Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor 2.0 TDI (rady, zkušenosti, tipy)

Od: holia44 odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer,mám prosbu ohledně motoru 2.0 TDI.
Chtěl bych koupit audi a4 s nějakým 2.0 TDI ale co sem slyšel, tak nejsou moc spolehlivé, máte někdo zkušenost nebo který motor přesně vybrat (výkon, označení apod.)?
Předem děkuji a pěkný zbytek večera.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A jakou A4?

doplněno 10.07.21 07:05:

Motory BSS mají problémy s vyvažovací hřídelí, která časem vymele vůle a zastaví olejové čerpadlo, které je od ní poháněno. Motory se přidřou nebo kousnou uplně.

Po koupi tedy skontrolovat.

doplněno 10.07.21 07:07:

holia44
hodnocení

Koukám b6 a podobně, něco do 200 a výroba od 2005 do 2010 cca.
Nevím přesně kterou ještě, jde mi hlavně o spolehlivost vozu a aby to byl,, kombajn"
Najít hezkou 1.9TDI je dost obtížné tak zjišťuji info ohledně 2.0TDI
holia44
hodnocení

A u motorů BSS je největší problém toto nebo je toho víc na co dát bacha?
Teď sem v Německu právě našel kde odešlo čerpadlo a šel dolu o 2500€, to je to tak drahé na opravu nebo?

To je čerpadlo oleje!

Krom přidřeného motoru se musí opravit vymletí po zničené hřídelce. Je s tím dost práce.

holia44
hodnocení

Dobře, tak do starších 2.0 TDI se pouštět radši nebudu, potřebuji to na delší trasy a když to čtu, tak z toho člověk má akorát strach...
Nemáš náhodou zkušenost s motorem 1.9TDI 85kw označení motoru BRB, našel sem ho v audi a4 b7 rok výroby 2007 l, za slušnou cenu a stav vypadá taky že se k tomu dotyčný choval.
Znám motor 1.9 TDI, nejlepší co vyrobili dle mě, ale 85kw jde mimo mě..

1.9 TDi bylo mnoho modifikací...

Sháněj raději benzíny.

xenofob
hodnocení

0x

když viš že nejsou spolehlive proc to chces kupovat...tomu nerozumim...kup si audi s bezninovym...mel jsme TT s motorem 1.8 a mohu doporučit...nesere se to, jede to a vypada hezky:-P

TT je dle mě hnus podobně jako new beatle. Ale je to o vkusu.

holia44
hodnocení

TT se mi osobně taky nelíbí a hlavně je to malé... Preferuji naftu jelikož denně jezdím 170km a po zoufalém hledání 1.9 TDI sem začal přemýšlet jestli nebude jednodušší jít do 2.0TDI kde jich je podstatně víc a i v ,,lepším"stavu...

holia44
hodnocení

Nebo sem našel Audi a4 b7 1.9TDI 85kw 2007 označení motoru BRB bohužel znám jen 96,66 apod... Někdo zkušenost s tímhle motorem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]