Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz auta

Od: tchomas odpovědí: 10 změna:

Zdravím ,přivezl jsem auto z Německa a chci ho jít přihlasit ve středočeském kraji , nevíte jak dlouho trva než budu mít značky ,někde prý hned někde se čeká kolem 14 dní a u nas v Mláde Bolce to prý trva nejdéle ,přemýšlel jsem Mělnik ,nemá někdo zkušenost.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na ePojištění píšou že:

K přihlášení auta dovezeného z Německa budete potřebovat:

Osobní doklady,

kupní smlouvu,

malý a velký TP,

zelenou kartu,

doklady z STK,

vyplněnou žádost o zápisu silničního vozidlo do registru silničních vozidel,

800 Kč na úhradu správního poplatku.

Na českých úřadech zpracují žádost okamžitě. Bude-li vše v pořádku, obdržíte osvědčení o registraci včetně registračních značek. Od tohoto momentu můžete auto řádně využívat na českých i zahraničních silnicích

Jestli se nepletu, nemusíte auto registrovat v místě bydliště, ale najít si úřad, kde vám to provedou co nejrychleji, ideálně objednávají na určitý den a hodinu.

tchomas
hodnocení

Děkuji ,papíry a vše kolem mám . Právě me zajíma kde to dělají rychle ,za 14 mám frčet na dovolenou :-D tak se to snad stihne ,prý na to maj 30 dnů.

xenofob

auto na cizich dokladech se nekupuje tesne pred dovolenou:-P dle mne se to nestihne

tchomas
hodnocení

Nevadí ,máme druhé .ale přeci jen Touran je větší .

xenofob

pokud mate yarise tak asi ano:-P

xenofob
hodnocení

0x

okamžité zpracovani žadosti je hloupy nesmysl, zákonná lhuta je 30 dnů...

k autům uvedenym na zahranicni trh nemaji ceske urady casto soubory technickych dat k tisku TP a casto se to prepisuje z cizojazycnych dokladů rucne...a doklady se zkoumani a lustrují v policejnicjh systemech...to se u prepazky nedelá...

nejhorší je to kolem prahy a na uradech, kde momentalne zpracovatele - technici cerpaji dovolene...paradoxne take tam, kde maji uredni dny jen v Po a ve St...tam totiz urednice nejsou zvykle pracovat,noluzovy stav tam mami cely život...tam, kde je otevreno porad se sjiždi lide z okoli, tedy z mest a obci, kde maji 3 dny v tydnu zavreno a nosi tam sve zadosti...registrační turistika znamena obvolat urady a zjistit aktualni stav a okamzite vyrazit

ale to se resi pred odjezdem do nemecka, bo tam se da koupit cervena exportni znacka s platnosti na mesic vcetne malego TP k teto znacce se kterou se da mesic jezdit bez omezeni celou evropou...bez ophledu na to co se dedej v cr

a co v cr platilo vcera, neplati v pondeli bo jsou dovolene i na uradech, tam jsou take lide s rodinami a maji dovolene

hodnocení

0x
Měsíc zpět jsem to řešil. V pondělí ráno na úřadě a ve středu odpoledne jsem již měl české značky. Byl to dovoz ze Slovenska..

hodnocení

0x
Já přihlašoval asi pred 3 měsíci. Slíbili za 10 dni, nakonec to byly asi 2 tydny, tj cca tech 10 dni, ale pracovních.
xenofob

je to hloupa otazka, úřadů u je v ČR celkem 205, na každém z nich jsou jiné podmínky, které nastavují komunální politici kteří jsou zrovna u moci...stát má na to minimální vliv...ani ty úřední hodiny v Po a ve St, které stanovila před 20 lety vláda svým nařízením nejsou pro žádnou obec zavázné...protože nařízení vlády se na samostanou obec nevztahuje...

nikdo to nechápe a nikoho to nezajímá, přitom skutečnost, že ty "služby" veřejné správy, které hodil stát na triko obcím a mestům, pokud jde o jejich kvalitu a dostupnost nejsou v ČR stejné...snad jsem to vysvetlil srozumitelně...vim o jedne obci kde 2 referentky vedou evidenci vozidel, soucasne evidenci ridicaku a k to u i nejaky prestupek...a podle toho to tam vypada...a starosta nenabere ani jednu duší navíc, bo snižovat byrokracii je dnes moderni...

takže ptát se obecně jak dlouho trvá přihlášení auta ze zahraničí je hloupé, jediná možná dpoved je že zákonná lhuta je 30 dnů

rrrr
hodnocení

0x

Před 3 lety jsem registroval auto z autobazaru na magistrátu v Opavě, byl to dovoz z Itálie a registrace byla vyřízena na počkání během asi 35 minut. Odcházel jsem s českými doklady (velkým i malým TP) a českými SPZ. Spokojenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]