešíme vlastně vůbec nic a s autem nemůžu odjet bez přepisu mýlím se nebo má někdo jiné zkušenosti?
Dám Vám jednu dobrou radu! Vyprdněte se na plnou moc a v neděli auto porjděte co kde je, jak vypadá... úprostě porhlídka a pak ješt kontrola za jízdy.Prostě vše co se doporučuje.
V pondělí zajeďte za prodejce a SPOLEČNĚ na STK k evidenční či plné technické /pokud má mladší 30 dnů pak není toto třeba/. Potom opět společně na úřad , evidenci motorových vozidle a společně podat žádost o zápis změny.-teprve potom můžete složit i kupní cenu a podepsat kupní smlouvu.
Při minulé koupi auta synem jsem to tak udělali-jeden den kontrola auta (celkem najeto cca 100km) plácli jsme si že jej bereme. Kupující posleze udělal EvK, a objednal termím na úřadu, syn sjednal PR -opět jsem dojeli, na úřadu podepsali smlouvu,zaplatili a společně nechali zapsat změnu.
Koupíte v neděli auto a v pondělí to společně přepíšete. Je to o dohodě Vás a prodejce.
katan
No mám to trochu z ruky od prodávajícího. Zajímá mě jestli mi bude stačit plná moc kde bude podpis prodávajícího a kupujícího ale bez nějakého úředního ověření a já si auto přepišu sám ve svém městě
neděle je k nákupu auta ideální...všechny servisy zavřené, na jámu se clovek nedostane ani v místním bývalém svazarmu nebot ten co má klíče je od rána v hospodě ..a podpis lze oveřit pouze na pobočce pošty v plzeňské olympii...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.