Dobrý večer,mám prosbu ohledně motoru 2.0 TDI. Chtěl bych koupit audi a4 s nějakým 2.0 TDI ale co sem slyšel, tak nejsou moc spolehlivé, máte někdo zkušenost nebo který motor přesně vybrat (výkon, označení apod.)? Předem děkuji a pěkný zbytek večera.
Motory BSS mají problémy s vyvažovací hřídelí, která časem vymele vůle a zastaví olejové čerpadlo, které je od ní poháněno. Motory se přidřou nebo kousnou uplně.
Po koupi tedy skontrolovat.
doplněno 10.07.21 07:07:
holia44
Koukám b6 a podobně, něco do 200 a výroba od 2005 do 2010 cca. Nevím přesně kterou ještě, jde mi hlavně o spolehlivost vozu a aby to byl,, kombajn" Najít hezkou 1.9TDI je dost obtížné tak zjišťuji info ohledně 2.0TDI
holia44
A u motorů BSS je největší problém toto nebo je toho víc na co dát bacha? Teď sem v Německu právě našel kde odešlo čerpadlo a šel dolu o 2500€, to je to tak drahé na opravu nebo?
Krom přidřeného motoru se musí opravit vymletí po zničené hřídelce. Je s tím dost práce.
holia44
Dobře, tak do starších 2.0 TDI se pouštět radši nebudu, potřebuji to na delší trasy a když to čtu, tak z toho člověk má akorát strach... Nemáš náhodou zkušenost s motorem 1.9TDI 85kw označení motoru BRB, našel sem ho v audi a4 b7 rok výroby 2007 l, za slušnou cenu a stav vypadá taky že se k tomu dotyčný choval. Znám motor 1.9 TDI, nejlepší co vyrobili dle mě, ale 85kw jde mimo mě..
když viš že nejsou spolehlive proc to chces kupovat...tomu nerozumim...kup si audi s bezninovym...mel jsme TT s motorem 1.8 a mohu doporučit...nesere se to, jede to a vypada hezky
TT je dle mě hnus podobně jako new beatle. Ale je to o vkusu.
holia44
TT se mi osobně taky nelíbí a hlavně je to malé... Preferuji naftu jelikož denně jezdím 170km a po zoufalém hledání 1.9 TDI sem začal přemýšlet jestli nebude jednodušší jít do 2.0TDI kde jich je podstatně víc a i v ,,lepším"stavu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.